2018-12-04 17:45:24
Φωτογραφία για Το ΕΚΑ Καρδίτσας για τον γιορτή του Αγίου Σεραφείμ
Μία από τις μεγαλύτερες και άγιες μορφές των Ελλήνων Νεομαρτύρων της Ορθόδοξης Εκκλησίας του Χριστού, είναι η αγία και ιερά φυσιογνωμία του Αγίου Σεραφείμ, Αρχιεπισκόπου Φαναρίου &

Νεοχωρίου του θαυματουργού.

Ο Άγιος Σεραφείμ, γεννήθηκε περίπου το 1550 μ.χ. στην Πεζούλα Αγράφων και σε ηλικία δεκαεπτά (17) ετών, έγινε μοναχός στη Μόνη Κορώνης.

Η δράση και η προσφορά του Αγίου στο λαό της Καρδίτσας, ήταν κάτι περισσότερο από σημαντική. Πραγματοποιούσε δε, συχνές περιοδείες στα χωριά του Νομού μας, κηρύσσοντας το λόγο του Θεού, συμβουλεύοντας και νουθετωντας το ποίμνιό του.

Στις 3 Δεκεμβρίου 1601 συνελήφθη από τους Τούρκους Αγάδες στο Φανάρι Καρδίτσας, με την κατηγορία της συμμετοχής του στο κίνημα του Διονυσίου. Ο τελευταίος, ήταν Μητροπολίτης Λάρισας & Επίσκοπος Τρίκκης και υποκίνησε σε επανάσταση περιοχές της Θεσσαλίας και της Ανατολικής Πίνδου, εναντίον των Οθωμανών
. Ο Τούρκος Διοικητής Χαμουζαμπεης προκειμένου να του χαρίσει τη ζωή, του ζήτησε να απαρνηθεί την πίστη του και να πιστέψει στον Μεγάλο Προφήτη Μωάμεθ. Ο Άγιος, χωρίς να φοβηθεί, αρνήθηκε να υπακούσει στις ασεβείς συμβουλές του Τούρκου Διοικητή με αποτέλεσμα, ο Χαμουζαμπεης, να διατάξει την εκτέλεση του. Ο Άγιος Σεραφείμ, μαρτύρησε στις 4 Δεκεμβρίου 1601 στο Φανάρι, με τρόπο ιδιαιτέρως επαίσχυντο.

Το Ενωτικό Κίνημα Αστυνομικών -ΕΚΑ- Καρδίτσας εύχεται "ΧΡΟΝΙΑ ΠΟΛΛΑ" στους δημότες και τους απανταχού Καρδιτσιωτες, καθότι πολιούχος της πόλης μας και πρωτίστως στους συναδέλφους της Διεύθυνσης Αστυνομίας Καρδίτσας και στις οικογένειές αυτών. Ο Άγιος Σεραφείμ να μας έχει υπό την σκέπην του και να μας χαρίζει υγεία και φώτιση.
_
bloko
ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ