2018-12-05 08:10:53
Φωτογραφία για «Τρίποντο στην Ευαισθησία» πέτυχαν ο δήμος Πυλαίας–Χορτιάτη και το Γ' Σώμα Στρατού
Θέαμα, ποιότητα, γέλιο και συγκίνηση, πρόσφερε στο κοινό ο φιλανθρωπικός αγώνας επίδειξης μπάσκετ με αναπηρικά αμαξίδια που διοργάνωσε με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα ΑμΕΑ ο δήμος Πυλαίας – Χορτιάτη από κοινού με το Γ’ Σώμα Στρατού στο πλαίσιο των κοινωνικών τους δράσεων και του μεταξύ τους συμφώνου συνεργασίας.

Η ξεχωριστή εκδήλωση πραγματοποιήθηκε σε συνεργασία με τον αθλητικό σύλλογο «Μέγας Αλέξανδρος 1994 Πυλαίας» στο Κλειστό Γήπεδο Μπάσκετ του Ολυμπιακού Αθλητικού Κέντρου Πανοράματος. Με τίτλο «Τρίποντο στην ευαισθησία» και τη συμμετοχή γνωστών αθλητών όπως ο Λάζαρος Παπαδόπουλος, ο Γιώργος Μπαλογιάννης και ο Γιώργος Μασλαρινός πρόσφερε μοναδικές στιγμές και ξεσήκωσε όλους τους θεατές.

Στη ζωτική ανάγκη οι τοπικές κοινωνίες να άρουν τις κοινωνικές ανισότητες και να αντιμετωπίσουν ως άμεση προτεραιότητα και χωρίς προκατάληψη τον κοινωνικό αποκλεισμό των λεγόμενων ευπαθών κοινωνικά ομάδων, αναφέρθηκε στον χαιρετισμό της η εκπρόσωπος του δημάρχου Ιγνάτιου Καϊτεζίδη, αντιδήμαρχος Πολιτισμού, Αθλητισμού και Νεολαίας, Σοφία Σαουρίδου. 


Από τη μεριά του ο εκπρόσωπος του διοικητή του Γ΄ Σώματος Στρατού, Αντιστράτηγου Δημήτριου Μπίκου, Ταξχος Δάλλας Πασχάλης, αναφέρθηκε στη μεγάλη επιμονή και την αξιέπαινη προσπάθεια των Ατόμων με Ειδικές Ανάγκες να αντιμετωπίσουν τις δυσκολίες της καθημερινότητας και να ενταχθούν στην κοινωνία.

Στη συνέχεια και οι δύο τους αφού ευχαρίστησαν τους αθλητές που συμμετείχαν εθελοντικά στην εκδήλωση έκαναν το τζάμπολ του αγώνα.

Πλούσιο ήταν το θέαμα που παρακολούθησαν οι θεατές.

Στο πρώτο μέρος πραγματοποιήθηκε αγώνας μπάσκετ δεκάλεπτης διάρκειας στον οποίο συμμετείχε ομάδα ΑμΕΑ του Αθλητικού Συλλόγου «Μέγας Αλέξανδρος 1994» Πυλαίας ενάντια στη μεικτή ομάδα αθλητών, παλαιμάχων του αθλητισμού, και εκπροσώπων Δήμου Πυλαίας – Χορτιάτη και Γ΄ΣΣ  που αγωνίστηκαν επίσης –με αρκετή δυσκολία- σε αναπηρικά αμαξίδια. Οι παλαίμαχοι διεθνείς με την εμπειρία εκατοντάδων αγώνων και τις μεγάλες επιτυχίες της εθνικής μας ομάδας μπάσκετ, αγωνιζόμενοι αυτή τη φορά υπό διαφορετικές συνθήκες κυριολεκτικά τα βρήκαν … σκούρα  από τους αθλητές ΑμΕΑ του «Μεγάλου Αλέξανδρος 1994 Πυλαίας».

Ακολούθησε διάλειμμα στη διάρκεια του οποίου έγινε διαγωνισμός βολών και τρίποντου με αναπηρικό αμαξίδιο και η εκδήλωση έκλεισε με δεύτερο δεκάλεπτο αγώνα μπάσκετ με αμαξίδια όπου οι αθλητές των δύο αρχικών ομάδων μετακινήθηκαν και οι δύο ομάδες έπαιξαν ανάμεικτες.

Μετά τη λήξη του φιλανθρωπικού αγώνα απονεμήθηκαν αναμνηστικά στους παλαίμαχους αθλητές και στους αθλητές του «Μεγάλου Αλεξάνδρου Πυλαίας».

Ειδική διάκριση απονεμήθηκε στον εκπρόσωπο του αθλητικού συλλόγου «Μέγας Αλέξανδρος 1994 Πυλαίας» Άγγελο Διμπιτούζη.

Να σημειωθεί ότι τα έσοδα του αγώνα διατέθηκαν ως δωρεά στον αθλητικό σύλλογο «Μέγας Αλέξανδρος 1994 Πυλαίας» για την αγορά αναπηρικού αμαξιδίου.

ΠΗΓΗ: http://www.thessnews.gr
ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ