2018-12-05 09:20:24
Φωτογραφία για Εμπαίζουν γιατρούς που υπηρετούν σε ακριτικό νησί
Συντάκτης: Ιοκάστη Αλειφεροπούλου

Virus

Τα «στραβά μάτια» κάνει η ηγεσία του υπουργείου Υγείας για τα αυξημένα κίνητρα που είναι υποχρεωμένη να αποδώσει σε γιατρούς του νοσοκομείου Λέρου.

Η δυσκολία πλήρωσης των κενών θέσεων σε δομές υγείας άγονων και νησιωτικών περιοχών αποτελεί ένα διαχρονικό πρόβλημα της χώρας μας. Παλαιότερα επιχειρούνταν να αντιμετωπιστεί κυρίως με την παροχή αυξημένης μοριοδότησης, ενώ μετά τις περικοπές στα ιατρικά μισθολόγια των τελευταίων ετών οι κυβερνήσεις έδωσαν έμφαση στην οικονομική ενίσχυση των επιτυχόντων.

Στην πραγματικότητα, με «παγωμένες» τις μόνιμες προσλήψεις στο δημόσιο τομέα υγείας επί σειρά ετών, αυτός ήταν (και παραμένει) ο μοναδικός τρόπος για την προσέλκυση γιατρών στην παραμεθόριο. Ως εκ τούτου, οι καταγγελίες για παρακράτηση των οικονομικών κινήτρων προσέλευσης και παραμονής που προβλέπονται από το νόμο (επίδομα στέγης, εισιτήριο μετάβασης και επιστροφής από τον μόνιμο τόπο κατοικίας για μια φορά το μήνα), προκαλούν εντύπωση κι ερωτηματικά.


Το ζήτημα έχει ανακύψει στο Γενικό Νοσοκομείο Λέρου και παρά τα επανειλημμένα διαβήματα που έχουν γίνει τόσο από την Ένωση Νοσοκομειακών Γιατρών Λέρου όσο και από την ΟΕΝΓΕ προς την ηγεσία του Υπουργείου Υγείας, τα κίνητρα αυτά εξακολουθούν να μην αποδίδονται.

Να σταματήσει ο εμπαιγμός και η εξαπάτηση ζητά με ανακοίνωσή της η ΟΕΝΓΕ, στηλιτεύοντας την κυβερνητική αυθαιρεσία στο θέμα.

«Αντί να χύνει κροκοδείλια δάκρυα (σ.σ. η ηγεσία του υπ. Υγείας) επειδή δεν εκδηλώνεται ενδιαφέρον για την κάλυψη θέσεων σε νησιωτικές και απομακρυσμένες περιοχές, οφείλει όχι μόνο να αποκαταστήσει άμεσα την αδικία σε βάρος των συναδέλφων αλλά και να επεκτείνει και να διευρύνει τα κίνητρα για την προσέλκυση και παραμονή ιατρικού προσωπικού ώστε να στελεχωθούν με μόνιμους γιατρούς οι δημόσιες μονάδες υγείας στην παραμεθόριο» τονίζει.
medispin
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ