2018-12-05 09:22:12
Φωτογραφία για ΟΟΣΑ: Όσο πιο φτωχό, τόσο πιο ακάλυπτος υγειονομικά- Οι Έλληνες προ τελευταίοι στους 28
Από Μαρία Τσιλιμιγκάκη - IATROPEDIA

Έρευνα του ΟΟΣΑ κατατάσσει την Ελλάδα στη δεύτερη χειρότερη θέση μετά την Εσθονία στην Ευρώπη σε ό,τι αφορά τους δείκτες Υγείας. Διαπιστώνει δε κάτι άλλο σημαντικό: Όσο πιο χαμηλό το εισόδημα των πολιτών, τόσο χειρότερη και η υγειονομική τους κάλυψη!

Στην Ευρώπη των 28, μόνο το 2,5% των πολιτών (κατά Μ.Ο.) αναφέρει ότι το σύστημα Υγείας δεν καλύπτει τις ανάγκες του και μόνο το 3% των ατόμων που ανήκουν στην ομάδα με τις πιο υψηλές αποδοχές δηλώνει ότι δεν καλύπτεται επαρκώς. Χειρότερα από όλους όπως αναμενόταν, οι έχοντες τα χαμηλά εισοδήματα που σε ποσοστό 18,6% δηλώνουν ακάλυπτοι υγειονομικά!

Πιο ευχαριστημένοι από το σύστημα Υγείας της χώρας τους είναι, σύμφωνα με την έρευνα του ΟΟΣΑ, οι Βρετανοί και οι Μαλτέζοι στους οποίους μόλις 1% του πληθυσμού δηλώνει ότι το σύστημα δεν ικανοποιεί τις ανάγκες του.

Στη φτωχή Ελλάδα, το 13,8% των πολιτών αναφέρει ότι το σύστημα Υγείας δεν καλύπτει τις οδοντιατρικές τους ανάγκες εξαιτίας κυρίως οικονομικής δυσπραγίας. Και όπως φαίνεται από τα σχόλια των πολιτών στα γραφεία παραπόνων των νοσοκομείων, η δυσαρέσκεια αφορά στις συμπεριφορές του προσωπικού, στην πλημμελή φροντίδα, αλλά και την κακή πρόσβαση σε διάφορες υπηρεσίες.
medispin
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ