2018-12-05 17:03:14
Φωτογραφία για Ποια προβλήματα μπορεί να δημιουργηθούν όταν οι 30άρηδες συνεχίζουν να μένουν μαζί με τους γονείς τους;
Η παραμονή των 30άρηδων στο πατρικό σπίτι μπορεί, σύμφωνα με νέα μεγάλη έρευνα, να προκαλέσει προβλήματα στην ψυχική υγεία όλης της οικογένειας.

Η αλήθεια είναι, όπως μας ενημερώνει ο δρ Μαξ Πέμπερτον, ότι περίπου το 1/3 των Αμερικανών και το 1/4 των Βρετανών που έχουν γεννηθεί μεταξύ του 1981 και 1986, ζουν ακόμα με τους γονείς τους. Η πλειοψηφία αυτών των νέων έφυγε από το σπίτι για να σπουδάσει, αλλά οι απίστευτες τιμές στα ενοίκια και στην αγορά σπιτιού σε συνδυασμό με τους χαμηλούς μισθούς, τους ανάγκασε να επιστρέψουν στο πατρικό.

Οι Γερμανοί ερευνητές που ανέλυσαν δεδομένα για 20.000 ενήλικες βρήκανε ότι εκείνοι που επέστρεψαν, είχαν αυξημένο κίνδυνο κατάθλιψης. Αυτό συμβαίνει γιατί έχουν χάσει την αίσθηση του εαυτού που μπόρεσαν να βρουν στο πανεπιστήμιο και τώρα νιώθουν εκνευρισμό και θυμό που δεν μπορούν να φτιάξουν το δικό τους σπιτικό, όπως έκαναν και οι γονείς τους.


Το κατώφλι της ενηλικίωσης συμβολίζεται με την ανεξαρτησία. Και ενώ αντιλαμβάνονται ότι τα πράγματα είναι διαφορετικά, σε παγκόσμιο επίπεδο, αυτό δεν τους σταματά από το να έχουν εφηβική συμπεριφορά και να βλέπουν το σπίτι τους σαν ξενοδοχείο.

Ταυτόχρονα, οι ερευνητές της Οικονομικής Σχολής του Λονδίνου ανακάλυψαν ότι αυτές οι συνθήκες λειτουργούν επιβαρυντικά και για τους γονείς, σχεδόν στο ίδιο επίπεδο με το αν είχε ο ένας από τους δύο κάποια μορφή αναπηρίας. Θέλουν να τα διώξουν από την οικογενειακή φωλιά, αλλά την ίδια στιγμή στενοχωριούνται που βλέπουν τα παιδιά τους να νιώθουν έτσι.

Η λύση που προτείνουν οι ερευνητές στους γονείς είναι να σταματήσουν να επεμβαίνουν στη ζωή των παιδιών και να μην τους τα έχουν όλα έτοιμα. Μόνο έτσι θα πάρουν τις αποστάσεις τους και θα αναζητήσουν την ανεξαρτησία τους.

Πηγή: in.gr
_
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ