2018-12-05 21:33:20
Φωτογραφία για Γιατί πρέπει οπωσδήποτε να βάλετε τα λαχανικά στο καθημερινό σας διαιτολόγιο
Είναι γνωστό ότι τα λαχανικά διαθέτουν υψηλή διατροφική αξία και πως η συστηματική κατανάλωσή τους συμβάλλει στη διατήρηση της υγείας και την πρόληψη πολλών χρόνιων νοσημάτων.

Πιο συγκεκριμένα, πρόκειται για μια ομάδα τροφίμων με υψηλή περιεκτικότητα σε βιταμίνες, μέταλλα και ιχνοστοιχεία.

Επιπλέον, τα λαχανικά είναι πλούσια πηγή φυτικών ινών που είναι απαραίτητες για τη φυσιολογική λειτουργία του εντέρου και την πρόληψη και αντιμετώπιση διαταραχών όπως η δυσκοιλιότητα, συμβάλλουν στη μείωση των επιπέδων λιπιδίων στο αίμα και παράλληλα, δημιουργούν υψηλότερο αίσθημα κορεσμού. Μάλιστα, η ικανότητα που έχουν τα λαχανικά να μας «χορταίνουν» σε συνδυασμό με το χαμηλό θερμιδικό τους περιεχόμενο, τα καθιστά «σύμμαχο» στην προσπάθεια ρύθμισης του σωματικού βάρους, καθώς μπορούν να συμβάλλουν στον καλύτερο έλεγχο πρόσληψης τροφής και θερμίδων.

Φυσικά, δε θα μπορούσαμε να παραλείψουμε τα αντιοξειδωτικά συστατικά που περιέχουν τα λαχανικά, τα οποία βοηθούν στην εξουδετέρωση των ελεύθερων ριζών, ουσιών που εμπλέκονται στην ανάπτυξη πολλών διαταραχών και χρόνιων παθήσεων
. Πράγματι, η διεθνής επιστημονική βιβλιογραφία έχει δείξει επανειλημμένα πως η συστηματική κατανάλωση λαχανικών συνδέεται με χαμηλότερο κίνδυνο εμφάνισης υπέρτασης και νοσημάτων που σχετίζονται με το οξειδωτικό στρες, όπως τα καρδιαγγειακά και διάφορες μορφές καρκίνου.

Συνεπώς, προσπαθήστε να εμπλουτίσετε το καθημερινό σας διαιτολόγιο με λαχανικά, προκειμένου να απολαύσετε τα πολλαπλά οφέλη που προσφέρουν. Θυμηθείτε ότι τα λαχανικά μπορούν να καταναλωθούν ωμά ή μαγειρεμένα, ως σαλάτα ή ως συστατικό του κυρίως φαγητού, σε πολλούς διαφορετικούς συνδυασμούς, ανάλογα με τις γευστικές σας προτιμήσεις. Τέλος, μην ξεχνάτε να δίνετε έμφαση στην επιλογή προϊόντων εποχής και στην ποικιλία.

Επιστημονική Ομάδα neadiatrofis.gr
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ