2018-12-06 12:52:26
Φωτογραφία για Εισαγγελείς: Καταγγέλλουν παρεμβάσεις στο έργο τους με αφορμή την υπόθεση με το κύκλωμα χρυσού
Για παρεμβάσεις στο έργο των εισαγγελικών αρχών με σκοπό την χειραγώγηση της έρευνας, κάνει λόγο η Ένωση Εισαγγελέων Ελλάδος με αφορμή τις βολές για το χειρισμό της υπόθεσης διακίνησης

χρυσού.

Το Δ.Σ της Ένωσης Εισαγγελέων, τονίζει σε δελτίο Τύπου που εξέδωσε πως «δικαστές και εισαγγελείς ενεργούν σύμφωνα με το νόμο και τη συνείδησή τους και δεν πτοούνται από ανεύθυνες απειλές μηνύσεων». Συγκεκριμένα, αναφέρουν:

«Με αφορμή το περιεχόμενο ανακοινώσεων κατά εισαγγελικών λειτουργών για χειρισμούς τους σε εκκρεμή, στο στάδιο της κύριας ανάκρισης, υπόθεση, η Ένωση Εισαγγελέων Ελλάδος τονίζει ότι η εκτόξευση απειλών κατά εισαγγελικών λειτουργών με το πρόσχημα της έκφρασης γνώμης ή διατύπωσης κριτικής είναι αντίθετη στο νομικό μας πολιτισμό, καθόσον με αυτό τον τρόπο επιχειρείται η χειραγώγηση του χειρισμού της υπόθεσης. Οι ανωτέρω ενέργειες αποτελούν ευθεία παρέμβαση στο έργο των κατά νόμο αρμοδίων να κρίνουν Εισαγγελικών και Δικαστικών Λειτουργών. Η Ένωση Εισαγγελέων Ελλάδος θεωρεί ότι οι παρεμβάσεις αυτού του είδους αφενός μεν υποκαθιστούν τη συντεταγμένη λειτουργία της δικαιοσύνης, αφετέρου δε υποσκάπτουν το δικαιικό οικοδόμημα της Χώρας. Οι Εισαγγελείς και οι Δικαστές ενεργούν σύμφωνα με το νόμο και τη συνείδησή τους και δεν πτοούνται κατά την εκτέλεση των καθηκόντων τους από ανεύθυνες απειλές μηνύσεων».

πηγή: Πρώτο Θέμα
_
bloko
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ