2018-12-06 23:54:18
Φωτογραφία για Ενας τραυματίας στις συγκρούσεις στα Εξάρχεια μετά τη συγκέντρωση για τον Γρηγορόπουλο [Εικόνες-Βίντεο]
Επίσης, ένας 15χρονος με αναπνευστικά προβλήματα αρνήθηκε να δεχτεί βοήθεια - Νέος γύρος επεισοδίων με καταστροφές, βροχή μολότοφ, οδοφράγματα, πετροπόλεμο και χημικά στο κέντρο της Αθήνας - Ρίψεις νερού από τις «αύρες» της ΕΛΑΣ - Κουκουλοφόροι εκτόξευαν μολότοφ από ταράτσες πολυκατοικών  -  35 προσαγωγές

Σοβαρά επεισόδια σημειώθηκαν στο κέντρο της Αθήνας μετά την ολοκλήρωση των εκδηλώσεων στη μνήμη του Αλέξανδρου Γρηγορόπουλου.

Τα επεισόδια ξέσπασαν στα Εξάρχεια λίγο μετά την δεύτερη πορεία μνήμης για τα δέκα χρόνια από τη δολοφονία του Αλέξανδρου Γρηγορόπουλου και γρήγορα οι δρόμοι της περιοχής μετατράπηκαν σε πεδίο μάχης με βροχή από μολότοφ, πετροπόλεμο και χημικά. Η αστυνομία επιχειρεί να περιορίσει τους κουκουλοφόρους επιστρατεύοντας τα δύο οχήματα ρίψης νερού - «αύρες».  Ο «Αίας» -η μία αύρα της ΕΛΑΣ- είχε χρησιμοποιηθεί και στην επέτειο του Πολυτεχνείου για τον ίδιο σκοπό.


Στις 9.30 το βράδυ έγινε γνωστό ότι ένα άτομο τραυματίσθηκε στην πλατεία Εξαρχείων. Οι πληροφορίες έφεραν τον τραυματία να αιμορραγεί, ενώ έχει κλήθηκε και τον παρέλαβε ασθενοφόρο. Οπως έγινε γνωστό έχει τραυματισθεί στο πόδι. Σύμφωνα με πληροφορίες, ο τραυματίας μεταφέρθηκε στον Ευαγγελισμό. Ο ίδιος φέρεται να είπε ότι χτυπήθηκε στο μηρό από κρότου-λάμψης.

Λίγο νωρίτερα, έγινε αναφορά και για δεύτερο τραυματία, έναν δεκαπεντάχρονο, που αντιμετώπισε σοβαρά αναπνευστικά προβλήματα, ωστόσο αρνήθηκε να παραληφθεί από ασθενοφόρο.

Στις φλόγες έχουν παραδοθεί αυτοκίνητα, ενώ τα πεζοδρόμια σε πολλούς δρόμους γύρω από το Πολυτεχνείο έχουν ξηλωθεί: Οι κουκουλοφόροι χρησιμοποιούσαν τις πλάκες ως «πολεμοφόδια» εναντίον των αστυνομικών δυνάμεων. Παράλληλα, τουλάχιστον τέσσερα αυτοκίνητα είχαν παραδοθεί στις φλόγες στις οδούς Στουρνάρα και Ζωσιμάδων.

Στις 21:30 το βράδυ ομάδα ατόμων που είχαν ανέβει σε ταράτσα στην οδό Σπύρου Τρικούπη άρχισαν να εκτοξεύουν μολότοφ στους αστυνομικούς από ψηλά.

Περίπου στις 8 το βράδυ η ατμόσφαιρα σε όλο το κέντρο της Αθήνας ήταν αποπνικτική από τις φωτιές και τα δακρυγόνα, ενώ έως τις 19:30 είχαν γίνει 27 προσαγωγές. Τρεις ώρες αργότερα οι προσαγωγές ανέρχονταν σε 35, ενώ τα επεισόδια συνεχίζονταν με πετροπόλεμο στις οδούς Τοσίτσα και Σπ. Τρικούπη.

Δείτε βίντεο απ τα επεισόδια 

Στη «μάχη» οι αύρες της ΕΛΑΣ

Με ρίψεις νερού από τις δύο «αύρες»  επιχειρεί από τις 8.30  απέναντι στους κουκουλοφόρους η αστυνομία.  Οι κουκουλοφόροι επιτέθηκαν με βροχή μολότοφ και πέτρες στο όχημα «Αίαντας» την ώρα που εκείνο επιχειρούσε να προσεγγίσει διαμέρισμα που απειλείτο από τις φλόγες. H δεύτερη «αύρα» κινήθηκε στην Τοσίτσα όπου γκρέμισε οδόφραγμα ύψους περίπου δύο μέτρων.

protothema.gr
ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ