2018-12-07 12:06:44
Φωτογραφία για Μόσχα: Σε εξέλιξη η συνάντηση Τσίπρα - Μεντβέντεφ
Σε εξέλιξη βρίσκεται η συνάντηση του Έλληνα Πρωθυπουργού, Αλέξη Τσίπρα, με τον Ρώσο ομόλογό του, Ντμίτρι Μεντβέντεφ, στην πρωθυπουργική κατοικία στη Μόσχα. Αμέσως μετά θα πραγματοποιηθεί η κατ΄ιδίαν συνάντηση του Έλληνα Πρωθυπουργού με τον Ρώσο Πρόεδρο, Βλαντίμιρ Πούτιν, στο Κρεμλίνο. Στη συνέχεια οι κ.κ. Τσίπρας και Πούτιν θα έχουν γεύμα εργασίας και θα ακολουθήσει υπογραφή διμερών συμφωνιών. Μετά την ολοκλήρωση της συνάντησης θα παραχωρήσουν κοινή συνέντευξη Τύπου.

Το πρόγραμμα του Πρωθυπουργού στη Μόσχα ξεκίνησε με την κατάθεση στεφάνου στο μνημείο του Αγνώστου Στρατιώτη. Ο κ. Τσίπρας έφτασε στον Κήπο Αλεξάνδρου, όπου του αποδόθηκαν τιμές από άγημα και κατέθεσε στεφάνι. Ακολούθησε η ανάκρουση του ελληνικού εθνικού ύμνου.

Στόχος της πρωθυπουργικής αποστολής στη Ρωσία είναι η αναθέρμανση των ελληνορωσικών σχέσεων, οι οποίες βρέθηκαν στο ιστορικό χαμηλό των τελευταίων ετών το περασμένο καλοκαίρι, με τις αμοιβαίες απελάσεις διπλωματών στις οποίες προχώρησαν Αθήνα και Μόσχα.


«Όλο αυτό το διάστημα, παρά τις δυσκολίες που ενίοτε πέρασαν οι σχέσεις μας, διατηρώ με τον Πρόεδρο Πούτιν μια ειλικρινή και ουσιαστική σχέση ειλικρινούς και έντιμου διαλόγου», ανέφερε ο Αλέξης Τσίπρας σε συνέντευξη που παραχώρησε στο Russia 24 εν όψει της επίσκεψής του.

Αλ. Τσίπρας: Σημαντικός ενεργειάκος εταίρος η Ρωσία

Η Ρωσία είναι ένας σημαντικός εταίρος στον ενεργειακό τομέα, καθώς διαθέτει πολύ σημαντικές ενεργειακές πηγές, τόνισε ο Πρωθυπουργός, Αλέξης Τσίπρας, υπογραμμίζοντας ότι θέση της Ελλάδας είναι μια θέση πολυδιάστατης και ενεργητικής εξωτερικής πολιτικής και πολυδιάστατης και ενεργητικής πολιτικής και στον ενεργειακό τομέα.

Σε συνέντευξη που παραχώρησε στον δημοσιογράφο, Μιχαήλ Γκούσμαν για την εκπομπή «Formula of Power», ο κ. Τσίπρας δήλωσε πως «διατηρούμε μαζί με άλλες ευρωπαϊκές χώρες την πεποίθηση ότι στα πλαίσια μιας πολυδιάστατης ενεργειακής πολιτικής, διαμερισμού των πηγών και των ροών ενέργειας, η Ελλάδα και άλλες ευρωπαϊκές χώρες θα πρέπει να προχωρήσουν στη συνεργασία με τη ρωσική ομοσπονδία και για τη μεταφορά ρωσικού φυσικού αερίου προς την Ευρώπη, μέσω του Turkish Stream, όπου από την αρχή εμείς είχαμε την έμπνευση ότι θα πρέπει να γίνει και European Stream, όχι μόνο Turkish Stream».

Ταυτόχρονα, συνέχισε ο Πρωθυπουργός βεβαίως, «η Ελλάδα έχει προχωρήσει σε μεγάλο βαθμό τον λεγόμενο νότιο διάδρομο και τον αγωγό ΤΑP που περνάει από την Τουρκία προς την Ελλάδα και πηγαίνει προς την Ιταλία. Συνεπώς, θεωρούμε ότι η δυνατότητα να υπάρξει και ένας ακόμα αγωγός, παράλληλος σε αυτήν τη διαδρομή, είναι μια δυνατότητα ρεαλιστική και μέσα στα πλαίσια που εντός της Ευρωπαϊκής Ένωσης πρέπει όλοι να συμφωνούμε, στα πλαίσια μιας λογικής διαμερισμού και πολυδιάστατης στρατηγικής σε ό,τι αφορά τις πολλαπλές πηγές ενέργειας και τις πολλαπλές ροές ενέργειας, προκειμένου να διασφαλίσουμε αυτό που λέμε ενεργειακή ασφάλεια στην Ευρωπαϊκή Ένωση».

«The New Daily Mail» 
TheNewDailyMail
VIDEO
ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
Πρόβλημα με τον τίτλο...
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΟ ΑΡΘΡΟ
Πρόβλημα με τον τίτλο...
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ