2018-12-07 13:20:11
Φωτογραφία για Mediatown: Ο Γρηγόρης επέστρεψε, ο Λιάγκας οριστικά πίσω, τέλος για Τούρκο-ΣΚΑΪ, εκθρονίστηκε ο Ατζούν, αμφιταλάντευση για Σεφερλή η Γερμανού με μεικτό πάνελ
Eδώ είμαστε! Το "Mediatown" δεν έκανε την εμφάνιση του την προηγούμενη Παρασκευή, αλλά τώρα είναι έτοιμο να κάνει την καθιερωμένη βόλτα στις τηλεοπτικές γωνιές αυτής της μιντιακής πιάτσας. Για πάμε Η επιστροφή του Γρηγόρη...

Επέστρεψε ο Γρηγόρης Αρναούτογλου στο "2night show", στην εκπομπή που τόσο αγάπησε και πίστεψε. Η άποψη μου εδώ και καιρό είναι πως πως ο παρουσιαστής μπορεί να φανεί πολύ πιο χρήσιμος στην παρουσίαση άλλων φορμάτ, όπως ένα τηλεπαιχνίδι, ένα οδοιπορικό, ένα σόου, ένα ριάλιτι. 

Το talk show δεν του πάει ή καλύτερα δεν είναι το δυνατό του σημείο. Η εκπομπή δεν είναι κακιά, αλλά δεν ξεχωρίζει. Θα μπορούσαν οι συνεντεύξεις να έχουν πιο πολύ ενδιαφέρον και να προκαλούν περισσότερη συζήτηση, ενώ και η ομάδα "The Wixers" αποδεικνύει πως η λογική του Τζώρτζη Ποφάντη να παντρέψει το ίντερνετ με την τηλεόραση.

Το μεγαλύτερο λάθος είναι η ώρα έναρξης. Είναι κακό για την εικόνα του Γρηγόρη να "αναγκάζεται" να κάνει χαμηλά νούμερα λόγω ανταγωνισμού. Δεν μπορεί να βάζεις μία εκπομπή συνεντεύξεων να μάχεται με τα θηρία. 


Η λογική λέει πως σύντομα ο ΑΝΤ1 θα βρει κάτι να τοποθετήσει στο slot 11 με 12, ώστε το "2night show" να ξεκινά στις 12 τα μεσάνυχτα. Αν δεν γίνει αυτό, τότε θα σημαίνει πως το κανάλι του Αμαρουσίου για ακόμη μία φορά 

Που είναι ο Λιάγκας;

Και μέσα σε όλα αυτά ο Γιώργος Λιάγκας είναι εκτός. Σε μία βραδινή ζώνη με τόσα κενά, ο ΑΝΤ1 δεν φρόντισε να του αναθέσει κάτι αξιόλογο. Λες και το κανάλι σαρώνει και ο Τζώρτζης Ποφάντης θέλει να αποδείξει πως ο ΑΝΤ1 κάνει νούμερα και χωρίς τον Γιώργο Λιάγκα. Αλήθεια, πόσο επαγγελματικό είναι να βάζουμε την αντιπάθεια μας πάνω από το συμφέρον της επιχείρησης που κάποιος διευθύνει;

Και αν ρωτάτε για ποιο λόγο επανέρχομαι με αυτό το θέμα η απάντηση πως ο Τζώρτζης Ποφάντης είχε δεσμευτεί μπροστά στην τηλεοπτική κάμερα πως η επιστροφή του παρουσιαστή θα πραγματοποιηθεί τον Ιανουάριο. Βαδίζουμε τις πρώτες μέρες του Δεκεμβρίου και ακόμα τίποτα...

Τελειώνει η συνεργασία;

Οι ψίθυροι στον ΣΚΑΙ είναι έντονοι. Συγκεκριμένα, λένε πως ο Γιάννης Αλαφούζος θέλει σιγά σιγά να απεμπλακεί από τον Τούρκο παραγωγό Ατζούν Ιλιτζαλί. Βλέπει πως τα οικονομικά δεδομένα δεν είναι πολύ ευνοικά για αυτόν, μίας που όλο το "χαρτί" το παίρνει ο Τούρκος. Έτσι, προκύπτει και το πράσινο φως σε 3 νέες σειρές, αλλά και οι προσεγγίσεις σε παρουσιαστές της ψυχαγωγίας για να αναλάβουν εκπομπές χωρίς την εμπλοκή του Ατζούν.

Το τέλος της παντοκρατορίας του Τούρκου...

Μίας που είμαστε στον Τούρκο δεν μπορούμε να μην αναφέρουμε πως τελικά αποδείχθηκε "διάττων παραγωγός". Επί 1,5 μήνα νομίζαμε πως όλα τα προγράμματα θα σαρώνουν, επειδή αυτός γνωρίζει τη μυστική συνταγή επιτυχίας για τα πάντα. 

Το "My man can" το καλοκαίρι έχασε πανηγυρικά από το "Ταίρι ξέρει" του ΑΝΤ1. Το "My style rocks" μετριες τηλεθεάσεις με αρκετά προγράμματα να το ξεπερνούν. Το "Ελλάδα έχεις ταλέντο" τις Δευτέρες τερματίζει στην 4η θέση. 

Τα πιο πετυχημένα προγράμματα της σεζόν στην Prime time είναι το "Next top model", το "Τατουάζ", η "Μουρμούρα" και το "Πέτα τη φριτέζα". Και μετά ακολουθεί το "The Voice". Δηλαδή στην πρώτη τετράδα κανένα από τα προγράμματα του Ατζούν Ιλιτζαλί δεν βρίσκεται μέσα. 

'

Για να δούμε πως θα τα πάνε στο Β μισό το "Power of love" και το "Survivor". 

Μου αρέσει πολύ ο Σεφερλής, αλλά...

Χαμός έχει γίνει τις τελευταίες μέρες με τον Μάρκο Σεφερλή και και την ποιότητα αυτού που κάνει τόσα χρόνια στο θέατρο. Προσωπικά, θεωρώ πως η αλήθεια είναι κάπου στη μέση. Το σίγουρο είναι ο Μάρκος Σεφερλής είναι πολύ ταλαντούχος και πως χαρίζει άφθονο γέλιο σε ένα κοινό που το έχει ανάγκη. Εμένα μου αρέσει πολύ και τον έχω παρακολουθήσει στο "Περοκε΄" και στο "Δελφινάριο" πολλές φορές και το αποτέλεσμα ήταν να περάσω καλά. 

Από εκεί και πέρα, είναι σίγουρο πως ο μεγάλος κωμικός καλλιτέχνης έχει επαναπαυτεί στις "ευκολίες", σε εκείνα δηλαδή που τα έχει κατακτήσει χωρίς όμως εδώ και πολλά χρόνια να τα εξελίσσει. Και δεν αναφέρομαι σε εξέλιξη του τύπου "Να παίξει στο Παλλάς", αλλά το να βελτιώσει αυτό που ήδη κάνει και να το προεκτείνει. 

Ακόμη, αυτό που παράγει στη σκηνή τα καλοκαίρια είναι σατιρικό. Η σάτιρα έρχεται να σταθεί απέναντι σε ότι σατιρίζει. Άρα, δεν είναι λάθος το ότι ο Μάρκος Σεφερλής είναι ενταγμένος σε ένα σύστημα που περιέχει συνεντεύξεις σε ελαφριές εκπομπές και καλεσμένος σε διάφορα μουσικά κέντρα αμφιβόλου ποιότητας; Δεν ξέρω κατά πόσο ένας σατιρικός καλλιτέχνης μπορεί να διασκεδάζει με τη μουσική του Γιώργου Τσαλίκη. Η σάτιρα πρέπει να στέκεται απέναντι από την κακή τηλεόραση και την κακή μουσική και όχι να είναι μέρος αυτού. Πώς ο Μάρκος Σεφερλής θα κατακεραυνώσει ένα ριάλιτι στο Δελφινάριο, όταν θα παρουσιάσει το "Ραντεβού";

Εκτός και αν δηλώσει διασκεδαστής και όχι σατιρικός καλλιτέχνης. Τότε ναι, είναι πολύ θεμιτά όλα τα παραπάνω. Επίσης, δεν μπορώ να καταλάβω γιατί είναι λάθος να αγγίζουμε το κοινό του κάθε καλλιτέχνη. Δεν είναι ψέμα πως οι περισσότεροι θεατές του διαθέτουν κάποια συγκεκριμένα χαρακτηριστικά. Οι άντρες είναι φουσκωτοί γεμάτοι τατουάζ και οι γυναίκες ντυμένες σαν να πηγαίνουν στα μπουζούκια. Βλέπεις ανθρώπους να μην πετούν στα σκουπίδια όσα αγόρασαν από την καντίνα και άτομα που έχουν απολέσει κάθε αισθητική αξία. 

Τέλος, δεν με ενοχλεί το χιούμορ για τα κιλά ή τους ομοφυλόφιλους διότι αυτά τα έχει η σάτιρα από τη φύση της. Αυτό που πρέπει να τελειώσει επιτέλους είναι να χαιδεύει τα αυτιά του κάθε "αμόρφωτου" θεατή που νομίζει πως για όλα φταίνε οι ξένοι και πως οι Έλληνες αξίζουμε κάτι πολύ καλύτερο. Φωνάζει ο Μάρκος Σεφερλής πολύ σωστά και εύστοχα"Φέρτε μας πίσω την Αφροδίτη της Μήλου", αλλά δεν λέει "Και να τη φέρετε δεν έχουμε που να τη βάλουμε". 

Αυτό δεν σημαίνει πως είναι όλοι έτσι. Μιλώντας για τον εαυτό μου πηγαίνω να τον παρακολουθήσω επειδή υποκλίνομαι στο ταλέντο του και επειδή περνάω καλά. Αν θέλω να δω κάτι σατιρικό, υπήρχε ο Τζίμης Πανούσης. Τώρα;

Δυνατή Ναταλία με μεικτό πάνελ...

Ανεβασμένα  τα  νούμερα τηλεθέασης για την Ναταλίας Γερμανού  που πλέον έχουν σταθεροποιηθεί γύρω στο 17%  γιατί το καλό Gossip με άποψη  πάντα φέρνει νούμερα και συμφέρει. Το κόψιμο του Μένιου και η άνευρη Σταμάτη  ήταν το κάτι άλλο για τη Ναταλία! Ο Κώστας Τσουρός είναι ένας  τηλεοπτικός σίφουνας  αφού  το έχει πάρει όλο πάνω του και είναι εκείνος που ‘’βγάζει τα κάστανα από τη φωτιά’’  που μαζί με τη δυναμική Φωτεινή Πετρογιάννη κεντάνε στο σχολιασμό. Ωστόσο, η Ναταλία Γερμανού για άλλη μία χρονιά  δεν θέλει να χαλάσει τις δημόσιες σχέσεις με την ‘’showbiz’’, χωρίς να καταλαβαίνει ότι ο κόσμος από εκείνη θέλει την άποψη. H Ευρυδίκη Βαλαβάνη και ο Βαγγέλης Γιακουμάτος έχουνι πιει το αμίλητο νερό  και είναι αισθητή η απουσία τους στο σχολιαστικό κομμάτι και μπορούμε να πούμε και σχεδόν σε ολόκληρη την εκπομπή.

Aυτά για σήμερα! Εμείς θα ανανεώσουμε την επόμενη εβδομάδα το ραντεβού μας, όσο πλησιάζουμε προς τα Χριστούγεννα...

http://www.tvnea.com
ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ