2018-12-07 14:47:12
Φωτογραφία για Αναδρομικά Αστυνομικών: Τα ποσά που θα εισπράξουν έως τις 14 Δεκ. ανά βαθμό και χρόνια υπηρεσίας (ΠΙΝΑΚΑΣ)
Από 640 έως 8.450€ τα αναδρομικά για τους ένστολους της ΕΛ.ΑΣ.

Το «Εθνος» παρουσιάζει πίνακα με τα τελικά ποσά των αναδρομικών που θα πιστωθούν στους δικαιούχους μέχρι τις 14 Δεκεμβρίου

Πίνακα με τα τελικά ποσά των αναδρομικών που θα καταβληθούν στους ένστολους της Ελληνικής Αστυνομίας φέρνει σήμερα στο φως της δημοσιότητας το «Εθνος». Οι αρμόδιες υπηρεσίες του υπουργείου Προστασίας του Πολίτη έχουν επεξεργαστεί τις λίστες με τα ποσά που αντιστοιχούν στους υπαξιωματικούς και τους αξιωματικούς, ανάλογα με τον πραγματικό βαθμό τους και τα έτη υπηρεσίας, και εργάζονται πυρετωδώς ώστε να ολοκληρωθούν οι απαιτούμενες διαδικασίες και να γίνει άμεσα η καταβολή των χρημάτων.

Σύμφωνα με στελέχη της Κατεχάκη, η καταληκτική ημερομηνίαγια να πιστωθούν τα ποσά στους τραπεζικούς λογαριασμούς είναι η 14η Δεκεμβρίου, ωστόσο πληροφορίες του «Εθνους» αναφέρουν ότι καταβάλλονται προσπάθειες να γίνουν πιο σύντομα οι καταβολές, ενδεχομένως και μία με δύο ημέρες νωρίτερα.


Από τους πίνακες της ΕΛ.ΑΣ. προκύπτει ότι τα ποσά των αναδρομικών που θα πιστωθούν κυμαίνονται από 640 μέχρι 8.450 ευρώ, ενώ επισημαίνεται ότι ο υπολογισμός των εν λόγω ποσών διαμορφώνεται ανάλογα με την οικογενειακή κατάσταση, τις μισθολογικές μεταβολές, τον πραγματικό βαθμό καθώς και τις ώρες εργασίες που δικαιολογούν τη χορήγηση του επιδόματος αυξημένης επιχειρησιακής ετοιμότητας (νυχτερινό) κατά το χρονικό διάστημα από 1/8/2012 έως 21/12/2016.

Ενδεικτικά αναφέρεται ότι αστυνομικός διευθυντής με 36 έτη υπηρεσίας έχει να λαμβάνει το ποσό των 8.450 ευρώ, ενώ με ίδιο βαθμό και 31 έτη υπηρεσίας το ποσό πέφτει στα 7.650 ευρώ. Το ποσό που δικαιούται αστυνόμος Α’ με 28 έτη υπηρεσίας είναι στα 5.700 ευρώ, ενώ με 10 έτη υπηρεσίας λιγότερα το ποσό πέφτει στα 3.000 ευρώ. Για τους αστυφύλακες με 9 έτη υπηρεσίας τα ποσά των αναδρομικών αγγίζουν τα 1.000 ευρώ, ενώ αρχιφύλακας με 30 έτη υπηρεσίας θα λάβει περί τα 3.300 ευρώ. Υπαστυνόμος Β’ με 6 χρόνια στο Σώμα θα λάβει 640 ευρώ, ενώ με 26 έτη υπηρεσίας το ποσό των αναδρομικών εκτινάσσεται στα 3.150 ευρώ. Σημειώνεται ότι τα ποσά αντιπροσωπεύουν περικοπές σε βασικούς μισθούς και επιδόματα οι οποίες επιβλήθηκαν κατά το χρονικό διάστημα από την 1η Αυγούστου 2012 έως την 31η Δεκεμβρίου 2016.

Η καταβολή

Επιπλέον, το καταβαλλόμενο ποσό αντιστοιχεί στη διαφορά μεταξύ των μηνιαίων αποδοχών που θα δικαιούνταν να λάβουν οι κατηγορίες προσωπικού με βάση τις ισχύουσες κατά την 31η Ιουλίου 2012 μισθολογικές διατάξεις, δηλαδή εάν δεν είχαν θεσπιστεί οι μισθολογικές ρυθμίσεις του Ν. 4093/2012.

Η καταβολή των αναδρομικών θα γίνει με ξεχωριστή μισθοδοτική κατάσταση, στην οποία τα εν λόγω ποσά θα εμφανίζονται συνολικά για κάθε δικαιούχο, από τους εκκαθαριστές των αρμοδίων υπηρεσιών του υπουργείου Προστασίας του Πολίτη.

Σύμφωνα με την τροπολογία του υπουργείου Οικονομικών, σε περίπτωση που αστυνομικοί έχουν λάβει σε εκτέλεση τελεσίδικων δικαστικών αποφάσεων ποσά που αντιστοιχούν σε αυτά που θα λάμβαναν εάν δεν είχαν μεσολαβήσει οι μισθολογικές διατάξεις του Ν. 4093/2012 (Α’ 222) και του άρθρου 86 του Ν. 4307/2014 (Α’ 246), τα ποσά αυτά συμψηφίζονται με το εφάπαξ χρηματικό ποσό του ίδιου άρθρου, κατά το μέρος που αναφέρονται στο ίδιο χρονικό διάστημα, εξαιρουμένων των σχετικών επιδικασθέντων τόκων.

Ο εν λόγω συμψηφισμός θα λάβει χώρα και κατά την εκτέλεση σχετικών δικαστικών αποφάσεων που τυχόν θα εκδοθούν μετά την ημερομηνία εφάπαξ καταβολής του εν λόγω χρηματικού ποσού, εφόσον αυτές αναφέρονται (εν όλω ή εν μέρει) στο ίδιο χρονικό διάστημα.

(ΠΗΓΗ: ethnos.gr - Λευτέρης Μπιντέλας)
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ