2018-12-07 17:36:14
Φωτογραφία για Ετήσια Ενημερωτική Ημερίδα Ξένων Ακολούθων Άμυνας
Την Παρασκευή 7 Δεκεμβρίου 2018, διοργανώθηκε στο ΓΕΕΘΑ η ετήσια ενημερωτική ημερίδα για τους διαπιστευμένους, στην Ελλάδα, Ακολούθους Άμυνας (ΑΚΑΜ), Βοηθούς ΑΚΑΜ και Στρατιωτικούς, Ναυτικούς και Αεροπορικούς Ακολούθους.

Ο Αρχηγός ΓΕΕΘΑ, Ναύαρχος Ευάγγελος Αποστολάκης ΠΝ, απηύθυνε χαιρετισμό στους Ακόλουθους, όπου μεταξύ άλλων:

-Ανέλυσε τις παραμέτρους που συνθέτουν το σύγχρονο περιβάλλον ασφαλείας και απειλών, με έμφαση στην Ανατολική Μεσόγειο και στη Μέση Ανατολή.

-Τόνισε το ρόλο της σταθερότητας που επιτελούν η Ελλάδα και οι Ελληνικές Ένοπλες Δυνάμεις (ΕΔ) στην ευρύτερη περιοχή. Ειδική αναφορά έκανε στην καταλυτική συνδρομή των Ελληνικών ΕΔ στην αποτελεσματική διαχείριση των προβλημάτων που δημιούργησαν οι αυξημένες προσφυγικές ροές.

-Επισήμανε τη συμμετοχή της Ελλάδας σε διεθνείς οργανισμούς καθώς και σε διμερείς/πολυμερείς στρατιωτικές συνεργασίες, στο πλαίσιο επίτευξης των στόχων της εθνικής αμυντικής πολιτικής.


 -Αναφέρθηκε στη σημασία του ανθρώπινου παράγοντα ως του κινητήριου μοχλού των Ελληνικών ΕΔ, κάνοντας παράλληλα μνεία στην προωθούμενη αναδιοργάνωσή τους, στο πλαίσιο αύξησης της ετοιμότητάς και αποτελεσματικότητάς τους.

Η ενημερωτική ημερίδα, την οποία παρακολούθησαν 36 Ακόλουθοι από 28 χώρες, κάλυψε θεματικές ενότητες που αφορούσαν στην εθνική αμυντική πολιτική, στα προγράμματα στρατιωτικής συνεργασίας, στη συμμετοχή ελληνικών ΕΔ σε διεθνείς αποστολές/επιχειρήσεις και στην προσφυγική κρίση, στην κοινωνική προσφορά και μέριμνα προσωπικού των ελληνικών ΕΔ, στην εθνική αμυντική βιομηχανική στρατηγική και στην τυποποίηση ΝΑΤΟ.
kranosgr
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ