2018-12-07 20:04:11
Φωτογραφία για Ένα βήμα πριν την έξοδο από την φυλακή οι 8 του κυκλώματος χρυσού
Επιβεβαίωση των παραλείψεων των διωκτικών αρχών, που οργάνωσαν τη δικογραφία για τη σοβαρή υπόθεση της λαθρεμπορίας χρυσού σε σαθρά θεμέλια, αποτελεί και η πρόταση της αρμοδίας

εισαγγελέως, η οποία συντάσσεται με την ανακρίτρια της υπόθεσης και προτείνει στο δικαστικό συμβούλιο την απόλυση όλων των κρατουμένων - κατηγορουμένων στην υπόθεση.

Η εισαγγελική λειτουργός, σύμφωνα με πληροφορίες, συμφωνεί με την ανακρίτρια της υπόθεσης, η οποία έχει ήδη ταχθεί υπέρ της απόλυσης των προφυλακισμένων, μεταξύ των οποίων και ο γνωστός ενεχειροδανειστής κρίνοντας ότι από τις εξελίξεις των τελευταίων ημερών «δεν συντρέχει πλέον λόγος διατήρησης της προσωρινής τους κρατήσεως».

Και η εισαγγελέας τάσσεται υπέρ της θέσεως της ανακρίτριας, υιοθετεί δηλαδή την άποψη, ότι το αδίκημα της λαθρεμπορίας πάνω στο οποίο στηρίχθηκε το οικοδόμημα της δικογραφίας δεν στοιχειοθετείται, καθώς δεν προβλέπεται η καταβολή δασμών για εξαγωγές χρυσού στην Τουρκία, γεγονός που επιβεβαίωσε εγγράφως προς τις ανακριτικές αρχές και η ΑΑΔΕ.


Να σημειωθεί, ότι το θέμα της στοιχειοθέτησης της κατηγορίας ετέθη από την ανακρίτρια κατά τη διάρκεια των απολογιών των κατηγορουμένων και ενώ ορισμένοι από αυτούς είχαν ήδη προσωρινά κρατηθεί και άλλοι είχαν αφεθεί ελεύθεροι, υποβάλλοντας σχετικό ερώτημα στο υπουργείο Οικονομικών και λαμβάνοντας μετά ταύτα απάντηση από την ΑΑΔΕ.

Μετά την εν λόγω εξέλιξη το δικαστικό συμβούλιο θα κληθεί, ενδεχομένως, τη Δευτέρα να αποφανθεί τελικά επί του θέματος, με τις προβλέψεις δικαστικών πηγών να αποκλείουν απόφαση αντίθετη από εκείνες που έλαβαν ανακρίτρια και εισαγγελέας.

Έτσι, δεν αποκλείεται ακόμη και τη Δευτέρα οι κρατούμενοι να αποφυλακιστούν, επιβεβαιώνοντας τις εκτιμήσεις, ότι οι χειρισμοί για την υπόθεση υπήρξαν πρωτοφανείς και η γκάφα των διωκτικών αρχών χωρίς προηγούμενο.

skai.gr
_
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ