2018-12-08 10:26:56
Φωτογραφία για Γαλλία: Επί ποδός 90.000 αστυνομικοί- 34 συλλήψεις
Περίπου 90.000 αστυνομικοί βρίσκονται επί ποδός στο Παρίσι, ενώ οι αρχές έχουν τεθεί σε συναγερμό σε ολόκληρη τη Γαλλία, όπου έχουν προγραμματιστεί νέες μαζικές διαδηλώσεις του κινήματος των «Κίτρινων Γιλέκων». Τεθωρακισμένα οχήματα έχουν επιστρατευθεί προκειμένου να διαλύσουν τα πιθανά οδοφράγματα. 

Όπως σχολίασε ο Γενικός Διευθυντής της χωροφυλακής Ρισάρ Λιζουρέ, πρόκειται για άνευ προηγουμένη κινητοποίηση, καθώς το Υπουργείο Εσωτερικών φοβάται πως «τα ακραία στοιχεία θα επιδιώξουν να κινητοποιηθούν».

Τριάντα τέσσερις άνθρωποι έχουν τεθεί υπό κράτηση, οι περισσότεροι στο Παρίσι. Πρόκειται κυρίως για ανθρώπους που έφθαναν στην πρωτεύουσα από άλλες περιοχές και στην κατοχή των οποίων βρέθηκαν μάσκες, σφενδόνες, σφυριά, ή ακόμη και κομμάτια πλακόστρωτου οδών όπως ανέφεραν πηγές στο Γαλλικό Πρακτορείο. 

Ταξιδιωτικές οδηγίες και συμβουλές εκδίδουν ευρωπαϊκές χώρες οι οποίες συστήνουν στους πολίτες τους να βρίσκονται σε επαγρύπνηση υπό τον φόβο να ξεσπάσουν νέες ταραχές αυτό το Σαββατοκύριακο στο Παρίσι, την ώρα που οι Αμερικάνοι ενθαρρύνονται να κρατήσουν «χαμηλό προφίλ».

ΑΜΠΕ/AFP/Reuters 

«The New Daily Mail»
 
TheNewDailyMail
VIDEO
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ