2018-12-08 10:30:13
Φωτογραφία για Η αστυνομία έβαλε 12χρονα παιδιά να γονατίσουν σαν αιχμάλωτοι πολέμου – Σάλος στη Γαλλία (Video)
Η αστυνομία της Γαλλίας έδειξε το άσχημο πρόσωπο της και συγκέντρωσε 153 μαθητές τους οποίους υποχρέωσε να γονατίσουν και να βάλουν τα χέρια τους επάνω από το κεφάλι τους σαν

αιχμάλωτοι πολέμου, προκειμένου να προβεί σε προσαγωγές. Το βίντεο έχει προκαλέσει σάλο αφού ανάμεσα στα παιδιά βρίσκονται και 12χρονοι μαθητές.

Το περιστατικό έγινε στο Μαντ λα Ζολι, που είναι ένα από τα πλέον υποβαθμισμένα προάστια του Παρισιού. Σύμφωνα με πληροφορίες ανάμεσα στα παιδιά που προσήχθησαν εκτός από τα 12χρονα είναι και ένα παιδί με αυτισμό.

Οι μαθητές των λυκείων που έχουν βγεί στους δρόμους, διαμαρτύρονται για την μεταρρύθμιση στις εξετάσεις για το απολυτήριο λυκείου, που κάνει δυσκολότερη την πρόσβαση στα πανεπιστήμια και δίνει την δυνατότητα στις ακαδημίες να επιλέγουν τους φοιτητές τους με μια βάση κριτηρίων που σε πολλά θυμίζουν πρόσληψη σε επιχείρηση, μη δίνοντας ίσες ευκαιρίες σε όλους.

Προβλήματα από τις κινητοποιήσεις των μαθητών και τις καταλήψεις έχουν δημιουργηθεί σε 280 λύκεια σε ολόκληρη τη χώρα όπου έγιναν 700 συλλήψεις ανηλίκων.
_
bloko
VIDEO
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ