2018-12-08 15:33:01
Φωτογραφία για Καλλιέργεια Μαλοτήρας «με πτυχίο»!
Η Ρόδω Βασιλάκη και ο Νίκος Ψυλλάκης, ένα νέο ζευγάρι γεννημένο στα Χανιά που μοιράζεται τα βάρη τόσο της επαγγελματικής όσο και της οικογενειακής ζωής, καλλιεργεί

μια σειρά Κρητικών βοτάνων αποσπώντας διακρίσεις από τον διεθνή διαγωνισμό γευσιγνωσίας «Great Taste Awards»

Κρήτη, Λευκά όρη, οροπέδιο του Ομαλού, 1.227 μέτρα υψόμετρο.

4 γεωγραφικά στοιχεία που προσδιορίζουν άλλη μια επιτυχημένη συνταγή επιχειρηματικότητας στον τομέα των αφεψημάτων και των βοτάνων.

Λίγο πριν την είσοδο του φαραγγιού της Σαμαριάς, βρίσκεται το κτήμα «tofillo», μια πρότυπη Βιολογική καλλιέργεια Κρητικών Βοτάνων, όπου την έμπνευση της ιδέας είχε ένα νεαρό ζευγάρι γεννημένο στα Χανιά και το οποίο μοιράζεται τα βάρη τόσο της επαγγελματικής όσο και της οικογενειακής ζωής.

Κάπου εδώ πρέπει να κάνω τις απαραίτητες συστάσεις:

«Είμαι η Ρόδω Βασιλάκη, απόφοιτος της Γεωπονικής σχολής του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης και με μεταπτυχιακή ειδίκευση στην Προστασία Περιβάλλοντος από το Πολυτεχνείο Κρήτης, προσπαθώ να «παντρεύω» την επιστημονική μου γνώση με τη λαϊκή πρακτική των προγόνων μου.


Είμαι ο Νίκος Ψυλλάκης, απόφοιτος της σχολής Ηλεκτρολόγων Μηχανικών του ΤΕΙ Ηρακλείου, και δίνω πρακτικές λύσεις σε κάθε στάδιο της παραγωγικής και μεταποιητικής διαδικασίας».

Το 2014, οι δυό τους αποφάσισαν να αξιοποιήσουν τα ιδιόκτητα κτήματά τους και γνωρίζοντας το μοναδικό μικροκλίμα της περιοχής και τις ιδιαιτερότητες των Κρητικών βοτάνων ξεκίνησαν μια συστηματική και οργανωμένη βιολογική καλλιέργεια ιδρύοντας ταυτόχρονα την εταιρεία τους, δίνοντάς της ένα όνομα από την ίδια τη φύση, «tofillo».

Η προϊοντική γκάμα περιλαμβάνει Κρητικά βότανα βιολογικής καλλιέργειας. Το Κρητικό Τσάι του Βουνού (μαλοτήρα), το Κρητικό Δίκταμο, το Φασκόμηλο, τον Αλάδανο, τη Λουίζα αλλά και μείγματα αυτών.

Τα δύο τελευταία χρόνια, τα βότανα της εταιρίας έχουν την τιμητική τους στον διεθνή διαγωνισμό γευσιγνωσίας «Great Taste Awards».

Το 2017 η Μαλοτήρα απέσπασε δύο αστέρια και το 2018, τέσσερα αστέρια μοιράστηκαν η Μαλοτήρα επίσης, η Λουίζα, το Queen's Love και το Pink Healer.

Η αγορά στην οποία δραστηριοποιείται το εγχείρημα είναι κυρίως χώρες του εξωτερικού, όπως Γερμανία, Δανία, Πολωνία, Σλοβακία, Ολλανδία, χώρες της Μέσης Ανατολής αλλά και σε επιλεγμένα καταστήματα στην Ελλάδα.

Για το επόμενο έτος, οι άνθρωποι της εταιρείας σχεδιάζουν ένα πρόγραμμα βιωματικών – συναισθηματικών επισκέψεων στο κτήμα, όπου, όπως διαβάζω στην ιστοσελίδα www.tofillo.com «οι επισκέπτες θα μπορούν να ενεργοποιήσουν όλες τους αισθήσεις στο απόλυτο φυσικό περιβάλλον του Ομαλού και μέσα σε μία βιολογική καλλιέργεια βοτάνων, θα δουν, θα μυρίσουν, θα ακούσουν, θα αγγίξουν και θα γευτούν τα μοναδικά αφεψήματα, η παρασκευή των οποίων γίνεται με παραδοσιακό τρόπο, παρουσία τους και με τη συμμετοχή τους».

Σπύρος Ιωάννου
anatakti
ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ