2018-12-08 17:13:00
Φωτογραφία για Αλβανοί εθνικιστές και αναρχικοί μπαχαλάκηδες αντιδρούν και μόνο στην ακοή του ονόματος του Κατσίφα
Δύο ειδήσεις η μία από τη Βόρειο Ήπειρο και η άλλη από την Κρήτη αποδεικνύουν ποιοι είναι αυτοί που δεν αντέχουν ούτε το όνομα του ήρωα Κ.Κατσίφα να ακούνε.

Θρήνος στο μνημόσυνο του Κωνσταντίνου Κατσίφα στους Βουλιαράτες (ΦΩΤΟ+VIDEO)

ΧΡΗΣΤΟΣ ΝΙΚΟΛΑΪΔΗΣ

Σε κλίμα οδύνης, με τραγική φιγούρα τη μητέρα του, τελέστηκε σήμερα το μνημόσυνο του Κωνσταντίνου Κατσίφα

που πέθανε από αλβανικά πυρά στο χωριό Βουλιαράτες. Ο πόνος αβάσταχτος για τη μητέρα του Κωνσταντίνου ενώ στη διάρκεια της επιμνημόσυνης δέησης «λύγισε» και ο ιερέας.

Άνευ προηγουμένου τα μέτρα ασφαλείας που έλαβαν από χθες οι αλβανικές αρχές, οι οποίες εμπόδισαν ακόμα και συγγενείς της οικογένειας του Κωνσταντίνου Κατσίφα να περάσουν τα σύνορα.

Δεκάδες άλλοι άνθρωποι από διάφορες περιοχές της Ελλάδας που έφτασαν επίσης στα ελληνοαλβανικά σύνορα πήραν το δρόμο της επιστροφής καθώς δεν τους επετράπη η διέλευση.


Πληροφορίες πως τουλάχιστον πέντε λεωφορεία δεν πέρασαν τα σύνορα. Εξονυχιστικοί ήταν οι έλεγχοι των τελωνειακών αρχών στα σύνορα της Κακαβιάς με τους τελωνειακούς να προχωρούν, όπως έγινε και την ημέρα της κηδείας του Κωνσταντίνου Κατσίφα, και σε σωματικούς ελέγχους.

Μάλιστα υπάρχει αναφορά ότι σε έναν άνδρα που του έγινε σωματικός έλεγχος και δεν διαπιστώθηκε κάτι επιλήψιμο, του έγινε έλεγχος στο κινητό του τηλέφωνο. Μπήκαν ακόμα και στο προφίλ του στο facebook όπου βρήκαν μία φωτογραφία του Κατσίφα και του απαγόρευσαν την είσοδο στη χώρα.

«Θύματα» αυτής της κατάστασης έπεσαν και οι δημοσιογράφοι καθώς επί τουλάχιστον δύο ώρες χθες οι τελωνειακές αρχές καθυστερούσαν με διάφορες αστείες δικαιολογίες την είσοδό τους στη χώρα. Μάλιστα χρειάστηκε η παρέμβει ο αναπληρωτής υπουργός εξωτερικών προκειμένου να τους επιτραπεί η είσοδος.

Εξονυχιστικοί ήταν και οι έλεγχοι στους δρόμους εντός συνόρων για όσους πλησίαζαν τους Βουλιαράτες.

thessnews.gr

Επεισόδια στο μνημόσυνο Κατσίφα στο Ηράκλειο: Χτύπησαν μέχρι και αστυνομικούς

Επιτέθηκαν μέχρι και στον Αρχιεπίσκοπο - Καταδικάζουν τα επεισόδια Αυγενάκης και Μαριάς

Σκηνικό έντασης, με έκτροπα ακόμη και σε βάρος του Αρχιεπισκόπου Κρήτης Ειρηναίου, που προσπάθησε να κατευνάσει τα πνεύματα, σημειώθηκαν σήμερα το πρωί γύρω από το Μητροπολιτικό ναό του Αγίου Μηνά.

Διαδηλωτές που προσπαθούσαν από νωρίς το πρωί να ματαιώσουν το 40ημερο μνημόσυνο για τον Κωνσταντίνο Κατσίφα στο Μητροπολιτικό Ναό του Αγίου Μηνά, επιχειρούν να διασπάσουν τον αστυνομικό κλοιό και να καταδιώξουν άτομα που συμμετείχαν στο μνημόσυνο.

Η ένταση οδηγεί σε συμπλοκές στην προσπάθεια των αστυνομικών να προσάγουν άτομα που χτύπησαν με κοντάρια άνδρες των ΜΑΤ, αλλά και τον επικεφαλής των αστυνομικών μέτρων.

Την ίδια στιγμή δικυκλιστές της ομάδας ΔΙΑΣ καταδιώκουν στα γύρω στενά άτομα που έχουν διασπαστεί από τις δυο ομάδες, με στόχο τη συμπλοκή. Η ένταση κορυφώνεται στην προσπάθεια διαδηλωτών να αποτρέψουν την προσαγωγή ενός ατόμου.

Τα έκτροπα συνεχίζονται ακόμη και σε βάρος του αρχιεπισκόπου Κρήτης Ειρηναίου, ο οποίος αν και δεν συμμετείχε στο τρισάγιο που εψάλη νωρίτερα, βγήκε μόνος του από το κτήριο της Αρχιεπισκοπής και προσπάθησε να κατευνάσει τα πνεύματα προσπαθώντας να εξηγήσει ότι η εκκλησία δεν έχει σχέση με την αντιπαράθεση ανάμεσα στις δυο πλευρές, για να εισπράξει όμως ύβρεις και φραστικές επιθέσεις που προκάλεσαν οργή.

Καταδικάζει την αντισυγκέντρωση ο Μαριάς

Σημειώνεται ότι το 40ήμερο μνημόσυνο για τον Κωνσταντίνο Κατσίφα πραγματοποιήθηκε με πρωτοβουλία του ευρωβουλευτή Νότη Μαριά και του κινήματος πολιτών «ΑΡΔΗΝ».

Μάλιστα ο ευρωβουλευτής καταδίκασε την αντισυγκέντρωση έξω από το μητροπολιτικό ναό του Αγίου Μηνά.

«Δεν έχουμε καμία συμμετοχή»

Ενώ, ως συνδιοργανωτής του μνημόσυνού είχε αναφερθεί τις προηγούμενες ημέρες και ο σύλλογος Ηπειρωτών Νομού Ηρακλείου, ο οποίος ωστόσο αργά χθες το βράδυ με ανακοίνωση του διευκρίνισε ότι δεν έχει καμία συμμετοχή:

«Η πολιτική, τα πολιτικά συμφέροντα και οι ακραίες απόψεις δε χωρούν στους κόλπους μας κι ούτε θα επιτρέψουμε να έχουν λόγο στο σύλλογό μας, που σκοπός του είναι η διατήρηση και διάδοση της πολιτιστικής κληρονομιάς του τόπου μας».

Και ο Αυγενάκης καταδικάζει τα επεισόδια

Και ο Λευτέρης Αυγενάκης, βουλευτής Ηρακλείου και Γραμματέας της Κοινοβουλευτικής Επιτροπής της Νέας Δημοκρατίας καταδίκασε τη φραστική επίθεση που δέχθηκε από αντιεξουσιαστές ο Αρχιεπίσκοπος Κρήτης, κ.κ. Ειρηναίος, μετά το μνημόσυνο για τον Κωνσταντίνο Κατσίφα, μέσα από ένα tweet του.

Συγκεκριμένα, ο κ. Αυγενάκης αναφέρει:

«Προπηλακισμοί και ύβρεις κατά του Αρχιεπισκόπου Κρήτης, σήμερα, στο Ηράκλειο. Εκεί οδηγούν ο λαϊκισμός, οι ιδεοληψίες και η ακραία διχαστική ρητορική που διακινείται ανεξέλεγκτα από αντιδημοκρατικές συνιστώσες. Η βία δεν έχει θέση στη δημοκρατική μας κοινωνία».
neakriti.gr
VIDEO
ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ