2018-12-09 11:40:13
Φωτογραφία για Πάτρα: 2,5 μήνες χωρίς τηλεφωνικό κέντρο η ΤΟΜΥ Αγ. Αλεξίου
Στη “σιωπή” Υγειονομικές-Διοικητικές Υπηρεσίες και Φαρμακείο ΕΟΠΥΥ

Πάνω από δύο μήνες παραμένει χωρίς τηλεφωνική σύνδεση η μεγαλύτερη ΤΟΜΥ Δυτικής Ελλάδας, αυτή του Αγίου Αλεξίου στην Πάτρα, δημιουργώντας τεράστια προβλήματα στη λειτουργία της. Και αυτό, για ένα ποσό μόλις 6.000 ευρώ που απαιτούνται για την αποκατάσταση της βλάβης, η οποία έχει βυθίσει στη «σιωπή» ολόκληρο το τετράγωνο, στο οποίο στεγάζονται εκτός από τις Υγειονομικές Υπηρεσίες, οι Διοικητικές αλλά το Φαρμακείο του ΕΟΠΥΥ.

http://patrastimes.gr/

Για τα προβλήματα που επιφέρει η μη λειτουργία για τόσο μεγάλο χρονικό διάστημα του τηλεφωνικού κέντρου, μίλησε στην εκπομπή του Γιάννη Γεωργόπουλου «Πράσινο, κόκκινο σε γαλάζιο φόντο» στο Ράδιο Γάμμα ο Χαράλαμπος Μπονάνος, ο οποίος τόνισε την ταλαιπωρία που είναι αναγκασμένοι να υφίστανται ασθενείς και προσωπικό.

Από τη μία μεριά οι ασθενείς είναι αναγκασμένοι για οποιοδήποτε ραντεβού ή πληροφορία να προσέρχονται στο χώρο, καθώς δεν υπάρχει άλλος τρόπος επικοινωνίας, ενώ οι γιατροί και το προσωπικό δεν μπορούν να επικοινωνήσουν μεταξύ τους για διάφορα θέματα που αφορούν είτε ασθενείς είτε την υπηρεσία.


Μεγάλο είναι το πρόβλημα που δημιουργείται και και στο Φαρμακείο του ΕΟΠΥΥ, καθώς οι φαρμακοποιοί είναι αναγκασμένοι να δίνουν τα κινητά τους τηλέφωνα στους ασθενείς προκειμένου αυτοί να επικοινωνήσουν και να ενημερωθούν πότε θα έρθει το φάρμακο που περιμένουν.

Δημιουργείται όμως και κίνδυνος να καταστραφούν φάρμακα, καθώς στο φαρμακείο φυλάσσονται φάρμακα σε ψυγείο τα οποία πρέπει να διατηρούνται σε συγκεκριμένες συνθήκες θερμοκρασίας και έχει προβλεφθεί αυτόματη ειδοποίηση συναγερμού αν χαλάσει κάτι και πέσει η θερμοκρασία. Ο συναγερμός όμως ειδοποιεί μέσω τηλεφώνων και έτσι η μόνη ειδοποίηση για να τρέξει κάποιος και να δει έγκαιρα το πρόβλημα είναι να ακούσουν το συναγερμό οι περίοικοι και να ειδοποιήσουν.

Και όλα αυτά, όταν, όπως τόνισε ο κ. Μπονάνος, απαιτείται μία υπογραφή από τα κεντρικά του ΕΦΚΑ, προκειμένου να «βγει» το κονδύλι για τα 6.000 ευρώ που απαιτούνται για να φτιαχθεί η βλάβη στο τηλεφωνικό κέντρο!
medispin
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ