2018-12-09 22:00:04
Φωτογραφία για Ο ΠΑΟΚ εδραιώνεται στη κορυφή
Ο ΠΑΟΚ βρέθηκε πίσω στο σκορ από την ΑΕΛ, αλλά τελικά εξαργύρωσε τη σαφή ανωτερότητά του επικρατώντας με 2-1 στην Τούμπα, στα πλαίσια της 13ης αγωνιστικής της Super League. Ο Πρίγιοβιτς ήταν αυτός που ισοφάρισε με πέναλτι, ενώ τη νίκη έδωσε ο Ακπόμ με γκολ στο 69′. Ο ΠΑΟΚ πήρε τα ηνία του αγώνα από το ξεκίνημα έχοντας την κατοχή της μπάλας και την πρωτοβουλία των κινήσεων.

Ο Δικέφαλος προσπαθούσε κυρίως από τις πλευρές να διασπάσει τη μαζική άμυνα των φιλοξενούμενων, οι οποίοι περίμεναν στο δικό τους μισό γήπεδο. Ουάρντα-Βιεϊρίνια από τα αριστερά και Λημνιός-Μάτος από δεξιά δημιούργησαν αρκετές επικίνδυνες καταστάσεις, αλλά οι ευκαιρίες ήρθαν μετά το 20λεπτο. Στο 22′ ο Κρέσπο και στο 25′ ο Ουάρντα δεν κατάφεραν να βρουν στόχο με κεφαλιά από πλεονεκτική, ενώ στο 27′ ένα σουτ του Μαουρίσιο έφυγε άουτ. Ο Βραζιλιάνος επιχείρησε νέο σουτ στο 35′ που έφυγε άουτ, ενώ ένα λεπτό αργότερα, κόντρα στη ροή του ματς, η ΑΕΛ κατάφερε να ανοίξει το σκορ
. Στο 36′, μετά από σέντρα από δεξιά, ο Νούνιτς βρέθηκε αμαρκάριστος στη μικρή περιοχή και με κεφαλιά έκανε το 0-1. Ο ΠΑΟΚ απάντησε με νέο σουτ του Μαουρίσιο στο 40′ που έβγαλε εντυπωσιακά ο Κρίστινσον, ενώ στο 42′ ο Κοτσάνης αρνήθηκε το πέναλτι σε καθαρό χέρι του Μπαργκάν εντός περιοχής. Το ίδιο δεν μπορούσε να κάνει όμως και στο 45′. Τότε, μετά από υπέροχη πάσα του Μαουρίσιο, ο Πρίγιοβιτς στόπαρε ωραία βγαίνοντας φάτσα με την εστία αλλά ανατράπηκε από τον Καρανίκα. Ο Κοτσάνης απέβαλε τον αμυντικό της ΑΕΛ με 2η κίτρινη, έδωσε το πέναλτι και ο Πρίγιοβιτς εκτέλεσε εύστοχα για το 1-1. Ο Δικέφαλος ξεκίνησε με φόρα και το δεύτερο ημίχρονο, καθώς στο 46′ έχασε ευκαιρία με σουτ του Βέρνμπλουμ που έφυγε άουτ, ενώ στο 48′ μετά από σέντρα του Βιεϊρίνια, 3 παίκτες του ΠΑΟΚ δεν κατάφεραν να σπρώξουν την μπάλα στα δίχτυα. Στο 62′ και 63′ ήταν η σειρά των Μάτος και Ουάρντα να απειλήσουν με σουτ αλλά να μην ευστοχήσουν. Στο 66′, ο Λουτσέσκου έκανε διπλή αλλαγή βάζοντας τους Ακπόμ και Σάχοφ αντί των Ελ Καντουρί και Βέρνμπλουμ, μετατρέποντας το σύστημα του σε 4-4-2. Τρία λεπτά αργότερα, οι δυο αλλαγές έφεραν το γκολ! Στο 69′, ο Σάχοφ έβγαλε ωραία κάθετη μπαλιά και ο Ακπόμ με προβολή έκανε το 2-1. Στο 70′, ο Μαουρίσιο νικήθηκε και πάλι από τον Κρίστινσον, ενώ στο 76′ ο Σάχοφ με σουτ έστειλε την μπάλα άουτ. Στο 81′ μπήκε και ο Ζαμπά αντί του Λημνιού, με τους γηπεδούχους να συνεχίζουν να πιέζουν για ένα ακόμα γκολ. Τελικά, αυτό δεν ήρθε με το 2-1 να μένει το τελικό σκορ. 
athlitikotetradio
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ