2018-12-10 09:12:44
Φωτογραφία για Έρχεται τρίτη και καλύτερη νέα προκήρυξη για προσωπικό στις ΤΟΜΥ στις αρχές του 2019! Όλες οι πληροφορίες
Μαρία Γλένη - Health Report

Με μια ακόμη νέα προκήρυξη ευελπιστεί η ηγεσία του υπουργείου υγείας να δελεάσει το ιατρικό προσωπικό προκειμένου να γεμίσει τις άδειες Τοπικές Μονάδες Υγείας (ΤΟΜΥ) με προσωπικό.

Έγκυρες πηγές του HealthReport.gr αναφέρουν ότι η τρίτη αυτή προκήρυξη για το ιατρικό νοσηλευτικό και διοικητικό προσωπικό αναμένεται να είναι στον αέρα αρχές του 2019 προκειμένου με διαδικασίες εξπρές να αναλάβουν καθήκοντα οι εργαζόμενοι.

Και αυτό γιατί η νέα χρονιά αποτελεί ορόσημο για την λειτουργία της Πρωτοβάθμιας Φροντίδας Υγείας από άκρη σε άκρη της χώρας ενώ η επαναπροκήρυξη των θέσεων κρίνεται μονόδρομος για τη λειτουργία και των 240 νέων ΤΟΜΥ που έχουν εξαγγελθεί. Δείτε ΕΔΩ όλα τα αγκάθια τους εγχειρήματος: «Άστεγες» και χωρίς γιατρούς ένα χρόνο μετά οι ΤΟΜΥ! Όλα τα προβλήματα

Εξάλλου με τη νέα αυτή προκήρυξη όπως ανακοίνωσε ο υπ. Υγείας Ανδρέας Ξανθός σε πρόσφατη ημερίδα που έγινε στο Ζάππειο θα επιχειρηθεί να δοθούν επιπλέον κίνητρα ώστε οι γιατροί να δελεαστούν και να κάνουν τα χαρτιά τους για να προσληφθούν στις ΤΟΜΥ.


Διαβάστε ΕΔΩ τι σχεδιάζεται: Με κινητές Μονάδες Υγείας η περίθαλψη στα νησιά και στις απομακρυσμένες περιοχές! Τι ανακοίνωσε ο Αν. Ξανθός

Πάντως για μια για μία ακόμη φορά, η πολιτική ηγεσία του υπ. Υγείας στοχεύει σε νέους γιατρούς που θα πήραν το πτυχίο τους το προηγούμενο διάστημα και αναμένεται να αναζητήσουν επαγγελματική αποκατάσταση,καθώς η διετής εργασιακή προοπτική και οι χαμηλές απολαβές που προσφέρονται, αποτελούν αντικίνητρο για τους μεγαλύτερους σε ηλικία και πιο έμπειρους γιατρούς που προτιμούν τα ιδιωτικά τους ιατρεία.

Αξίζει να σημειωθεί ότι σε όλη τη χώρα έχουν δημιουργηθεί σχεδόν 100 ΤΟΜΥ στις οποίες εργάζονται 510 γιατροί παθολόγοι γενικοί ιατροί παιδίατροι από τους 1195 που θα τις στελέχωναν.
medispin
ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ