2018-12-10 09:42:13
Φωτογραφία για Ξυπνάς με μουδιασμένα δάχτυλα; Τι μπορεί αυτό να σημαίνει;
Έχεις ποτέ ξυπνήσει με μούδιασμα στα δάχτυλα και αυτό σε τρομοκράτησε;

Είναι αυτό το σύμπτωμα κάτι για το οποίο θα πρέπει να ανησυχείς;

Σύμφωνα με τον Raleigh Joseph Schreiber, MD, ορθοπεδικό χειρουργό, το μούδιασμα στα δάχτυλα όταν ξυπνάμε δεν θα πρέπει να αποτελεί αιτία πανικού, αφού στην πραγματικότητα είναι ένα πολύ συνηθισμένο σύμπτωμα και όπως όλα τα συμπτώματα έχει μια λογική εξήγηση.

Σε τι οφείλεται το μούδιασμα στα δάχτυλα όταν ξυπνάμε;

Σύμφωνα με το δρα Schreiber, το μούδιασμα οφείλεται στη θέση που κοιμόμαστε. Για παράδειγμα, εάν κοιμάσαι με τους αγκώνες και τους καρπούς λυγισμένους, το πιθανότερο είναι οι δίοδοι που περιέχουν τα νεύρα στο χέρι να στενεύουν.

Μάλιστα, ο ίδιος επισήμανε ότι αυτό το μούδιασμα είναι ο τρόπος που το σώμα μας λέει ότι κάτι δεν πηγαίνει καλά, ενώ για να το απομακρύνουμε θα πρέπει να ισιώσουμε το χέρι και να αρχίσουμε να το κουνάμε, προκειμένου να αρχίσει το αίμα να ρέει και πάλι κανονικά.


Παρόλα αυτά, εάν ξυπνάς συχνά με μούδιασμα στα δάχτυλα ή αυτό διακόπτει τον ύπνο σου και συνδέεται με άλλα συμπτώματα, τότε καλό θα ήταν να ζητήσεις τη συμβουλή ενός γιατρού, γιατί μπορεί να είναι ένα σημάδι για προβλήματα στη σπονδυλική στήλη ή ακόμη και διαβήτη.

«Όταν οι άνθρωποι αγνοούν ότι πρόκειται για ένα σοβαρότερο πρόβλημα, τότε μπορεί να αρχίσουν να παρουσιάζουν κι άλλα προβλήματα, όπως αδυναμία ή πιο μόνιμο μούδιασμα και μυρμήγκιασμα», αναφέρει ο δρ Schreiber, ενώ προσθέτει ότι μακροπρόθεσμα, αυτό μπορεί να προκαλέσει βλάβη στο νεύρο και μην του επιτρέπει να λειτουργεί σωστά.

Τι μπορεί να προκαλεί επιπλέον το μούδιασμα στα δάχτυλα;

Μερικοί ακόμη λόγοι που προκαλούν το μούδιασμα στα δάχτυλα περιλαμβάνουν την έλλειψη βιταμίνης Β12, η οποία προκαλεί την αναιμία και τη βλάβη των νεύρων.

Το μούδιασμα στα άκρα, μπορεί να προκαλείται ακόμη από κάποιον τραυματισμό ή από έντονη πίεση π.χ. όταν δένουμε πολύ σφιχτά τα παπούτσια.

Τέλος, ακόμη μια πιθανή αιτία είναι και το σύνδρομο καρπιαίου σωλήνα. Τι είναι αυτό; Ανάμεσα στη λωρίδα ινώδους ιστού που υποστηρίζει την άρθρωση στον καρπό και στον καρπιαίο οστό, συναντάμε τον καρπιαίο σωλήνα. Αυτό το νεύρο διαπερνά το σωλήνα και επιτρέπει τους εξωτερικούς ερεθισμούς. Το οίδημα που υπάρχει στους ιστούς και βρίσκεται μέσα στο σωλήνα προκαλεί τον ερεθισμό του μέσου νεύρου και κατά συνέπεια ο ερεθισμός προκαλεί το μούδιασμα στα δάχτυλα.

Πηγή: ipop.gr
_
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ