2018-12-10 11:21:15
Φωτογραφία για ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ ΣΤΑΪΚΟΣ: Η λειτουργία των Κέντρων Υγείας είναι απότοκος πολιτικών αποφάσεων, οι οποίες θα πρέπει να είναι ρεαλιστικές και υλοποιήσιμες
           Ο γιατρός Παναγιώτης Στάϊκος εκφράζει την διαφωνία του, στην τοποθέτηση του Γιατρού Γιάννη Τριανταφυλλάκη για την πρωτοβάθμια υγεία στη περιοχή μας και απαντά: "Η λειτουργία των Κέντρων Υγείας είναι απότοκος πολιτικών αποφάσεων, οι οποίες θα πρέπει να είναι ρεαλιστικές και υλοποιήσιμες".

Αναλυτικά Η λειτουργία των Κέντρων Υγείας είναι απότοκος πολιτικών αποφάσεων, οι οποίες  θα πρέπει να είναι ρεαλιστικές και υλοποιήσιμες

        Έτσι λοιπόν η προτιθέμενη εκ μέρους του Υπουργείου Υγείας μεταφορά των Περιφερειακών Ιατρείων Καλάμου, Καστού, Αρχοντοχωρίου και Κανδήλας από το Κ.Υ. Μύτικα στο Κ.Υ. Αστακού, μπορεί να συμβάλει  στην άριστη λειτουργία από πλευράς Εφημεριών του Κέντρου Υγείας Αστακού αλλά αποδυναμώνει την λειτουργία του Κ.Υ Μύτικα, δεν είναι  ρεαλιστική, αφού λύνει στην μία πλευρά προβλήματα και δημιουργεί στην άλλη...       Η δε πρόταση από τον αγαπητό συνάδελφο και συνυποψήφιο κύριο Γιάννη Τριανταφυλάκη ότι:


        "Θα έπρεπε λοιπόν η ενίσχυση του Κ.Υ. Αστακού να γίνει με την δημιουργία Περιφερειακού Ιατρείου δύο θέσεων στο Καραϊσκάκη και Περιφερειακού Ιατρείου μίας θέσης στο Βασιλόπουλο, συν τα τρία Περιφερειακά Ιατρεία που είναι προς μεταφορά στο Κ.Υ. Αστακού, δηλαδή Παπαδάτου, Φυτειών και Παλαιομάνινας, που ορθά έρχονται στο Κ.Υ. Αστακού, μιας και είναι στα διοικητικά όρια του Δήμου Ξηρομέρου".

           Δεν είναι ρεαλιστική, ως προς την δημιουργία από το Υπουργείο Υγείας δύο Περιφερειακών Ιατρείων στο Καραϊσκάκη και στο Βασιλόπουλο, την οποία όταν θα δουν οι υπεύθυνοι σχεδιασμού του Υπουργείου και ο Υπουργός, ασφαλώς δεν θα την πάρουν στα σοβαρά και θα την απορρίψουν, αφού το Καραϊσκάκη απέχει 5 χιλιόμετρα από τον Αστακό και άλλο (1) ένα χιλιόμετρο το Βασιλόπουλο.

        Είναι επομένως κατά την άποψή μου ρεαλιστικό και υλοποιήσιμο, στον κανόνα του Υπουργείου για κάθε δύο υπαλλήλους του Δημόσιου τομέα να προσλαμβάνεται ένας, στις θέσεις των τεσσάρων μονίμων γιατρών του Κέντρου Υγείας που αποχώρησαν, κ Ζούλα, Στάικου, Κρατζογιάννη και Βαρεμένου, να προκηρύξει την πρόσληψη δύο Ειδικευμένων Γενικών γιατρών.

Αστακός 10/12/2018

-Με σεβασμό στην διαφορετική άποψη, αρκεί να είναι ρεαλιστική.

Παναγιώτης Στάικος

Υποψήφιος Δήμαρχος Ξηρομέρου
ximeronews
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ