2018-12-10 12:30:37
Φωτογραφία για H κυβέρνηση της Αυστραλίας πέρασε τον αμφιλεγόμενο νόμο για την κρυπτογράφηση
Το αμφιλεγόμενο νομοσχέδιο της Αυστραλιανής κυβέρνησης περί Πρόσβασης και Αρωγής (Access and Assistance Bill 2018) τελικά υπερψηφίστηκε και έγινε νόμος του κράτους. Δεδομένου ότι δίνει στις αρχές επιβολής του νόμου τη δυνατότητα να ζητήσουν να έχουν πρόσβαση σε κρυπτογραφημένες μορφές επικοινωνίας και να επιβάλει πρόστιμα στις εταιρείες που αρνούνται να συνεργαστούν έως και 7,3 εκατομμυρίων δολαρίων, προκάλεσε τεχνολογικούς γίγαντες όπως η Apple να εκφράσουν την αντίθεσή τους.

H εταιρεία με έδρα στο Cupertino, στην California επέκρινε την ασαφή διατύπωση της τρέχουσας έκδοσής του νόμου, επισημαίνοντας ότι δίνει στην κυβέρνηση «υπερβολικά διευρυμένες εξουσίες που θα μπορούσαν να αποδυναμώσουν την κυβερνοασφάλεια και την κρυπτογράφηση».

Η ιστοσελίδα ZDNet εξηγεί ότι ο νέος νόμος θα δώσει στην Αυστραλιανή κυβέρνηση την εξουσία να εκδίδει τρία είδη εντολών: 

Εντολές τεχνικής αρωγής: Μπορούν να απαιτούν από τους παρόχους υπηρεσιών επικοινωνίας να χρησιμοποιούν μια υφιστάμενη τεχνολογία παρακολούθησης. 


Εντολές τεχνικής δυνατότητας: Μπορεί να απαιτούν από τους παρόχους επικοινωνιών να δημιουργήσουν νέες δυνατότητες παρακολούθησης που να ικανοποιούν τις απαιτήσεις που ζητούνται για να είναι σε θέση να συμμορφώνονται με τις εντολές αρωγής. Οι γίγαντες του τεχνολογικού κλάδου θεωρούν το παραπάνω ως το πλέον αμφιλεγόμενο, καθώς ενδέχεται να υποχρεωθούν να κατασκευάσουν εργαλεία όπως κερκόπορτες (back doors) στην κρυπτογράφηση. 

Αιτήματα τεχνικής αρωγής: Πρόκειται, για εθελοντικά αιτήματα, με τα οποία οι εταιρείες μπορούν να επιλέξουν συμμορφωθούν ή μπορούν να αποσυρθούν χωρίς τον κίνδυνο να τιμωρηθούν.

Το αρχηγείο του Εργατικού Κόμματος της Αυστραλίας πρότεινε αρχικά ορισμένες τροπολογίες λόγω ανησυχιών ότι η παροχή πρόσβασης σε κρυπτογραφημένες επικοινωνίες θα μπορούσε να αποδυναμώσει την ασφάλεια της χώρας. Ωστόσο, το Κοινοβούλιο κατέληξε να περάσει το νομοσχέδιο την τελευταία του ημέρα πριν από το καλοκαιρινό διάλειμμα. Σύμφωνα με τον αρχηγό της αντιπολίτευσης Bill Shorten, το κόμμα θέλησε να δώσει στις υπηρεσίες ασφαλείας της χώρας τα εργαλεία που χρειάζονται το συντομότερο δυνατό. Έτσι, συμφώνησαν να υπερψηφίσουν το νομοσχέδιο, και η κυβέρνηση σε αντάλλαγμα να «περάσει» τις τροπολογίες την πρώτη εβδομάδα του 2019.

Δεν είναι απολύτως σαφές αν η Αυστραλιανή κυβέρνηση θα ενσωματώσει τις αλλαγές που προτείνονται στο νόμο. Ο γενικός εισαγγελέας κ. Christian Porter δήλωσε ότι εξαρτάται από το εάν οι τροπολογίες αυτές "αντικατοπτρίζουν πραγματικά τις συστάσεις της μικτής κοινοβουλευτικής επιτροπής σε θέματα πληροφοριών και ασφάλειας".
Engadget
olalathos
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ