2018-12-10 17:24:17
Φωτογραφία για Ο Τ. Φιλιππάκος στην τελετή παράδοσης – παραλαβής της Διοίκησης της Διεθνούς Επιτροπής του Ερυθρού Σταυρού στην Ελλάδα
Ο Γενικός Γραμματέας Συντονισμού του Υπουργείου Προστασίας του Πολίτη, αρμόδιος επί θεμάτων αλλοδαπών, υπηκόων τρίτων χωρών και παράτυπης μετανάστευσης, κ. Τζανέτος

Φιλιππάκος, παρέστη την Τρίτη 5 Δεκεμβρίου 2018, το απόγευμα, στην τελετή που διοργάνωσε η Διεθνής Επιτροπή του Ερυθρού Σταυρού στην Ελλάδα, προκειμένου να αποχαιρετήσει την απερχόμενη επικεφαλής κα Sari Nissi και να καλωσορίσει επίσημα την νέα επικεφαλής κα Monica Zanarelli.

Η εκδήλωση έλαβε χώρα στα Γραφεία της Διεθνούς Επιτροπής του Ερυθρού Σταυρού στη χώρα μας και παραβρέθηκαν επίσης ο Υφυπουργός Εξωτερικών κ. Μάρκος Μπόλαρης, ο Πρόεδρος του Ελληνικού Ερυθρού Σταυρού κ. Ανδρέας Μαμαντόπουλος, ο Αστυνομικός Διευθυντής κ. Γεώργιος Καραίσκος, καθώς και άλλοι προσκεκλημένοι και συνεργάτες της ICRC .

Στο πλαίσιο της τελετής παράδοσης – παραλαβής, ο κ. Γενικός Γραμματέας ευχήθηκε καλή επιτυχία στην νέα επικεφαλής της ICRC για τη χώρα μας, ενώ αντάλλαξε με την απερχόμενη επικεφαλής, θερμές ευχαριστίες για την μεταξύ τους εποικοδομητική συνεργασία τα τελευταία χρόνια.




Ειδικότερα, ο κ. Φιλιππάκος ανέφερε μεταξύ άλλων:

«Σήμερα είναι μια ιδιαίτερη ημέρα για την Διεθνή Επιτροπή του Ερυθρού Σταυρού, αλλά και όλους εμάς που έχουμε την χαρά και την τιμή να συνεργαζόμαστε μαζί σας.

Αγαπητή κυρία Nissi , ως Γενικός Γραμματέας Συντονισμού και εκ μέρους της πολιτικής ηγεσίας του Υπουργείου Προστασίας του Πολίτη, θα ήθελα να σας ευχαριστήσω θερμά για την άψογη συνεργασία με την Ελληνική Αστυνομία και τη συνδρομή σας, η οποία υπήρξε πολύτιμη στο πλαίσιο άσκησης και των δικών μου αρμοδιοτήτων, για τη διαχείριση του κρίσιμου προσφυγικού – μεταναστευτικού ζητήματος.

Σας εύχομαι ολόψυχα υγεία και προσωπική ευτυχία, καθώς και κάθε επαγγελματική επιτυχία στα μελλοντικά σας βήματα. Η μέχρι σήμερα πορεία σας, αποτελεί εχέγγυο για την επιτυχή αντιμετώπιση των όποιων καινούριων προκλήσεων.

Ήρθατε στην Ελλάδα σε μια δύσκολη περίοδο, αλλά ελπίζω να φεύγετε με όμορφες αναμνήσεις και να έχετε δημιουργήσει, εδώ, καλές φιλίες. Ελπίζω μάλιστα να σας δοθεί η ευκαιρία να επιστρέψετε!

Αγαπητή κυρία Zanarelli , σας καλωσορίσω και από την πλευρά μου στη χώρα μας και σας εύχομαι από καρδιάς καλή επιτυχία στα νέα σας καθήκοντα. Να γνωρίζετε ότι θα είμαι αρωγός στο έργο σας για τους κοινούς μας στόχους. Είμαι βέβαιος ότι θα συνεχίσουμε την εποικοδομητική συνεργασία που χτίσαμε με την κυρία Nissi ».

Ο κ. Γενικός Γραμματέας προσέφερε τόσο στην απερχόμενη όσο και στην νέα επικεφαλής της ICRC , ως αναμνηστικά δώρα, από ένα γλυπτό ελιάς, ένα δένδρο άρρηκτα συνδεδεμένο με την Ελλάδα, που αποτελεί σύμβολο ειρήνης και ελπίδας.
_
bloko
ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
11387 - Ο χτύπος της καρδιάς Του!
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΟ ΑΡΘΡΟ
11387 - Ο χτύπος της καρδιάς Του!
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ