2018-12-10 17:45:30
Φωτογραφία για Τόσκας: 3.500 αστυνομικοί ήταν σε δημοσιογράφους, πολιτικούς, δικαστικούς
«Είχαμε ακόμη και περίπτωση δικαστικού που είχε πεθάνει αλλά ο αστυνομικός ξέμεινε στη σύζυγό του», είπε.

 

Για το Μάτι, τον Ρουβίκωνα, την κατάσταση στα Πανεπιστήμια και για τους αστυνομικούς που διατίθενται στην προστασία επωνύμων μίλησε, στον News 24/7 στους 88,6 o πρώην υπουργός Προστασίας του Πολίτη Νίκος Τόσκας.

 

Σε ό,τι αφορά στον Ρουβίκωνα, ο πρώην υπουργός ΠΡΟ.ΠΟ. τόνισε πως "ο Ρουβίκωνας έχει κάνει ζημιά στο πολιτικό επίπεδο στην κυβέρνηση, άρα δεν έχει βάση η κριτική για ανοχή. Τέτοιες ενέργειες υπονομεύουν την Αριστερά. Έχουν πιαστεί πολλές φορές, έχουν παραπεμφθεί στη Δικαιοσύνη. Στη ρίψη προκηρύξεων δεν υπάρχει ποινικό αδίκημα, όταν υπάρχουν ζημιές υπάρχει αδίκημα. Η αντιπολίτευση μεγαλοποιεί το ζήτημα, θα ήταν μικρής εμβέλειας αν ήταν σε άλλη χώρα. Αυτή η ομάδα μας κάθεται στο στομάχι, ζημιά κάνει στην κυβέρνηση. Προσπαθήσαμε να ξεδοντιάσουμε την τρομοκρατία και προσπαθήσαμε βήμα βήμα να δημιουργήσουμε μια συνθήκη χωρίς άγρια καταστολή, με ΜΜΕ που μεγαλοποιούσαν το παραμικρό, προχωρήσαμε σχεδιασμένα στην αντιμετώπιση δύσκολων καταστάσεων όπως είναι τα ναρκωτικά στα Εξάρχεια
. Θα είναι λάθος μια πολιτική γενικευμένης αστυνομοκρατίας και καταστολής σαν αυτή που εφάρμοζε η ΝΔ όταν κυβερνούσε, σε μια εποχή έντονων κοινωνικών αντιθέσεων. Ο μεγάλος φόβος είναι να δημιουργηθεί αντάρτικο πόλης. Στη χώρα μας δεν έχει γίνει ενέργεια από πλευράς τζιχαντιστών. Αυτό δεν είναι τυχαίο. Υπήρξε προετοιμασία και σχέδιο. Υπήρξαν στιγμές που φοβήθηκα ότι μπορεί να συμβεί και έγιναν συντονισμένες ενέργειες για να αποτραπεί ένας τέτοιος κίνδυνος. Ειδικά στην κορύφωση του μεταναστευτικού ρεύματος υπήρξε ανησυχία, δεν είχαμε μηχανισμούς αντιμετώπισης τέτοιων καταστάσεων και τους φτιάξαμε, ειδικά για την παρακολούθηση. Η χώρα μας είναι από τις ασφαλέστερες στην Ευρώπη".

 

Πάρτι με τους αστυνομικούς σε επώνυμους

 

Για τους αστυνομικούς που διατίθενται για την προστασία επωνύμων, ο πρώην υπουργός τόνισε: "Όταν ανέλαβα 3.500 αστυνομικοί φυλούσαν παλιούς και εν ενεργεία δικαστικούς, δημοσιογράφους, παλιούς πολιτικούς. Δεν είχε γίνει μείωση ποτέ γιατί κάθε μείωση έχει τις επιπτώσεις της. Ενας συνάδελφός σας μόλις του αφαίρεσα τον αστυνομικό με χτυπούσε αλύπητα και όταν έδωσα το όνομά του τότε άρχισαν να με χτυπούν εξ ονόματός του άλλοι δημοσιογράφοι, φίλοι του. Όπως και πρώην υπουργοί του ΠΑΣΟΚ είχαν οξύτατες αντιδράσεις όταν έχασαν τον αστυνομικό τους. Υπήρχαν ακόμη και αυτοκίνητα που είχαν διατεθεί για την προστασία δημοσιογράφων.

 

Μειώσαμε κατά 400 το 2016 και κατά 800 το 2017 Μπορεί να συνεχιστεί αυτή η μείωση και πρέπει να γίνει αυτό. Είχαμε ακόμη και περίπτωση δικαστικού που είχε πεθάνει αλλά ο αστυνομικός ξέμεινε στη σύζυγό του. Η Όλγα Γεροβασίλη δείχνει τη βούληση να συνεχίσει την προσπάθεια".

 

Πηγή: thetoc.gr
_
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ