2018-12-10 17:58:10
Φωτογραφία για Μ. Σπυράκη για Συμφωνία Πρεσπών: Όλα τα κοινοβουλευτικά μέσα είναι στο τραπέζι
«Η Συμφωνία των Πρεσπών θα κριθεί από τους βουλευτές και ο καθένας είναι υπόλογος στη συνείδησή του» δήλωσε η εκπρόσωπος Τύπου της Νέας Δημοκρατίας Μαρία Σπυράκη, προσθέτοντας ότι για την αξιωματική αντιπολίτευση, όλα τα κοινοβουλευτικά μέσα που υπάρχουν είναι για τη Ν.Δ. στο τραπέζι. Η κ. Σπυράκη επανέλαβε την αντίθεση της Ν.Δ. στην συμφωνία, την οποία χαρακτήρισε εθνικά επιζήμια, ενώ σχολιάζοντας δημοσιεύματα σύμφωνα με τα οποία το ''Ποτάμι'' «παζαρεύει» με τη Ν.Δ. την ψήφο του στη Συμφωνία των Πρεσπών, απάντησε ότι «η Ν.Δ. δεν κάνει παζάρια με κανέναν». Όπως είπε, το ''Ποτάμι'' είναι ένα άλλο κόμμα και η Ν.Δ. σέβεται την αυτονομία του.

Η εκπρόσωπος Τύπου της Ν.Δ. επανήλθε και στην υπόθεση ΔΕΠΑ - Λαυρεντιάδη επισημαίνοντας ότι «εδώ και τρεις εβδομάδες και ενώ οι αποκαλύψεις διαδέχονται η μία την άλλη, η κυβέρνηση σιωπά». Ειδικότερα, η κ. Σπυράκη έθεσε τα ερωτήματα: «Ποια είναι η σχέση Μανώλη Πετσίτη με το Μέγαρο Μαξίμου, και με Υπουργούς; Πόσες φορές έχει επισκεφθεί το Μέγαρο Μαξίμου; Πώς μπορούσε και φωτογραφιζόταν στο πόντιουμ όπου γίνονται οι δηλώσεις με τους ξένους ηγέτες; Ποιες υπηρεσίες πρόσφερε στα Λιπάσματα ώστε να δικαιολογούνται αμοιβές 72.000 ευρώ το 2016 και 128.000 ευρώ το 2017;».


Σύμφωνα με δημοσιεύματα που επικαλέστηκε η κ. Σπυράκη: «Οι κ.κ. Τσίπρας και Πετσίτης στοιχηματίζαν για το αποτέλεσμα των εκλογών του 2015». «Την ώρα που το χρέος των Λιπασμάτων προς την ΔΕΠΑ εκτοξευόταν ο κ. Πετσίτης αμείβονταν με εκατοντάδες χιλιάδες ευρώ και μπαινόβγαινε στο Μαξίμου» ανέφερε.

Για την αναθεώρηση του Συντάγματος η εκπρόσωπος της Ν.Δ., επανέλαβε ότι η αξιωματική αντιπολίτευση έχει προτείνει συγκεκριμένα άρθρα προς αναθεώρηση, και υπενθύμισε ότι και ως απλός βουλευτής ο κ. Μητσοτάκης είχε προτείνει την αναθεώρηση του άρθρου 86 περί ευθύνης Υπουργών. Παράλληλα έκανε ειδική αναφορά στο άρθρο 16 λέγοντας ότι κ. Μητσοτάκης έχει καταθέσει συγκεκριμένη πρόταση, έχει ζητήσει να κριθεί αναθεωρητέο το άρθρο 16 με 151 βουλευτές ώστε η επόμενη Βουλή με αυξημένη πλειοψηφία 180 βουλευτών να καθορίσει το περιεχόμενο της αναθεώρησης.

Επισήμανε ότι η Ελλάδα είναι η μόνη χώρα που το Σύνταγμά της αναφέρει ρητά την απαγόρευση των μη κρατικών Πανεπιστημίων και επικαλέστηκε τη θέση καθηγητών σύμφωνα με την οποία όποιο πρότυπο κι αν επιλεγεί για τα Πανεπιστήμια, θα πρέπει ο νομοθέτης να μπορεί να το προσαρμόσει στις εκάστοτε συνθήκες.

Η κ. Σπυράκη αναφέρθηκε και στο μεταναστευτικό σημειώνοντας ότι τις τελευταίες ημέρες τρεις άνθρωποι πέθαναν σε κέντρα υποδοχής από αναθυμιάσεις από μαγκάλια. Κάλεσε επίσης την κυβέρνηση να εξηγήσει πώς σπαταλήθηκαν εκατοντάδες εκατομμύρια ευρώ με αποτέλεσμα οι πρόσφυγες ζουν κάτω από κακές συνθήκες και χωρίς να έχει γίνει διαχωρισμός τους με τους μετανάστες. Δήλωσε ακόμη ότι η Ν.Δ. περιμένει από τον Πρόεδρο της Βουλής να ορίσει την προ ημερησίας διατάξεως συζήτηση για το προσφυγικό μεταναστευτικό που έχει ζητήσει το κόμμα.

Η εκπρόσωπος Τύπου της Ν.Δ. αναφέρθηκε και στην επικείμενη επίσκεψη του Αλ. Τσίπρα την Παρασκευή στην Θεσσαλονίκη κάνοντας λόγο για «επίδειξη θράσους» εκ μέρους του Πρωθυπουργού. Όπως είπε η υπογραφή της Συμφωνίας των Πρεσπών και η αναγνώριση της «''μακεδονικής'' γλώσσας και εθνότητας», αλλά και η δράση των ομάδων που καταστρέφουν τα Πανεπιστήμια, είναι έργο του Πρωθυπουργού και του Υπουργού Άμυνας Πάνου Καμμένου.

ΑΜΠΕ

«The New Daily Mail» 
TheNewDailyMail
VIDEO
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ