2018-12-10 18:55:25
Φωτογραφία για Τσίπρας: Ασφαλής και υποσχόμενος επενδυτικός προορισμός η Ελλάδα
Η Ελλάδα έχει αφήσει πίσω τα χειρότερα και χτίζει ένα μέλλον ευημερίας σε πιο υγιή βάση, ήταν το μαγνητοσκοπημένο μήνυμα του Έλληνα Πρωθυπουργού στο 20ο συνέδριο επενδυτικό συνέδριο του Capital Link για την Ελλάδα που διοργανώθηκε στη Νέα Υόρκη. Ο Αλέξης Τσίπρας τόνισε πως η Ελλάδα πέτυχε μια τεράστια δημοσιονομική εξισορρόπηση, εφαρμόζοντας παράλληλα μια σειρά φιλόδοξων διαρθρωτικών μεταρρυθμίσεων που έχουν εκσυγχρονίσει το φορολογικό σύστημα, έχουν δημιουργήσει ένα φιλικό για τις επιχειρήσεις περιβάλλον και έχουν κάνει πιο αποτελεσματική τη Δημόσια Διοίκηση.

Ο ίδιος υπογράμμισε ακόμα ότι η συμφωνία του Eurogroup του Ιουνίου καθιστά το ελληνικό χρέος βιώσιμο για μεγάλο χρονικό διάστημα, ενώ αναφέρθηκε και στη συμφωνία με την πΓΔΜ, επισημαίνοντας ότι αποδεικνύει πως η Ελλάδα αποτελεί δύναμη που προωθεί τη συναίνεση και τη σταθερότητα.

Αναλυτικά το μήνυμα του κ. Τσίπρα:


«Το Capital Link αποτελεί πάντοτε μια σπουδαία ευκαιρία για να παρουσιάσω τις τελευταίες οικονομικές εξελίξεις στην Ελλάδα και το κυριότερο τις ανανεωμένες μας δυνατότητες για επενδυτικές συνεργασίες. Έχουν περάσει σχεδόν τέσσερις μήνες από τότε που αφήσαμε πίσω μας το τελευταίο πρόγραμμα οικονομικής βοήθειας και μαζί με αυτό μια παρατεταμένη περίοδο κρίσης, αβεβαιότητας και χαμηλών προσδοκιών. Η Ελλάδα έχει ανακτήσει πλέον την αυτονομία της και πάνω από όλα την εμπιστοσύνη σε ένα μέλλον με ευημερία, δημιουργικότητα και ανάπτυξη. Προχωράμε μπροστά και οι υποκείμενες συνθήκες είναι πολύ πιο ευνοϊκές από οποτεδήποτε άλλοτε. Ο ρυθμός ανάπτυξης υπερβαίνει το 2% και όλες οι προβλέψεις δείχνουν ότι θα παραμείνει σε ανοδική τροχιά.

»Επιτύχαμε μια τεράστια δημοσιονομική εξισορρόπηση με δημοσιονομικά πλεονάσματα για τέσσερα διαδοχικά χρόνια. Επιπλέον, τα τελευταία μέτρα ελάφρυνσης του χρέους που συμφωνήθηκαν στο Eurogroup του Ιουνίου του 2018 διασφάλισαν τη βιωσιμότητα του ελληνικού χρέους για πολλά χρόνια στο ορατό μέλλον. Χάρη σε μια σειρά διαρθρωτικών μεταρρυθμίσεων που εφαρμόστηκαν και συντονισμένων δράσεων, η Ελλάδα έχει πλέον ένα πιο σταθερό και εκσυγχρονισμένο φορολογικό σύστημα, ένα φιλικό προς τις επιχειρήσεις περιβάλλον και μια πιο αποτελεσματική δημόσια διοίκηση.

»Η Ελλάδα μετασχηματίζεται σήμερα σε μια προσανατολισμένη στις εξαγωγές και ελκυστική στις επενδύσεις χώρα που εστιάζει στην καινοτομία και στην παραγωγή υψηλής προστιθέμενης αξίας. Μπορείτε τώρα να ανοίξετε μια εταιρεία σε λιγότερο από μια ώρα και νέα νομικά πλαίσια διευκολύνουν την πραγματοποίηση στρατηγικών επενδύσεων με διαδικασίες fast track.

Δεν είναι λοιπόν τυχαίο που ο ΟΟΣΑ έδωσε στην Ελλάδα την πρώτη θέση στην εφαρμογή διαρθρωτικών μεταρρυθμίσεων και οι ευρωπαϊκοί θεσμοί αναγνώρισαν πλήρως τις προσπάθειες μας.

»Η Ελλάδα κάνει μια νέα αρχή και αυτή τη φορά είναι σε υγιή βάση. Τούτη η μεταρρυθμιστική προσπάθεια στηρίζεται από ουσιαστικές δράσεις για την ενίσχυση της ανάπτυξης όπως:

Το αναπτυξιακό σχέδιο, το οποίο θέτει και προωθεί με συνεκτικό τρόπο τους αναπτυξιακούς στόχους.Τον νέο αναπτυξιακό νόμο, που προσφέρει πόρους και τα κατάλληλα κίνητρα σε επιχειρήσεις και καινοτόμους επιχειρηματίες.Το μεγάλο εύρος των χρηματοοικονομικών εργαλείων και μηχανισμών για την ενίσχυση της ρευστότητας μέσω της Ελληνικής Αναπτυξιακής Τράπεζας, οι συνεργασίες με τις ΕΙΒ και EBRD και την καλύτερη δυνατή εκμετάλλευση των διαθέσιμων ευρωπαϊκών πόρων και επενδυτικών σχεδίων.»Όλα τα παραπάνω επιτρέπουν στην Ελλάδα να εκμεταλλευτεί τη στρατηγική της θέση στο σταυροδρόμι τριών ηπείρων στη Μεσόγειο μαζί με τα συγκριτικά πλεονεκτήματα που έχουμε στο ανθρώπινο κεφάλαιο κορυφαίας ποιότητας, στη ναυτιλία, τον τουρισμό, την ενέργεια, τα logistics και την αγροδιατροφή.

»Η συμφωνία με τους γείτονες μας, την πΓΔΜ, η οποία επίλυσε μια μακροχρόνια διαμάχη, έδειξε στον κόσμο ότι η Ελλάδα είναι μια δύναμη που προωθεί τη συναίνεση και τη σταθερότητα, επιδιώκοντας πάντα νέους τρόπους συνεργασίας και αμοιβαίας ανάπτυξης.

Τέλος, η Ελλάδα αποτελεί και πάλι έναν υποσχόμενο και πάνω από όλα ασφαλή επενδυτικό προορισμό και σας καλώ να εμπιστευτείτε τις δυνατότητες της». 

ΑΜΠΕ

«The New Daily Mail» 
TheNewDailyMail
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ