2018-12-11 08:26:29
Φωτογραφία για Όλοι οι απόστρατοι στην πανελλαδική των συνταξιούχων, 15 Δεκέμβρη στο Σύνταγμα
Η Κίνηση Αποστράτων Αστυνομικών καλεί όλους τους απόστρατους σε μαζική συμμετοχή στην πανελλαδική συγκέντρωση που οργανώνουν οι Συνεργαζόμενες Συνταξιουχικές Οργανώσεις, το

Σάββατο 15 Δεκέμβρη 2018 ώρα 12.30 στην πλατεία Συντάγματος και στην πορεία που θα ακολουθήσει στο Μέγαρο Μαξίμου.

Η αγωνιστική αυτή εκδήλωση με την οποία κορυφώνονται οι κινητοποιήσεις του συνταξιουχικού κινήματος της χώρας μας για φέτος, παίρνει νέα διάσταση ύστερα από το νομοσχέδιο που κατέθεσε η κυβέρνηση για τις συντάξεις με το οποίο διατηρεί  όλη την αντιασφαλιστική νομοθεσία και ιδιαίτερα τον επαίσχυντο νόμο Κατρούγκαλου και αφήνει άθικτες όλες τις περικοπές των προηγούμενων κυβερνήσεων στις κύριες και επικουρικές συντάξεις, στο ΕΚΑΣ και τις συντάξεις χηρείας  και στα κοινωνικά ασφαλιστικά δικαιώματα, ενώ διατηρεί την προσωπική διαφορά και παγώνει τις συντάξεις τουλάχιστον μέχρι το 2022.


Οι απόστρατοι συνεχίζουμε στο δρόμο του αγώνα μαζί με όλους τους συνταξιούχους. Απορρίπτουμε τον αποπροσανατολισμό που επιχειρεί η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ με το κολοβό επίδομα των αναδρομικών. Δεν  μας χάρισαν τίποτε. Δεν μπαίνουμε στη λογική του μικρότερου κακού, ούτε πρόκειται να δεχτούμε μοιρολατρικά τις κυβερνητικές αποφάσεις και να οδηγηθούμε στην παραίτηση και το συμβιβασμό. Ούτε βέβαια ξεχνούμε το σφαγιασμό των συντάξεων και των δικαιωμάτων μας από τις κυβερνήσεις Ν.Δ –ΠΑΣΟΚ και ότι μαζί με την κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ ψήφισαν το 3ο μνημόνιο. Δεν θα νομιμοποιήσουμε ποτέ στη συνείδησή μας ότι μας έχει αφαιρεθεί!

Διεκδικούμε την απόδοση από την κυβέρνηση, αμέσως και χωρίς αιτήσεις και αγωγές, όσων παρακρατεί αυθαίρετα (δώρα, εισφορές αλληλεγγύης, περικοπές  επικουρικών συντάξεων) και την εφαρμογή όλων των αποφάσεις των δικαστηρίων και ιδίως αυτών που κρίνουν παράνομες και αντισυνταγματικές τις μειώσεις των συντάξεων και καλούν στην επαναφορά τους στα επίπεδα της 31-7-2018.

Ζητούμε την αύξηση των συντάξεων, την απόσυρση των διατάξεων για το πάγωμα και την κατάργηση όλων των αντιασφαλιστικών νόμων και ιδίως του νόμου-λαιμητόμου ‘‘Κατρούγκαλου’’. Κανένας επανυπολογισμός, καμιά εφαρμογή της μείωσης µε την ‘‘προσωπική διαφορά’’ στις συντάξεις. Να αποδοθούν οι συντάξεις χηρείας, το ΕΚΑΣ, τα οικογενειακά επιδόματα και να μην μειωθεί το αφορολόγητο όριο.

Απαιτούμε την ανακεφαλαιοποίηση των ταμείων μας.

Υπερασπιζόμαστε το δημόσιο σύστημα κοινωνικής ασφάλισης και ένα αποκλειστικά δημόσιο, δωρεάν σύστημα  υγείας για όλους.

Εκφράζουμε την αμέριστη συμπαράστασή μας σε όλους τους εργαζόμενους και ιδιαίτερα στους νέους, που αγωνίζονται ενάντια στις αντιλαϊκές πολιτικές, την ανεργία, τη φοροληστεία, τους πλειστηριασμούς της λαϊκής κατοικίας.

Δηλώνουμε ως απόστρατοι αστυνομικοί, την αντίθεσή μας στην εμπλοκή της χώρας μας στους ιμπεριαλιστικούς σχεδιασμούς και επιχειρήσεις των ΗΠΑ, του ΝΑΤΟ, της Ε.Ε. και καλούμε από τους εν ενεργεία συναδέλφους μας να μην στρέφονται με την καταστολή ενάντια στους συνταξιούχους, τους εργαζόμενους, σε όσους αγωνίζονται για τα δικαιώματά τους.

Εντείνουμε και συνεχίζουμε τους αγώνες μας μαζί με τους συνταξιούχους και το λαϊκό κίνημα!

ΚΙΝΗΣΗ ΑΠΟΣΤΡΑΤΩΝ ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΩΝ
_
bloko
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ