2018-12-11 19:26:21
Φωτογραφία για Διευκρινίσεις για τα αναδρομικά και τις διεκδικήσεις δώρων και επιδομάτων από την Ένωση Αποστράτων Θεσσαλονίκης
Διευκρινίσεις για τα αναδρομικά και τις διεκδικήσεις δώρων και επιδομάτων από την Ένωση Αποστράτων Θεσσαλονίκης: 1. ΑΝΑΔΡΟΜΙΚΑ

Α) Από τα μέχρι στιγμής, δεδομένα για τους εν αποστρατεία συναδέλφους, η καταβολή των αναδρομικών αναμένεται είτε στις 21-12-2018 είτε στις 27-01-2019.

Β) Για τις χήρες και ορφανά, δεν έχει διευκρινιστεί ακόμα η διαδικασία που θα ακολουθηθεί, εφόσον ο θάνατος του συνταξιούχου επήλθε το χρονικό διάστημα μεταξύ 2012 και 2016. Εάν ο θάνατος επήλθε πριν από το 2012, τότε θα καταβληθούν στις χήρες και τα ορφανά κανονικά το όποιο ποσόν δικαιούνται.

Γ) Το ποσό των αναδρομικών, θα υπολογιστεί βάσει του μισθολογικού βαθμού και των ετών Υπηρεσίας.

Δ) Ο φόρος που θα αφαιρεθεί θα είναι 20%

2. ΔΩΡΑ ΚΑΙ ΕΠΙΔΟΜΑ ΑΔΕΙΑΣ

Α) Από το Σωματείο μας, έχουν διατεθεί στα μέλη μας, αιτήσεις προς το Γ.Λ.Κ. – ΕΦΚΑ οι οποίες αποστέλλονται με μέριμνα των ενδιαφερομένων με σκοπό την διακοπή της παραγραφής του δικαιώματος διεκδίκησης με αγωγές που θα κατατεθούν μελλοντικά.


Δηλώσεις ηλεκτρονικές δεν είναι βέβαιο ότι θα έχουν ισχύ, καθόσον γίνονται με προχειρότητα από διάφορα λογιστικά γραφεία και αφορούν κυρίως τον ευρύτερο Δημόσιο Τομέα όπου η παραγραφή είναι πενταετής και όχι διετής που ισχύει για τα Ειδικά Μισθολόγια όπου εντάσσονται και οι συνταξιούχοι της ΕΛ.ΑΣ.

Συνάδελφοι συνταξιούχοι και χήρες μελών συνταξιούχων Αστυνομικών από άλλους νομούς της χώρας, που δεν είναι μέλη του Σωματείου μας, θα πρέπει να απευθυνθούν στο Σωματείο συνταξιούχων Αστυνομικών του νομού τους, και να μην επικοινωνούν άσκοπα με το Σωματείο μας.

3. ΕΙΔΙΚΗ ΕΙΣΦΟΡΑ ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗΣ

Έχει τεθεί το ερώτημα στους νομικούς συμβούλους του Σωματείου μας για την περίπτωση διεκδίκησης επιστροφής ποσών που κρίθηκαν αντισυνταγματικά και αναμένεται γνωμοδότηση και ενέργειες σχετικά.

4. ΓΕΝΙΚΗ ΣΥΝΕΛΕΥΣΗ

Όλα τα μέλη μας, καθώς και οι χήρες συναδέλφων Νομού Θεσσαλονίκης, καλούνται στις 14-01-2019 και ώρα 17.00 στην Γενική Συνέλευση – Ειδική Εκδήλωση που θα πραγματοποιηθεί σε αίθουσα του ξενοδοχείου PORTO PALACE στην Θεσσαλονίκη, όπου οι νομικοί μας σύμβουλοι θα μας ενημερώσουν και θα απαντήσουν σε όλα τα ερωτήματά μας.

5. Για οτιδήποτε νεώτερο θα υπάρξει άμεση ανακοίνωση.

ΒΑΣΙΛΑΚΗΣ ΗΛΙΑΣ

Α΄ Αντιπρόεδρος
_
bloko
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ