2018-12-12 09:23:37
Φωτογραφία για ΚΕΘΑ: Συμμετοχή στα συλλαλητήρια στις 15 και 18 Δεκέμβρη
Σε συμμετοχή στο πανελλαδικό συλλαλητήριο των συνταξιούχων στις 15 Δεκέμβρη και τη συγκέντρωση που διοργανώνουν τα σωματεία στις 18 Δεκέμβρη για τον προϋπολογισμό, καλεί η

γραμματεία της Κίνησης για την Εθνική Άμυνα (ΚΕΘΑ).

Στην ανακοίνωσή της αναφέρει:

«Με το νομοσχέδιο για τις συντάξεις και την ψήφιση του αντιλαϊκού προϋπολογισμού του 2019, έρχεται η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ - ΑΝΕΛ να ολοκληρώσει το έγκλημα που είχαν αρχίσει διαδοχικά οι κυβερνήσεις ΠΑΣΟΚ και ΝΔ, με τα μνημόνια και τους αντίστοιχους αντιασφαλιστικούς νόμους.

Η "μεταμνημονιακή εποχή" κάτω από την ενισχυμένη εποπτεία που επικαλείται η κυβέρνηση, σημαδεύεται από τους αντιλαϊκούς μνημονιακούς νόμους που ισχύουν στο σύνολό τους, προσθέτοντας δεκάδες νέα αντιλαϊκά μέτρα για να πιάνονται τα ματωμένα πρωτογενή πλεονάσματα έως το 2060.

Η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ - ΑΝΕΛ διατηρεί και επεκτείνει όλες τις θανατηφόρες περικοπές των προηγούμενων κυβερνήσεων στις κύριες και επικουρικές συντάξεις, στις συντάξεις χηρείας, με το πετσόκομμα των νέων συνταξιούχων, με την προσωπική διαφορά ή με το ψαλίδισμα των λεγόμενων "αντίμετρων" και με το πάγωμα των συντάξεων τουλάχιστον για την επόμενη τετραετία.


Επεκτείνει τη φοροληστεία μειώνοντας το αφορολόγητο και βαθαίνει όλη την αντιασφαλιστική νομοθεσία, πλήττοντας περαιτέρω ότι έχει μείνει από τα κοινωνικά ασφαλιστικά δικαιώματα, στοχεύοντας σταθερά την κατάργηση του δημόσιου χαρακτήρα τους.

Παράλληλα προσπαθεί η κυβέρνηση να μας γλυκάνει το χάπι, επιστρέφοντάς μας εφάπαξ, ένα από τα δεκάδες που μας έκλεψαν τα τελευταία χρόνια, σε άλλους υπό μορφή κολοβών αναδρομικών, σε άλλους υπό μορφή "κοινωνικού μερίσματος" κ.ο.κ.

Όλα αυτά τα μέτρα μόνο ανακούφιση ουσιαστική δεν μπορούν να φέρουν στο λαό. Αντίθετα, βλέπουμε να ανακουφίζονται οι τραπεζικοί όμιλοι από τα βαρίδια των "κόκκινων" δανείων, με την κατάργηση της όποιας προστασίας έχει απομείνει στη λαϊκή κατοικία από τους ηλεκτρονικούς πλειστηριασμούς.

Με όλα αυτά τα δεινά, για ποια "μεταμνημονιακή εποχή" και για ποιο "αναπτυξιακό προϋπολογισμό" μας μιλάνε;

Για μας, στην ΚΕΘΑ, "μεταμνημονιακή εποχή" και "ανάπτυξη" σημαίνει:

Ανάκτηση των απωλειών και κατάργηση όλων των αντεργατικών - αντιασφαλιστικών νόμων που επιβλήθηκαν τα τελευταία χρόνια. Πλήρη εφαρμογή της απόφασης του ΣτΕ.

Επιστροφή των μισθών και συντάξεων στα προ κρίσης επίπεδα με επαναφορά 13ου και 14ου μισθού-σύνταξης και αποκατάσταση των συντάξεων χηρείας.

Kατάργηση της άμεσης και έμμεσης φοροληστείας, του ΕΝΦΙΑ και όλων των χαρατσιών.

Αποκλειστικά δημόσια δωρεάν Υγεία - περίθαλψη, προσχολική αγωγή και Παιδεία για όλους.

Αρνούμαστε να συνεχίσουμε να ζούμε εμείς και οι οικογένειές μας όλο και χειρότερα, ενώ επιχειρηματικοί, μονοπωλιακοί όμιλοι να συνεχίζουν την κερδοφορία τους.

Λέμε όχι στην εμπλοκή της χώρας μας στους ιμπεριαλιστικούς σχεδιασμούς και πολέμους των ΗΠΑ, του ΝΑΤΟ, της ΕΕ. Κατάργηση της δαπάνης για ΝΑΤΟικούς εξοπλισμούς και διάθεση των χρημάτων στα νοσοκομεία, στα σχολεία και σε έργα υποδομής για την αντιμετώπιση των πλημμυρών, των πυρκαγιών και των σεισμών.

Συνάδελφοι απόστρατοι

Είμαστε κομμάτι του ελληνικού λαού. Είναι χρέος μας να αγωνιζόμαστε μαζί του με ενιαίο και συντονισμένο αγώνα σε συμμαχία μαζί με τους υπόλοιπους εργαζόμενους και συνταξιούχους, μαζί με το αγωνιστικό λαϊκό κίνημα για την ικανοποίηση των σύγχρονων κοινωνικών αναγκών μας. Έτσι θα απαντήσουμε στα ψέματα και τις αυταπάτες που καλλιεργεί η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ - ΑΝΕΛ.

Η ΚΕΘΑ απευθύνει κάλεσμα προς όλους τους απόστρατους να συναντηθούμε μαζί με:

Τους υπόλοιπους συνταξιούχους στο πανελλαδικό συλλαλητήριο των συνταξιούχων στο Σύνταγμα στις 15 Δεκέμβρη στις 12.30.

Τους εργαζόμενους του ΠΑΜΕ στο συλλαλητήριο ενάντια στην ψήφιση του αντιλαϊκού προϋπολογισμού του 2019 στην Ομόνοια στις 18 Δεκέμβρη, ώρα 18.30».

πηγή: 902.gr
_
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ