2018-12-12 10:20:42
Φωτογραφία για Μέσα σε κλίμα συγκίνησης η εκδήλωση για τα 100 χρόνια του ΚΚΕ
Mέσα σε κλίμα συγκίνησης και με την υπόσχεση της συνέχισης του αγώνα για τα δίκαια του λαού, πραγματοποιήθηκε το απόγευμα της Δευτέρας στο Πολιτιστικό Κέντρο του δήμου Πρέβεζας η

εκδήλωση εορτασμού για τη συμπλήρωση 100 χρόνων από την ίδρυση του ΚΚΕ, που διοργάνωσε η Τομεακή Οργάνωση Πρέβεζας του ΚΚΕ.

Η εκδήλωση ξεκίνησε με την προβολή βίντεο με τη δράση της κομματικής οργάνωσης Πρέβεζας του ΚΚΕ.

Την κεντρική ομιλία της εκδήλωσης πραγματοποίησε ο Νίκος Καραθανασόπουλος, μέλος της ΚΕ και βουλευτής του ΚΚΕ, αναφερόμενος στις τρέχουσες πολιτικές εξελίξεις, αλλά και στα 100 χρόνια της τιμημένης δράσης του Κόμματος. Μεταξύ άλλων, επισήμανε ότι «το ΚΚΕ καλεί τους εργαζόμενους, τους αυταπασχολούμενους, τους αγρότες, τους νέους και τις νέες, τις γυναίκες των λαϊκών στρωμάτων να γυρίσουν με αποφασιστικότητα την πλάτη στη μιζέρια, να γυρίσουν με αποφασιστικότητα την πλάτη στις μειωμένες προσδοκίες και τις απαιτήσεις που επιβάλει η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ - ΑΝΕΛ, αλλά και η ΝΔ μέσα από την κάλπικη αντιπαράθεσή τους και να οργανώσουν σήμερα τη λαϊκή αντεπίθεση, να συμπορευθούν με το ΚΚΕ
. Ανεβάζουμε συνεχώς την ικανότητα των δυνάμεών μας για να προβάλλουμε τη γραμμή μας σε αντιπαράθεση με τις στρατηγικές επιλογές της άρχουσας τάξης. Την ικανότητά μας να τεκμηριώνουμε την υπεροχή του δρόμου της σοσιαλιστικής ανάπτυξης με εργατική εξουσία για να προσανατολίζουμε τη λαϊκή δυσαρέσκεια συνολικά απέναντι στην αστική τάξη, συνολικά απέναντι στις εκάστοτε ιμπεριαλιστικές συμμαχίες, όπως την Ευρωπαϊκή Ένωση και το ΝΑΤΟ που στηρίζουν σήμερα την αστική τάξη και τα συμφέροντά της», σημείωσε ο βουλευτής του ΚΚΕ καλώντας «το λαό να γυρίσει την πλάτη του σε παλιούς και νέους σωτήρες, να απορρίψει τη λογική του μικρότερου κακού που οδηγεί πάντα στο μεγαλύτερο και να κάνει τη διαφορά δυναμώνοντας το ΚΚΕ στις επερχόμενες μεγάλες μάχες και τις εκλογές που θα γίνουν το 2019».

Συγκινητική ήταν η στιγμή όταν η Τομεακή Επιτροπή Πρέβεζας του ΚΚΕ τίμησε τα παλαιότερα μέλη του Κόμματος, που σταθερά στα 80 και πλέον χρόνια της ζωής τους, συνέβαλαν στην 100χρονη πορεία του κόμματος.

«Σήμερα στο πρόσωπό τους τιμάμε όλους τους συντρόφους που στάθηκαν όρθιοι στα 100 χρόνια πορείας του ΚΚΕ», είπε συγκινημένος ο Γιώργος Μπακιρτζόγλου, μέλος του Τομεακού Γραφείου Πρέβεζας του ΚΚΕ και στη συνέχεια τιμήθηκαν κατά σειρά οι: Αδάμ Ντίνος, Βασιλείου Βασίλης, Κατσάβαρος Ηλίας, Κυριαζής Κώστας, Νάνος Δημήτρης, Φέτσης και Μπάκας Γιώργος.

Η εκδήλωση ολοκληρώθηκε με μουσική πολιτιστική εκδήλωση - συναυλία αφιερωμένη στα 100χρονα του Κόμματος, από Πρεβεζάνους καλλιτέχνες.

πηγή: 902.gr
_
VIDEO
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ