2018-12-12 11:35:42
Φωτογραφία για Σκέψεις να επιτρέπεται η κατανάλωση μελομακάρονων και μετά το πέρας των εορτών κάνει η Ευρωπαϊκή Ένωση
Ιδιαίτερα θετικά είναι τα νέα που μας έρχονται από τις Βρυξέλλες, αφού μετά από εκατομμύρια αιτήματα τα οποία έχει λάβει η Κομισιόν τα τελευταία χρόνια, φαίνεται πως βρίσκεται κοντά στο να ανάψει το πράσινο φως στην ελεύθερη παρασκευή και κατανάλωση μελομακάρονων, καθ' όλη τη διάρκεια του χρόνου.

Όπως είναι γνωστό, εδώ και πολλές δεκαετίες, αποτελεί ρητή οδηγία της Ευρωπαϊκης Ένωσης, τα συγκεκριμένα γλυκίσματα να μην παρασκευάζονται πριν τις αρχές του Δεκέμβρη και μετά τα Φώτα, με τις αιτίες αυτής της απόφασης να χάνονται στο βάθος του χρόνου. Κατά καιρούς, αρκετοί ήταν αυτοί που δοκίμασαν να σπάσουν το σχετικό εμπάργκο, με την πλειονότητα αυτών να βρίσκει τραγικό θάνατο ή να φυλακίζεται ισοβίως.

Πλέον, η στάση των Ευρωπαίων μοιάζει αρκετά πιο διαλλακτική, με τις πρώτες φωνές να κάνουν λόγο για άρση της απαγόρευσης, τουλάχιστον μέχρι το Πάσχα, και αν το μέτρο στεφθεί με επιτυχία, ακόμη και για ολόκληρο το χρόνο. Διευκρινίζεται ωστόσο πως η σχετική απόφαση, δεν περιλαμβάνει τους κουραμπιέδες, τους οποίους έτσι κι αλλιώς οι περισσότεροι καταναλώνουν με το ζόρι ακόμη και κατά τη διάρκεια των Χριστουγέννων.

Το «Κουλούρι» παρακολουθεί το θέμα και θα επανέλθει για οτιδήποτε νεότερο

http://www.tokoulouri.com/international/mellon_makarono/
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ