2018-12-12 16:42:26
Φωτογραφία για ΠΕΡΣΕΑΣ: Κάθε νέος σχεδιασμός θα πρέπει να συνιστά ανασχηματισμό υφιστάμενων δομών για να πετύχει
Έτσι εξελίσσεται όλο το σύστημα. Δεν μπορείς  να προσθέτεις συνεχώς νέες δομές αστυνόμευσης και να  έχεις  στην διάθεσή σου το ίδιο ανθρώπινο δυναμικό . Θα αποτύχεις διαλύοντας όλη  τη δομή

όσο ικανός κι αν είσαι .

  Δεν μπορείς όμως και να αφήσεις τα κενά αστυνόμευσης που αναδείχτηκαν  να  συνεχίζουν να υφίστανται χωρίς να κάνεις κάτι . ( έρχονται γιορτές και οι  ανάγκες για εμφανής αστυνόμευση είναι … επιτακτικές ) Οι δομές στην ΕΛ.ΑΣ λειτουργούν ως ένα ενιαίο σύστημα . Εάν ζητάς ενίσχυση 

για να λειτουργήσεις και τα δύο προαναφερόμενα  , θα αφαιρέσεις από κάπου  αλλού . Εάν πιστεύεις ότι υπάρχουν περιθώρια … δείξε τα .

Πως «παντρεύονται »  συνεπώς αυτά τα δύο ;

Το σχέδιο Π.Ε.Ρ.Σ.Ε.Α.Σ  είναι ενδεικνυόμενο για τις καταστάσεις που  ενέπνευσαν τη δημιουργία του. Η διαπίστωση αυτή δείχνει ότι εκεί – που οι  καταστάσεις ενέπνευσαν την ανάγκη εφαρμογής του εν λόγω επιχειρησιακού  σχεδίου – οι σχεδιασμοί που υπήρχαν δεν μπορούσαν να ανταποκριθούν .


Αυτοί ακριβώς οι σχεδιασμοί που προϋπήρχαν και δεν μπορούσαν να  ανταποκριθούν , πρέπει να μετασχηματιστούν σε σχέδιο Π.Ε.Ρ.Σ.Ε.Α.Σ  προκειμένου να υλοποιηθεί ο νέος αυτός σχεδιασμός.

Εάν παρά ταύτα υπάρχει ανάγκη να λειτουργούν και οι δύο ( προϋπάρχον και  νέος ) τότε θα πρέπει να αναζητηθεί προς εφαρμογή ,ένας άλλος σχεδιασμός  που θα τους συνδυάζει .

Εάν δεν παρέχεται η δυνατότητα ( στην κατά τόπο διοίκηση )  να  μετασχηματιστεί ο προϋπάρχων και να εφαρμοστεί ένας τρίτος που θα συνιστά  συνδυασμό , τότε το κενό αστυνόμευσης στη συγκεκριμένη περίπτωση  θα πρέπει  να ενταχθεί σε μια ευρύτερη δομή για να αντιμετωπιστεί

Εάν τούτο δεν είναι εφικτό , τότε στην συγκεκριμένη περίπτωση  το σχέδιο  Π.Ε.Ρ.Σ.Ε.Α.Σ ( εκ των πραγμάτων ) είναι δευτερεύον. Εν κατακλείδι , οι διαταγές που εκδίδονται για να υλοποιηθούν νέες  δομές  αστυνόμευσης , θα πρέπει να παρέχουν τη δυνατότητα αυτών των ελιγμών .

Η συγκεκριμένη , η υπ΄αριθ. 1244/18/2068977 από 12/10/2018  αφορούσα την  εφαρμογή του σχεδίου Π.Ε.Ρ.Σ.Ε.ΑΣ περί εμφανούς αστυνόμευσης , φαίνεται ότι  ΠΑΡΕΧΕΙ ΑΥΤΕΣ ΤΙΣ ΔΥΝΑΤΟΤΗΤΕΣ , αφού δεν τις αποκλείει.

Με εκτίμηση και τις ευχές μου

Δημήτρης Κ , μέλος της Ομάδας Yψηλής Αστυνόμευσης
_
bloko
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ