2018-12-12 18:39:01
Φωτογραφία για Η Κύπρος στηρίζει τον ευρω-στρατό
Υπέρ της αμυντικής συνεργασίας των κρατών - μελών της Ευρωπαϊκής Ένωσης εμφανίστηκε ο Πρόεδρος της Κυπριακής Δημοκρατίας, Νίκος Αναστασιάδης, μιλώντας στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο.

Ο Πρόεδρος της Κύπρου έκανε ιδιαίτερη αναφορά στην ενίσχυση της αμυντικής συνεργασίας μεταξύ των κρατών-μελών της Ε.Ε., λέγοντας ότι η Κύπρος αποτελεί «ένθερμο υποστηρικτή» αυτής της προσπάθειας.

Παράλληλα, υπενθύμισε ότι η Κύπρος είχε εκφράσει από την πρώτη στιγμή την επιθυμία να προσχωρήσει στην αποκαλούμενη Μόνιμη Διαρθρωμένη Συνεργασία (PESCO), που θεσμοθέτησε το Συμβούλιο το 2017 για την ενίσχυση της ευρωπαϊκής άμυνας, ενώ επεσήμανε ότι οραματίζεται την αμυντική αυτονόμηση της Ευρώπης και την «ίδρυση ευρω-στρατού, που θα λειτουργεί πάντα αποτρεπτικά και αμυντικά, όχι επιθετικά».

Οι περισσότερες πολιτικές ομάδες αναφέρθηκαν με θετικά έως εγκωμιαστικά σχόλια στην Κύπρο. Ο επικεφαλής της Κ.Ο. του Ευρωπαϊκού Λαϊκού Κόμματος (ΕΛΚ) Μάνφρεντ Βέμπερ εξήρε το γεγονός ότι κατά τη διάρκεια της οικονομικής κρίσης ο Πρόεδρος της χώρας «ανέλαβε ευθύνες» και δεν επιτέθηκε στις Βρυξέλλες «όπως κάνουν άλλοι».

ΑΜΠΕ/D.W.

«The New Daily Mail» 
TheNewDailyMail
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ