2018-12-12 19:00:08
Φωτογραφία για Σκάνδαλο «ρίχνει» τη διοίκηση της Παγκόσμιας Ομοσπονδίας Ιστιοπλοΐας
Καταγγελίες για την ύπαρξη σκανδάλου στην Παγκόσμια Ομοσπονδία Ιστιοπλοΐας, που θα

οδηγήσει στην έκπτωση της διοίκησής της και την ανάληψή της από τον γιο του τέως προέδρου της Διεθνούς Ολυμπιακής Επιτροπής, Ζακ Ρόγκ, αποκάλυψε ο γενικός γραμματέας της Ελληνικής Ιστιοπλοϊκής Ομοσπονδίας (ΕΙΟ), Λάκης Παπαθανασίου, μιλώντας στον Sport24 Radio 103,3.

Οι καταγγελίες αφορούν τη «νόθευση» της ψηφοφορίας που έγινε για το ποιες κατηγορίες σκαφών θα βγουν από το πρόγραμμα των Ολυμπιακών Αγώνων μετά το 2020. Άλλο κουμπί πατούσαν στην ηλεκτρονική ψηφοφορία οι εκπρόσωποι και άλλο αποτέλεσμα δόθηκε. Υπάρχουν μάλιστα και βίντεο.

Επίσης, εξήγησε τους λόγους για τους οποίους η ΕΙΟ τάχθηκε υπέρ του νέου αθλητικού νομοσχεδίου.

Αναλυτικά οι δηλώσεις του:

Για το νέο αθλητικό νόμο: «Η Ομοσπονδία καταρχήν εντάχθηκε υπέρ του νόμου. Αν δείτε προσεκτικά και το δελτίο Τύπου ξεκαθαρίζει ότι έπρεπε επιτέλους να βγει ένας νέος νόμος. Πρέπει ο αθλητικός νόμος να εκσυγχρονιστεί με τον παγκόσμιο αθλητισμό. Η Ομοσπονδία έχει κάποιες υποδείξεις που θα στείλει τον κύριο Υφυπουργό (σ.σ. Γιώργος Βασιλειάδης) και στα κόμματα, γιατί την απόφαση την παίρνει η Βουλή. Έχουμε ένα σπάνιο φαινόμενο Υφυπουργού, που ακούει και συζητάει».


Για το αν γίνονται πολιτικά παιχνίδια με το νόμο: «Είμαστε και εν όψει εκλογών. Αντιπολίτευση θα υπάρχει πάντα και ενόψει εκλογών. Πιστεύουμε ότι όλες οι Ομοσπονδίες θα πρέπει να επισημάνουν αυτά που πιστεύουν ότι δεν βοηθούν. Λέμε όχι στον αφορισμό».

Για το αν ένα μέλος του ΔΣ της Ομοσπονδίας της Ιστιοπλοΐας που την εκπροσωπεί στην Ελληνική Ολυμπιακή Επιτροπή τάχθηκε εναντίον του νομοσχεδίου: «Σας το λέω υπεύθυνα, επειδή μιλήσαμε και σήμερα το πρωί με τον κύριο Αδαμόπουλο, ότι η ομόφωνη απόφαση αφορά μόνο το κομμάτι που αναφέρεται στις Ομοσπονδίες και λέει για «εκδημοκρατισμό των ομοσπονδιών». Αυτή η φράση δεν αρέσει σε κανένα. Αυτό ψήφισε και μόνο. Τίποτα άλλο! Επαναλαμβάνω ότι ο εκπρόσωπος μας ο κύριος Αδαμόπουλος ψήφισε να αλλάξει ο τίτλος «εκδημοκρατισμό των ομοσπονδιών». Για όνομα του Θεού, όλοι με εκλογές έχουμε βγει. Και εκεί θα μπει ο τίτλος «εκσυγχρονισμός». Είναι ένα από τα σημεία που έχουμε επισημάνει. Ο κύριος Αδαμόπουλος είναι απόλυτα πιστός στις θέσεις της Ελληνικής Ιστιοπλοϊκής Ομοσπονδίας».

Για τις καταγγελίες από την Αργεντινή για την ψηφοφορία που έγινε για το ποια σκάφη θα μείνουν στους Ολυμπιακούς Αγώνες: «Για πρώτη φορά στα χρονικά υπάρχει θέμα για το προεδρείο της Παγκόσμιας Ομοσπονδίας. Κι αυτό έγκειται σε δύο σοβαρά σημεία. Το ένα είναι ότι υπήρχε νοθεία στη ψήφιση, όσον αφορά τις κατηγορίες σκαφών που θα είναι στην Ολυμπιάδα στο Παρίσι. Πάρα πολύ βαριά καταγγελία. Μέχρι στιγμής έχουν κάνει καταγγελία οι Ούγγροι, οι Ισραηλινοί, οι Καναδοί και υπάρχει και επίσημη καταγγελία από τη Λατινική Αμερική από την Αργεντινή όπως σωστά είπατε. Όπως αντιλαμβάνεστε υπάρχει τρομερό θέμα. Η Ομοσπονδία καταρχήν απάντησε ότι στη ψηφοφορία πάτησαν λάθος κουμπί. Όμως υπήρχε βίντεο που κάνει ζουμ, που έδειξε ότι πάτησαν το σωστό. Η επόμενη απάντηση ήταν ότι κόλλησε το σύστημα. Πιστεύω ότι η Ομοσπονδία θα πέσει. Η είδηση είναι ότι θα αναλάβει γιος του Ρογκ. Είναι παλιός αθλητής και το νούμερο τρία στην ιεραρχία της Microsoft. Το πρόβλημα είναι αν θα του δώσει η Microsoft, στην ιεραρχία της οποίας είναι το νούμερο 3, την άδεια να αφιερώνει χρόνο και για την Παγκόσμια Ομοσπονδία. Ήταν μεγάλος αθλητής στα Finn. Είναι η προσωπική μου άποψη».

Φωτό άρθρου: Κιμ Άντερσεν, πρόεδρος της Παγκόσμιας Ομοσπονδίας Ιστιοπλοΐας
anatakti
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ