2018-12-12 21:30:12
Φωτογραφία για 6 πρωινές συνήθειες που μπορούν να αποδώσουν περισσότερο αν εφαρμοστούν το βράδυ
Λένε ότι η επιτυχία ξεκινάει από το πρωί με τις σωστές συνήθειες.

Για παράδειγμα οι ειδικοί τονίζουν ότι αν στρώνουμε το κρεβάτι μας κάθε πρωί πριν φύγουμε από το σπίτι, θα έχουμε κάνει με επιτυχία το πρώτο καθήκον της ημέρας.

Το στρώσιμο του κρεβατιού σας, θα ενισχύσει το γεγονός ότι τα μικρά πράγματα έχουν σημασία στη ζωή. Εάν δεν μπορείτε να κάνετε τα μικρά πράγματα σωστά, ποτέ δε θα είστε σε θέση να κάνετε τα μεγάλα πράγματα σωστά.

Υπάρχουν όμως κάποιες συνήθειες που είναι καλύτερο να γίνονται το βράδυ και όχι το πρωί. Τις κάνουμε όλοι και κάποιοι προτιμούν να τις εφαρμόζουν το πρωί. 

Οι ειδικοί ωστόσο σημειώνουν ότι πρέπει να τις εφαρμόζουμε στο τέλος της ημέρας καθώς είναι πιο αποτελεσματικές για την υγεία μας. 

Το timing σε όλα τα πράγματα παίζει πολύ βασικό ρόλο. Γιατί λοιπόν να αποτελεί εξαίρεση και για τις καθημερινές μας συνήθειες;


Ας δούμε την λίστα, όπως την διαβάζουμε σε άρθρο του Reader's Digest:

1. Ντους

Οι μισοί άνθρωποι προτιμούν να κάνουν ένα ντους το πρωί για να ξυπνήσουν και οι άλλοι μισοί ακριβώς πριν πέσουν για ύπνο το βράδυ. Οι ειδικοί, ωστόσο, τονίζουν ότι ένα ζεστό ντους πρέπει να γίνεται το βράδυ καθώς είναι ό,τι καλύτερο για έναν ποιοτικό ύπνο. Θα σας χαλαρώσει.

2. Βούρτσισμα μαλλιών

Κάθε πρωί σηκωνόμαστε, ντυνόμαστε και πηγαίνουμε στο μπάνιο για να βουρτσίσουμε τα δόντια μας και να χτενίσουμε τα μαλλιά μας. Φαίνεται, όμως, πως αυτή η συνήθεια να χτενίζουμε τα μαλλιά μας το πρωί είναι κακή και θα πρέπει να την αφήσουμε. Οι κομμωτές τονίζουν ότι το βούρτσισμα μπορεί να οδηγήσει σε φριζάρισμα των μαλλιών. 

3. Ξύρισμα

Ενα από τα λάθη που κάνουν οι γυναίκες είναι να ξυρίζουν τα πόδια τους το πρωί. Φροντίστε να το κάνετε πριν πέσετε για ύπνο και θα δείτε ότι τα πόδια σας θα είναι πιο απαλά το πρωί. Μετά το ξύρισμα, βάλτε κρέμα και κοιμηθείτε. Καθώς κοιμάστε, το δέρμα «πρήζεται» ελαφρώς και κάνει τις τρίχες να μπαίνουν πάλι στους θύλακες.

4. Τα ρούχα της δουλειάς

Το να προγραμματίζετε πριν πέσετε για ύπνο το look σας για την επόμενη μέρα σάς βοηθά να κερδίσετε χρόνο το πρωί και να κάνετε καλύτερους συνδυασμούς. 

5. Περιποίηση προσώπου

Καθώς το δέρμα έχει να υποστεί το μακιγιάζ, τη λιπαρότητα, τον καιρό και τη ρύπανση όλη την ημέρα, χρειάζεται περισσότερη φροντίδα τη νύχτα. Ακόμα και αν είστε κουρασμένη, αξίζει να αφιερώσετε λίγα λεπτά περισσότερο το βράδυ για την περιποίηση του προσώπου σας. Δεν λέμε ότι η πρωινή περιποίηση δεν είναι σημαντική: απλά αν το δέρμα είναι σωστά ενυδατωμένο κατά τη διάρκεια του ύπνου, θα σας αποζημιώσει με το φως της ημέρας. 

 

6. Αποσμητικό

Οι περισσότεροι από εμάς βάζουμε αποσμητικό το πρωί πριν φύγουμε από το σπίτι, ανεξάρτητα από το αν κάνουμε και ντους ή όχι. Παρόλ' αυτά και σύμφωνα με τον δρ. Dawn Harper η καλύτερη ώρα για να βάλουμε το αποσμητικό μας είναι το βράδυ πριν πέσουμε για ύπνο και μετά το μπάνιο μας, αφού τότε έχει τη δυνατότητα να στεγνώσει εντελώς.
 bovary.gr
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ