2018-12-13 11:34:19
Φωτογραφία για Ηράκλειο: Πάνω από έξι τόνοι χασίς βρέθηκαν, μέχρι στιγμής, σε πλοίο
Τεράστιες ποσότητες χασίς σε μορφή σοκολάτας εντόπισαν οι λιμενικές αρχές Ηρακλείου Κρήτης σε πλοίο με τη βοήθεια ειδικά εκπαιδευμένου σκύλου. Οι πρώτες έρευνες στα οκτώ από τα 18 κοντέινερ του πλοίου είχαν ως αποτέλεσμα να βρεθούν πάνω από έξι τόνοι χασίς, ενώ υπάρχει πιθανότητα η ποσότητα αυτή να αγγίξει τους 12 τόνους, αριθμός ρεκόρ για τα ελληνικά δεδομένα.

Σύμφωνα με πληροφορίες που μεταδίδουν τοπικά μέσα ενημέρωσης, το πλοίο «ΝΟΚΑ» με σημαία Συρίας εντοπίστηκε ανοιχτά της Κρήτης την περασμένη Πέμπτη και μεταφέρθηκε στο λιμάνι Αθερινόλακκου της Σητείας, με τις λιμενικές αρχές να ξεκινούν  έλεγχο καθώς υπήρχε πληροφορία για «ύποπτο» φορτίο.

Οι έρευνες δεν απέδωσαν και τελικά αποφασίστηκε το πλοίο να μεταφερθεί στο λιμάνι του Ηρακλείου. Εκεί συνεχίστηκαν οι έρευνες με την συμμετοχή ειδικής ομάδας και του ειδικά εκπαιδευμένου σκυλιού. Μάλιστα, στο Ηράκλειο έφτασε και ο και ο Αρχηγός του Λιμενικού σώματος, Αντιναύαρχος, Σταμάτης Ράπτης.


Για πάνω από δύο 24ωρα δεν είχε βρεθεί τίποτε το αξιοπερίεργο, ωστόσο λίγο πριν δοθεί το «πράσινο φως» για τον απόπλου, οι άνδρες του λιμενικού βρήκαν ότι τα κοντέινερ είχαν διπλό πάτο με διπλό ξύλο και στο ενδιάμεσο το φορτίο με το χασίς. Εκτιμάται ότι θα πάρει μέρες για να ολοκληρωθούν οι έρευνες σε όλους τους χώρους.

Το «ΝΟΚΑ» ξεκίνησε πριν από λίγες μέρες το ταξίδι του από το λιμάνι της Λατάκειας στη Συρία με προορισμό τη Λιβύη, ενώ η πλοιοκτήτρια εταιρεία αρνείται οποιαδήποτε εμπλοκή στη μεταφορά των ναρκωτικών, ενώ άγνοια φέρεται να δηλώνει και το ενδεκαμελές πλήρωμα, δέκα Σύροι και ένας Ινδός.

ΑΜΠΕ

«The New Daily Mail» 
TheNewDailyMail
VIDEO
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ