2018-12-13 14:53:40
Φωτογραφία για Σύγκρουση τρένων στην Άγκυρα - 9 νεκροί, δεκάδες τραυματίες
Το δυστύχημα σημειώθηκε στις 6:30 το πρωί της Πέμπτης - Η αμαξοστοιχία έπεσε πάνω σε

μηχανοκίνητο βαγονέτο ελέγχου των σιδηροτροχιών, το οποίο πραγματοποιούσε επισκευές στις γραμμές

Εννέα νεκροί και πάνω από 40 τραυματίες είναι ο μέχρι στιγμής απολογισμός από σύγκρουση δύο τρένων στην Άγκυρα μετά την οποία ακολούθησε ο εκτροχιασμός δύο βαγονιών. Σύμφωνα με το γραφείο του κυβερνήτη της 'Αγκυρας, ο οδηγός της αμαξοστοιχίας είναι μεταξύ των νεκρών.

Το δυστύχημα σημειώθηκε στις 6:30 το πρωί της Πέμπτης όταν αμαξοστοιχία υψηλής ταχύτητας συγκρούστηκε με ένα άλλο τρένο.Μιλώντας στους δημοσιογράφους από το σημείο του δυστυχήματος, ο κυβερνήτης της Άγκυρας, Βασίπ Σαχίν διευκρίνισε ότι η αμαξοστοιχία υψηλής ταχύτητας στην 'Αγκυρα, που είχε αρχίσει το δρομολόγιό της με προορισμό την κεντρική επαρχία του Ικονίου, έπεσε πάνω σε μηχανοκίνητο βαγονέτο ελέγχου των σιδηροτροχιών, το οποίο εκείνη την ώρα πραγματοποιούσε επισκευές στις γραμμές.


Μετά τη σύγκρουση τα βαγόνια που εκτροχιάστηκαν έπεσαν πάνω σε μια ανισόπεδη διάβαση με αποτέλεσμα την κατάρρευσή της.

Τα πρώτα στοιχεία από τα τουρκικά μέσα ενημέρωσης αναφέρουν ότι η αμαξοστοιχία υψηλής ταχύτητας που εκτελούσε το δρομολόγιο Άγκυρα-Ικόνιο, είχε αναπτύξει ταχύτητα 80-90χλμ./ωρα.

Σύμφωνα με τον κυβερνήτη της Άγκυρας το τρένο με το οποίο συγκρούστηκε η αμαξοστοιχία δεν θα έπρεπε να βρίσκεται σε αυτό το σημείο της σιδηροδρομικής γραμμής.

«Οι επιχειρήσεις διάσωσης συνεχίζονται. Ελπίζουμε ο αριθμός των νεκρών να μην αυξηθεί», πρόσθεσε ο Σαχίν.

Το σιδηροδρομικό δυστύχημα σημειώθηκε στην περιοχή Γενί Μαχαλέ, στη δυτική πλευρά της πρωτεύουσας.

Εικόνες που μετέδωσε η τηλεόραση δείχνουν τις ομάδες διάσωσης να επιχειρούν γύρω από τα μπλε και λευκά βαγόνια που έχουν καλυφθεί από συντρίμμια.

Διασώστες της τουρκικής Ερυθράς Ημισελήνου έδιναν κουβέρτες και σούπα στους διασωθέντες, που είχαν συγκεντρωθεί σε ένα τμήμα του αυτοκινητοδρόμου που είχε αποκλειστεί για την κυκλοφορία, κοντά στον τόπο του δυστυχήματος.

Έρευνα διεξάγεται για να εξακριβωθούν τα αίτια του δυστυχήματος, διευκρίνισε ο κυβερνήτης.
anatakti
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ