2018-12-13 15:24:42
Φωτογραφία για Μικρά tips για να κάνεις τα γεύματά σου πιο υγιεινά!
Πόσες φορές δεν έχουμε υποσχεθεί στον εαυτό μας ότι θα ακολουθούμε μόνιμα μία διατροφή που θα είναι άκρως υγιεινή, ώστε να είμαστε και να παραμείνουμε υγιείς και να επιτύχουμε την απώλεια βάρους που επιθυμούμε;

Πάρα πολύ συχνά! Ωστόσο, τις περισσότερες φορές κάτι τέτοιο μοιάζει από δύσκολο έως ακατόρθωτο, μιας και στο μυαλό μας έχουμε μία καθόλα αυστηρή διατροφή, που θα μας κάνει να στερηθούμε τα αγαπημένα μας γεύματα, με αποτέλεσμα να οδηγηθούμε τελικά, με μαθηματική ακρίβεια, στην απόλυτη καταστροφή.

Είτε το πρόβλημά σου είναι ο χρόνος που πρέπει να αφιερώσεις σε μία υγιεινή διατροφή, είτε η έλλειψη ικανότητάς σου να ακολουθήσεις ένα πολύ αυστηρό διατροφικό πρόγραμμα, εμείς σου έχουμε τα tips που θα σε βοηθήσουν να το κάνεις χωρίς καν να το καταλάβεις. Ιδού 12 πανεύκολοι τρόποι, για να κάνεις ένα προς ένα τα γεύματά σου άκρως υγιεινά!

Χρησιμοποίησε μπαχαρικά και μυρωδικά: Το αλάτι περιέχει νάτριο και προκαλεί κατακράτηση υγρών, πράγμα που δεν σε βοηθά στην υιοθέτηση μίας σωστής και υγιεινής διατροφής
. Φρόντισε λοιπόν να το περιορίσεις και να δώσεις νόστιμη γεύση στα γεύματά σου χρησιμοποιώντας περισσότερα μπαχαρικά και μυρωδικά που βοηθούν στην καλύτερη λειτουργία του οργανισμού σου.Βάλε το γιαούρτι στη διατροφή σου: Το γιαούρτι με γεύσεις φρούτων περιέχει μεγάλη ποσότητα ζάχαρης και χρωστικές ουσίες. Προτίμησε να συνοδεύσεις λοιπόν το γιαούρτι με φρέσκα φρούτα που δίνουν τέλεια γεύση και είναι πλούσια σε θρεπτικά συστατικά και βιταμίνες.

Δώσε βάση στο είδος των δημητριακών: Αν δεν μπορείς να αντικαταστήσεις το πρωινό σου γεύμα με κάτι άλλο, πέρα από τα δημητριακά, φρόντισε αυτά να αποτελούνται από νιφάδες ολικής και όχι καλαμποκιού, μιας και είναι πλουσιότερες σε θρεπτικά συστατικά.Προτίμησε τα προϊόντα ολικής αλέσεως: Το ψωμί και τα μακαρόνια κατέχουν ένα μεγάλο μέρος του διατροφικού μας προγράμματος. Οπότε, η συμβολή τους στην υγεία του οργανισμού μας είναι, όπως καταλαβαίνεις, τεράστια. Προτίμησε να τα καταναλώσεις σε μορφή ολικής αλέσεως, μιας και δεν περιέχουν ζάχαρη, έχουν περισσότερες φυτικές ίνες, αλλά είναι και πλούσια σε βιταμίνες!Προτίμησε κρέας αντί αλλαντικών: Τα αλλαντικά και τα επεξεργασμένα κρέατα δεν είναι η πιο υγιεινή επιλογή για τη διατροφή σου. Αντικατέστησέ τα με γαλοπούλα, κοτόπουλο ή φιλέτο στις σαλάτες και στα γεύματά σου.Κατανάλωσε έξυπνα σνακς: Το χούμους είναι μία τέλεια επιλογή για τα σνακ σου, μιας και είναι πλούσιο σε φυτικές ίνες και θρεπτικά συστατικά. Δοκίμασέ το με στικς λαχανικών, όπως καρότα, πιπεριές και αγγούρι. Ένας συνδυασμός άκρως υγιεινός, με ελάχιστες θερμίδες και πολλές βιταμίνες.

Μέτρησε τις μερίδες σου: Η υπερκατανάλωση των τροφίμων δεν σε βοηθά σε καμία περίπτωση στην ακολούθηση μιας προσεγμένης διατροφής. Για το λόγο αυτό, περιόρισε και μέτρησε τις μερίδες και απόφυγε να γεμίζεις το πιάτο σου ανεξέλεγκτα και να τρως μέχρι απλά να … σκάσεις.Φάε σωστά την πίτσα σου: Εντάξει, το γνωρίζουμε καλά πως είναι δύσκολο να αποφύγεις το junk food μερικές μέρες που σε πιάνει ακατάπαυστη λαιμαργία -άνθρωποι είμαστε τέλος πάντων! Φρόντισε, ωστόσο, όταν παραγγέλνεις πίτσα, που όλοι λατρεύουμε, να την προτιμάς με λεπτή ζύμη και να αποφεύγεις τις εκδοχές που περιέχουν πληθώρα αλλαντικών, μιας και σε διαφορετική περίπτωση αποτελεί «βόμβα» θερμίδων.Φτιάξε σως από αβοκάντο: Η μαγιονέζα και όλες οι παρεμφερείς με αυτήν σάλτσες μπορεί να είναι νόστιμες, όμως, παράλληλα είναι πλούσιες σε λιπαρά και θερμίδες. Φτιάξε, λοιπόν, τη δική σου υγιεινή σως που θα συνοδεύει τα γεύματά σου, αποτελούμενη από λαχανικά ή φρούτα. Μία τέλεια επιλογή είναι το αβοκάντο, που είναι λιπαρό, όμως, άκρως υγιεινό.

Ψήσε αντί να τηγανίζεις: Είναι γνωστό σε όλους πως τα τηγανητά είναι άκρως ανθυγιεινά για τον οργανισμό σου, μιας και είναι πλούσια σε κακά και τρανς λιπαρά, με αποτέλεσμα η διαδικασία αυτή μαγειρέματος να αποτελεί μία από τις χειρότερες επιλογές. Προτίμησε να ψήνεις τα κρέατα, τις πατάτες, αλλά και τα λαχανικά σου.Πρόσθεσε αβγά στο πρωινό σου: Αντί των κλασικών πια δημητριακών, προτίμησε το πρώτο γεύμα της ημέρας σου να περιέχει δύο αβγά. Η πρωτεΐνη τους θα σε χορτάσει και θα σε κάνει να μη νιώθεις το στομάχι σου άδειο σχεδόν μέχρι το μεσημεριανό σου.Ψάρια: Όπως και τα υπόλοιπα θαλασσινά, είναι πλούσια σε σελήνιο και βιταμίνες Α και Β2 που επιταχύνουν τη διαδικασία του μαυρίσματος. Ο σολομός και ο τόνος είναι μερικές από τις καλύτερες επιλογές, μιας και παράλληλα σε βοηθούν στη διατήρηση της σιλουέτας σου.

Πηγή: Κωνσταντίνα Μερκούρη - missbloom.gr
_
ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ