2018-12-14 07:48:17
Φωτογραφία για Αποτελέσματα Εργασιών 29ου Εκλογοαπολογιστικού Συνεδρίου της ΠΟΑΞΙΑ
Πραγματοποιήθηκε στις 10 &11Δεκεμβρίου 2018 στη Χαλκίδα το 29ο Εκλογοαπολογιστικό Συνέδριό μας με τη συμμετοχή των νεοεκλεγέντων αντιπροσώπων των Πρωτοβάθμιων

Περιφερειακών Ενώσεων της Ομοσπονδίας, καθώς και των προεδρείων των Ενώσεων με κεντρικό σύνθημα «Νέα εντολή, νέα σελίδα, νέοι αγώνες».

Την επίσημη έναρξη των εργασιών τίμησαν με την παρουσία τους και το χαιρετισμό τους εκ μέρους της πολιτικής ηγεσίας, η Υφυπουργός Προστασίας του Πολίτη κα. Κατερίνα Παπακώστα, ο Γενικός Γραμματέας Δημόσιας Τάξης κ. Δημήτριος Αναγνωστάκης και ο Γενικός Γραμματέας Συντονισμού Θεμάτων Αλλοδαπών, κ. Τζανέτος Φιλιππάκος. Επίσης, παρέστησαν και χαιρέτισαν τις εργασίες του συνεδρίου ο Περιφερειάρχης Στερεάς Ελλάδας κ. Κώστας Μπακογιάννης και ο Αντιπεριφερειάρχης Ευβοίας κ. Φάνης Σπανός.

Εκ μέρους της Φυσικής Ηγεσίας τον κ. Αρχηγό Αντιστράτηγο Αριστείδη Ανδρικόπουλου που δεν κατέστη δυνατόν να παραστεί λόγω ειλημμένων υποχρεώσεων, εκπροσώπησε ο Γενικός Επιθεωρητής Νοτίου Ελλάδας Αντιστράτηγος κ
. Χρήστος Δραγατάκης. Επίσης, τίμησαν το συνέδριο με την παρουσία τους ο Γενικός Περιφερειακός Αστυνομικός Διευθυντής Στερεάς Ελλάδας Ταξίαρχος κ. Αστέριος Μαντζιώκας, ο Διευθυντής Αστυνομίας Ευβοίας Αστυνομικός Διευθυντής κ. Απόστολος Κουφός, ο Υποδιευθυντής της Διεύθυνσης Αστυνομίας Ευβοίας, Αστυνομικός Διευθυντής κ. Δημήτριος Σίδερης και ο Διευθυντής της Διεύθυνσης Πληροφορικής ΑΕΑ Αστυνομικός Διευθυντής κ. Αριστείδης Μούρτος.

Εκ μέρους των πολιτικών κομμάτων, χαιρετισμό απηύθυναν ο πρώην υπουργός και βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ κ. Θοδωρής Δρίτσας, ο πρώην υπουργός και βουλευτής Ευβοίας του ΣΥΡΙΖΑ κ. Ευάγγελος Αποστόλου, ο πρώην υπουργός και τομεάρχης Προστασίας του Πολίτη της Νέας Δημοκρατίας κ. Μάξιμος Χαρακόπουλος, , η τομεάρχης του Κινήματος Αλλαγής κα Εύη Χριστοφιλοπούλου, ο αντιπρόεδρος της Βουλής και βουλευτής του ΚΚΕ κ. Γιώργος Λαμπρούλης, ο τομεάρχης των ΑΝΕΛ κ. Ευστάθιος Ανθόπουλος.

Επίσης παρέστησαν και χαιρέτισαν τις εργασίες του συνεδρίου, εκ μέρους της ΠΟΑΣΥ ο πρόεδρος κ. Γρηγόρης Γερακαράκος, της ΠΟΕΥΠΣ ο πρόεδρος κ. Δημήτρης Σταθόπουλος, της ΕΑΠΣ ο αντιπρόεδρος κ. Τάσος Μανιάτης και Γιώργος Βιτζηλαίος, της ΠΕΑΛΣ κ. Κόκκινος, της ΠΟΑΣΑ ο πρόεδρος κ. Ευάγγελος Χριστακόπουλος, της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Πολιτικών Υπαλλήλων ο κ. Γεωργιος Κολοβός και της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Ενώσεων Στρατιωτικών κ. Διαμαντής Μαντής.

Εκ μέρους του σεβασμιότατου Μητροπολίτου Χαλκίδος κ.κ. Χρυσοστόμου, παρέστη ο πανοσιολογιότατος Αρχιμανδρίτης κ. Τιμόθεος ο οποίος μετέφερε τις ευχές και τις ευλογίες του στους συνέδρους.

Χαιρετισμό απέστειλαν ο τέως πρόεδρος της ΠΟΑΞΙΑ κ. Δημήτριος Γεωργατζής και η πολιτευτής της Νέας Δημοκρατίας κα Ιωάννα Γκελεστάθη.

Η Ομοσπονδία τίμησε απονέμοντάς τους τιμητικές πλακέτες, τον κ. Δημήτρη Αναγνωστάκη για την έμπρακτη προσφορά του στο Σώμα της Ελληνικής Αστυνομίας κατά τη διάρκεια της θητείας του ως Γραμματέας Δημόσιας Τάξης, τον κ. Κώστα Μπακογιάννη και τον κ. Φάνη Σπανό για την ενεργή συμπαράσταση και ευγενική τους χορηγία για τη διεξαγωγή του συνεδρίου. Επίσης, τίμησε τον τέως αντιπρόεδρό μας κ. Γιώργο Κανέλλο καθώς και τον πρόεδρο της Ένωσης Αξιωματικών Ιωνίων Νήσων κ. Μάνθο Γιαννούλη για την πολύχρονη και ουσιαστική τους συνεισφορά στο συνδικαλιστικό κίνημα των αξιωματικών της Ελληνικής Αστυνομίας.

Αν και το συνέδριο δεν ήταν θεματικό, δόθηκε η δυνατότητα σε όλους τους επισήμους προσκεκλημένους να αναπτύξουν τις θέσεις τους αναφορικά με τα μείζονα ζητήματα της δημόσιας τάξης στη χώρα μας, τα προβλήματα της Ελληνικής Αστυνομίας σε σχέση με το διεκδικητικό μας πλαίσιο και ανάλογα να εκφράσουν τη συμπαράστασή τους επιζητώντας την περαιτέρω συνεργασία με την Ομοσπονδία μας.

Ο πρόεδρος της Ομοσπονδίας κ. Ιωάννης Κατσιαμάκας, στην εναρκτήρια ομιλία του, αναφέρθηκε στα τέσσερα χρόνια διακυβέρνησης από την παρούσα συγκυβέρνηση, τονίζοντας ότι θα μπορούσαν να έχουν γίνει πολλές καινοτομίες αλλά δεν έγιναν. Αναφερόμενος ειδικότερα στη θεσμική και πρακτική θωράκιση του αστυνομικού που έπρεπε να είναι πρώτη προτεραιότητα της πολιτείας, είπε ότι έχουμε σοβαρές εγκληματικές ενέργειες, επιθέσεις και τραυματισμούς αστυνομικών, φραστικές επιθέσεις και συκοφαντίες που βρίσκουν άλλοθι στις διάφορες κινητοποιήσεις, στα γήπεδα και όπου αλλού τους βολεύει. Η ευθεία αμφισβήτηση από ορισμένους του θεσμού της αστυνομίας και η κάλυψη που βρίσκουν είτε σε οργανωμένους κοινωνικούς φορείς και κόμματα, είτε στα ΜΜΕ και στα σύγχρονα μέσα κοινωνικής δικτύωσης, ο ιδεολογικός μανδύας που καλύπτει πολλές φορές απαράδεκτες, ακραίες ενέργειες και συμπεριφορές, ο παγιωμένος στην κοινωνία προσβλητικός όρος «μπάτσος», τα εμετικά συνθήματα κατά των αστυνομικών και τόσα άλλα παραδείγματα, συνθέτουν ένα φαινόμενο καταδικαστέο μεν στα λόγια, χωρίς όμως να συνοδεύεται από αντίστοιχες πολιτικές πρωτοβουλίες και πρακτικά μέτρα.

Οι αστυνομικοί, τόνισε, είμαστε δημόσιοι λειτουργοί, θεματοφύλακες της δημοκρατίας και επιτέλους αυτή η συνταγματική διάσταση του ρόλου μας, πρέπει να κατανοηθεί και από τον τελευταίο πολίτη αυτής της χώρας, πέρα και πάνω από ιδεολογίες και ιδεοληψίες.

Η κ. Υφυπουργός στην τοποθέτησή της τόνισε ότι η αστυνομία βρίσκεται στον σκληρό πυρήνα του κράτους και η ίδια θα είναι δίπλα της για την επίλυση των θεσμικών και οικονομικών θεμάτων τα οποία είναι πολλά και, όπως η ίδια αναγνώρισε, αποτελούν εκκρεμότητες οι οποίες έπρεπε να έχουν επιλυθεί εδώ και χρόνια. Επίσης, ανέφερε πως πρέπει ο αστυνομικός να είναι εφοδιασμένος με τον κατάλληλο εξοπλισμό και να πάψει να αποτελεί το σάκο του μποξ για κάποιους. Κλείνοντας, είπε πως τα συνδικαλιστικά όργανα έχουν , εκ του νόμου, τη δυνατότητα να εκφράζουν ελεύθερα τις απόψεις και τις προτάσεις τους προς όφελος της αστυνομίας και διαφυλάσσοντας την εικόνα αυτής.

Ο Γενικός Γραμματέας Δημόσιας Τάξης από πλευράς του έκανε μια αποτίμηση της θητείας του στο Υπουργείο, αναφέροντας ενδεικτικά την παραμονή του ΤΕΑΠΑΣΑ στο Υπουργείο Προστασίας του Πολίτη, την ανανέωση του στόλου των οχημάτων της Ελληνικής Αστυνομίας κατά μεγάλο μέρος και διάφορες θεσμικού επιπέδου πρωτοβουλίες . Τόνισε ,δε, πως η πολιτική ηγεσία του Υπουργείου βλέπει θετικά την επέκταση της μάχιμης πενταετίας στα επτά έτη .

Ο Περιφερειάρχης Στερεάς Ελλάδος κ. Κώστας Μπακογιάννης στην τοποθέτησή του ανέδειξε την ενεργή συμπαράσταση της τοπικής αυτοδιοίκησης στο έργο της Ελληνικής Αστυνομίας και ειδικότερα της Περ. Στερεάς η οποία ενίσχυσε τις αστυνομικές υπηρεσίες στα διοικητικά όρια της με πενήντα καινούργια (50) οχήματα μέσω του ΕΣΠΑ αλλά και με ότι άλλο έχει ζητηθεί από τις υπηρεσίες στο επίπεδο της καθημερινότητας.

  

Τα γενικότερα προβλήματα που αντιμετωπίζει το συνδικαλιστικό μας κίνημα με ιδιαίτερη οξύτητα, τέθηκαν στις ομιλίες των εκπροσώπων των συνδικαλιστικών οργανώσεων επικεντρώνοντας το ενδιαφέρον τους στις πρόσφατες συνδικαλιστικές διώξεις αλλά και στη συσπείρωση όλων προκειμένου να ενδυναμωθεί το συνδικαλιστικό μας κίνημα, καθιστάμενο πιο αποτελεσματικό στον αγώνα του.

Οι εργασίες του συνεδρίου κορυφώθηκαν με τις τοποθετήσεις των συνέδρων τόσο των εκλεγμένων αντιπροσώπων των πρωτοβαθμίων ενώσεων αλλά και των προέδρων και γενικών τους γραμματέων, οι οποίοι είχαν κληθεί στο συνέδριο. Διεξήχθη ουσιαστικός διάλογος και κατατέθηκαν επίκαιρες προτάσεις οι οποίες καλύπτουν όλο το πλαίσιο δραστηριοποίησης των οργάνων της Ομοσπονδίας, μεταφέροντας τις προβληματικές που έχουν αναπτυχθεί σε όλη την περιφέρεια λόγω των λειτουργικών και δομικών προβλημάτων, τα οποία αντιμετωπίζει η Ελληνική Αστυνομία.

Απεδείχθη έτσι στην πράξη ότι το συνδικαλιστικό κίνημα δεν έχει μόνο ρόλο την ανάδειξη των προβλημάτων, αλλά και την κατάθεση ουσιαστικών και επιτεύξιμων λύσεων για αυτά.

Ευελπιστούμε ότι η θετική μας συμβολή, η εποικοδομητική και καλόπιστη κριτική, όπως αποτυπώνονται στο ψήφισμα του συνεδρίου που περιλαμβάνει όλο το φάσμα των προβλημάτων - αιτημάτων, θα βρουν ευήκοα ώτα τόσο στην πολιτική και φυσική ηγεσία μας όσο και στον πολιτικό κόσμο της χώρας. Επιδίωξη της Ομοσπονδίας είναι η δημιουργία των προϋποθέσεων και των δομικών προτάσεων για τη λειτουργία μιας σύγχρονης ευρωπαϊκής αστυνομίας, στο πλευρό των Ελλήνων πολιτών, με τη συνδρομή της πολιτείας και των κοινωνικών φορέων.

Είμαστε υπερήφανοι για την προσφορά των Ελλήνων Αστυνομικών οι οποίοι μέσα σε συνθήκες αντίξοες και επικίνδυνες υπερασπίζονται το υπέρτατο αγαθό της ασφάλειας, που αποτελεί απαραίτητη προϋπόθεση για την ανάπτυξη και την ανάταξη της ελληνικής κοινωνίας.

Το νέο Διοικητικό Συμβούλιο της Ομοσπονδίας, διευρυμένο αριθμητικά πλέον, δεσμεύτηκε ότι η νέα θητεία του, θα χαρακτηριστεί από την ένταση των προσπαθειών και των αγώνων του για τη διαφύλαξη των εργασιακών δικαιωμάτων του αστυνομικού προσωπικού αλλά και την ενδυνάμωση του ρόλου της Ελληνικής Αστυνομίας μέσα στην ελληνική κοινωνία, αναπόσπαστο κομμάτι της οποίας είναι και αυτή.

Η τυπική έξοδος της χώρας από τον οκταετή μνημονιακό κλοιό ουδόλως μας εφησυχάζει, αντιθέτως θέτει ψηλά τον πήχη της δυνατότητας ανταπόκρισης του Σώματος αλλά και του συνδικαλιστικού κινήματος στις νέες απαιτήσεις ενός περιβάλλοντος το οποίο κάθε άλλο παρά στρωμένο με ροδοπέταλα θα είναι!
_
bloko
ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ