2018-12-14 08:26:31
Φωτογραφία για Προσπάθεια φίμωσης συνδικαλιστή πυροσβέστη Περιφέρειας Στ. Ελλάδας
Δημοσιεύουμε καταγγελία των Πυροσβεστών Στερεάς Ελλάδας: Κυρία Υπουργέ, μεταξύ των συνεχών κρουσμάτων φίμωσης του συνδικαλιστικού λόγου, της φωνής εκπροσώπησης των

εργαζομένων που παρατηρούνται τον τελευταίο καιρό και στον χώρο των Σωμάτων Ασφαλείας,  καταγγέλλουμε και την απόδοση κατηγοριών στον συνάδελφο και νομίμως αιρετό στο Δ.Σ. της Ένωσης Υπαλλήλων Περ. Στερεάς Ελλάδας κ. Κέκη Κων/νο, για τις αναφορές του σχετικά με τα μεγάλα προβλήματα που παρατηρήθηκαν κατά την κατάσβεση δασικής πυρκαγιάς στα Ψαχνά Ευβοίας τον περασμένο Αύγουστο.

             Οι αναφορές του επισήμαιναν τα γνωστά σε όλους προβλήματα της έλλειψης προσωπικού και πυροσβεστικού εξοπλισμού (π.χ. σωλήνων χαμηλής πίεσης), της έλλειψης σε Μέσα Ατομικής Προστασίας, των συνθηκών εργασίας των συναδέλφων, οι οποίοι εργάστηκαν πέραν των υποχρεωτικών ωραρίων, συμπληρώνοντας ως συνήθως, ατελείωτες ώρες υπερεργασίας όπως και της ελλιπούς διοικητικής μέριμνας, γεγονός που παρατηρείται συχνά στα περισσότερα μεγάλα συμβάντα της χώρας
. Τα προβλήματα αυτά δεν προέκυψαν τον Αύγουστο του έτους 2018 προφανέστατα. Επισημαίνονται χρόνια τώρα από όλους τους συνδικαλιστικούς φορείς του εργασιακού μας χώρου, αλλά αναγνωρίζονται και από την ίδια την Πολιτεία μέσω των απαντήσεων που δίδονται στο Ελληνικό Κοινοβούλιο μετά από σχετικές ερωτήσεις αλλά και από το Α.Π.Σ. Μετά τις επισημάνσεις του εκλεγμένου συναδέλφου, άμεσα διατάχθηκε Ε.Δ.Ε. από την Π.Υ. της Χαλκίδας και δόθηκε η κλήση σε απολογία σε αυτόν την 27.11.2018.

            Κυρία Υπουργέ, υπενθυμίζουμε ότι η θεσμικά κατοχυρωμένη συνδικαλιστική δράση δεν μπορεί να φιμωθεί ούτε και να χειραγωγηθεί από κανέναν και με κανέναν τρόπο. Καθήκον των συνδικαλιστών που εκλέγονται από τους εργαζόμενους στο Π.Σ. αποτελεί η διαφύλαξη και η προαγωγή των συμφερόντων αυτών, δικαιώματα που προστατεύονται απόλυτα από το κράτος.

            Οποιαδήποτε προσπάθεια φίμωσης του συνδικαλιστικού λόγου, σε μία εποχή που τα προβλήματα συνεχώς διογκώνονται, όπως και στο παρελθόν θα πέσει σίγουρα στο κενό από όπου και αν προέρχεται.

             Παρακαλούμε λοιπόν στην παρέμβασή σας, ώστε να σταματήσει άμεσα η πειθαρχική δίωξη του αιρετού εκπροσώπου στο Δ.Σ. της Ένωσης Στερεάς Ελλάδας, σε μία έμπρακτη στήριξη στο έργο του εργαζόμενου πυροσβέστη και του κοινωνικού ρόλου που με αυτοθυσία καθημερινά επιτελεί.

          

               

Για το Δ.Σ. της Ε.Υ.Π.Σ. Περιφέρειας Στερεάς Ελλάδας

 Ο ΓΕΝΙΚΟΣ  ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ                                             Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ

      

        ΜΙΧΟΣ  ΙΩΑΝΝΗΣ                                               ΥΦΑΝΤΗΣ ΕΥΑΓΓΕΛΟΣ
_
bloko
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ