2018-12-14 12:45:24
Φωτογραφία για Independent: Ποιοι Ισλαμιστές; Η νέα τρομοκρατική απειλή για τη Βρετανία έρχεται από την Ακροδεξιά
Εκτόξευση 36% καταγράφει ο ακροδεξιός εξτρεμισμός στην κατάταξη των πιθανών τρομοκρατικών απειλών, που καταρτίζουν κάθε χρόνο οι βρετανικές αρχές. Την ίδια στιγμή θεαματική πτώση 14% καταγράφει ο κίνδυνος που προκύπτει από τον ισλαμιστικό εξτρεμισμό.

Σύμφωνα με τον Independent, οι βρετανικές αρχές έχουν αρχίσει να επικεντρώνονται στις ακροδεξιές οργανώσεις ήδη από το 2015, μετά την ανησυχία που προκάλεσε η εμφάνιση ομάδων όπως η απαγορευμένη Εθνική Δράση. «Καμπανάκι» εξάλλου είχε σημάνει η δολοφονία της βουλευτίνας των Εργατικών Τζο Κοξ, τον Ιούνιο του 2016, αλλά και η τρομοκρατική επίθεση με βαν κατά Μουσουλμάνων, έναν χρόνο αργότερα.

Ενδεικτικό της αλλαγής προτεραιοτήτων είναι το γεγονός ότι πλέον την παρακολούθηση των ακροδεξιών ομάδων έχει αναλάβει η MI5, παίρνοντας τη σχετική αρμοδιότητα από την αστυνομία. Οι μυστική υπηρεσία της Βρετανίας προειδοποιεί μάλιστα ότι ο ακροδεξιός και ισλαμιστικός εξτρεμισμός αποτελούν «συγκοινωνούντα δοχεία», καθώς ο ένας θρέφει τον άλλον.

Έτσι, ένα διόλου ευκαταφρόνητο ποσοστό της τάξης του 20% των συνολικών αντιτρομοκρατικών επιχειρήσεων των βρετανικών αρχών αφορά -σε πολύ μεγάλο βαθμό- τον ακροδεξιό εξτρεμισμό, παρά το γεγονός ότι η μεγάλη πλειοψηφία (80%) των ερευνών αφορούν ισλαμιστικές οργανώσεις.

Συνολικά ο αριθμός των ατόμων που οι βρετανικές αρχές θεωρούν ύποπτα αυξήθηκε κατά 20% μέσα σε έναν χρόνο, ξεπερνώντας πλέον τα 7.300 άτομα.
topontiki
olalathos
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ