2018-12-14 19:30:32
Φωτογραφία για Νίκος Μωραΐτης βουλευτής ΚΚΕ: Παλιά και νέα μέτρα θερίζουν το εισόδημα των φτωχών αγροτών (VIDEO)
             Στην κλιμάκωση της επίθεσης και σε βάρος των φτωχών αγροτών αναφέρθηκε ο βουλευτής του ΚΚΕ Νίκος Μωραΐτης στην ομιλία του στην Ολομέλεια της Βουλής για τον προϋπολογισμό του 2019 ΒΙΝΤΕΟ             Έκανε λόγο για άγρια φορολόγηση με βάση το τεκμαρτό και όχι το πραγματικό εισόδημα, με αποτέλεσμα οι φτωχοί αγρότες να πληρώνουν 33 εκατ. ευρώ παραπάνω, ενώ όπως είπε, αν δεν είχαν κερδίσει το αφορολόγητο όριο με τα μεγαλειώδη μπλόκα τους, θα πλήρωναν επιπλέον 260 εκατ. ευρώ.......

       Ανέφερε ότι οι αγρότες είναι αντιμέτωποι με το ΦΠΑ που είναι στα ύψη, με την απληρωσιά και τις τιμές που κατρακυλάνε, λέγοντας χαρακτηριστικά πως η τιμή του αιγοπρόβειου γάλακτος είναι πιο φτηνή από το νερό. 

     Σημείωσε επίσης ότι ο φορομπηχτικός ΕΛΓΑ δεν αποζημιώνει για βασικές ασθένειες, όπως είναι ο δάκος που έχει πλήξει την ελαιοκαλλιέργεια.

        Πρόσθεσε ότι οι εφοπλιστές έχουν αφορολόγητο πετρέλαιο, όχι όμως οι αγρότες και τόνισε ότι η μείωση των ασφαλιστικών εισφορών που έγινε για τους αγρότες δεν αφορά το 80% του αγροτικού πληθυσμού. Για τις συντάξεις σημείωσε ότι η κατώτερη είναι 330 ευρώ και για 30 χρόνια εργασίας ο αγρότης λαμβάνει 24 ευρώ μηνιαία εθνική σύνταξη.
ximeronews
VIDEO
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ