2018-12-15 10:59:16
Φωτογραφία για Η Μέι για τον καβγά της με τον Γιούνκερ: Του ζήτησα τον λόγο γιατί με είπε «νεφελώδη»
Μετά το τέλος της Συνόδου Κορυφής η Τερέζα Μέι παραδέχθηκε ότι είχε μια «δυνατή

συζήτηση» με τον Ζαν Κλοντ Γιούνκερ - «Ο χαρακτηρισμός “νεφελώδης” δεν αφορούσε εμένα»

«Είχα μια δυνατή συζήτηση με τον Ζαν-Κλοντ Γιούνκερ», δήλωσε η Μέι στους δημοσιογράφους, σχολιάζοντας τον έντονο διάλογό της με τον πρόεδρο της Κομισιόν, που την παρακολουθούσε σαστισμένος, λίγο πριν την έναρξη της συνόδου κορυφής.

Αν και το βίντεο σχεδόν μονοπώλησε τη Σύνοδο Κορυφής, η Βρετανίδα πρωθυπουργός προσπάθησε να υποβαθμίσει το περιστατικό. «Νομίζω πως αυτό είναι το είδος της συζήτησης που μπορείς να έχεις όταν έχεις αναπτύξει μια σχέση εργασίας και εργάζεσαι καλά με τον άλλον», σχολίασε.

Κατά τον έντονο διάλογο, η Μέι εμφανίστηκε να διαμαρτύρεται ότι την αποκάλεσε «νεφελώδη» (σ.σ. «nebulous» ήταν η αγγλική λέξη, που ερμηνεύεται και ως «αόριστη», καθώς ο πρόεδρος της Κομισιόν επέμεινε ότι η βρετανική πλευρά πρέπει να ξεκαθαρίσει τι θέλει), έναν χαρακτηρισμό που χρησιμοποίησε ο Γιούνκερ να περιγράψει τη συζήτηση για το Brexit, μια διευκρίνιση που έγινε κατά τη διάρκεια του καβγά. «Αυτό που προέκυψε από αυτήν ήταν η διευκρίνισή του πως αναφερόταν, όταν χρησιμοποίησε αυτή την ιδιαίτερη φράση, … στο γενικό επίπεδο της συζήτησης στη Βρετανία», σημείωσε.


Οι διαπραγματεύσεις για το Brexit θα γίνουν πιο σκληρές

Η Τερέζα Μέι παραδέχθηκε ότι οι διαπραγματεύσεις για το Brexit είναι πολύ σκληρές και εκτίμησε ότι θα γίνουν ακόμη πιο δύσκολες, όσο πλησιάζουμε στο τέλος.

«Διαπραγματεύσεις όπως αυτές είναι πάντοτε σκληρές και όσο πλησιάζουμε στο τέλος, μπορεί να γίνουν ακόμη πιο δύσκολες επειδή διευθετούμε τις τελευταίες λεπτομέρειες κάποιου πράγματος», ανέφερε.

Πάντως, υποστήριξε ότι εξακολουθεί να είναι πιθανόν ότι θα εξασφαλίσει επιπλέον διευκρινίσεις από την Ευρωπαϊκή Ένωση όσον αφορά τη συμφωνία για το Brexit, ώστε να μπορέσει να κερδίσει την κοινοβουλευτική έγκρισή της.

Οι «συνομιλίες με τους συναδέλφους μου σήμερα έδειξαν ότι πράγματι είναι πιθανό να έχουμε επιπλέον διευκρινίσεις και συζητήσεις, μετά τα συμπεράσματα του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου», δήλωσε στους δημοσιογράφους στις Βρυξέλλες.
anatakti
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ