2018-12-15 15:54:21
Φωτογραφία για «Κούρεμα» στα αναδρομικά 39% και χωρίς πρόβλεψη επαναφοράς μισθών στα επίπεδα του 2012
Έξαλλα τα στελέχη των Ενόπλων Δυνάμεων - Χάνουν πολλά με φόρους κι εισφορές.

Παρατείνονται οι ημερομηνίες του μερίσμα­τος, ενώ οι ένστολοι έτριβαν τα μάτια τους όταν είδαν τα αναδρομικά που θα πάρουν. Φόροι και ασφαλιστικές εισφορές κόβουν -όπως τονίζουν- το επίδομά τους έως 39%.

Η ΠΟΜΕΝΣ, συνδικαλιστική οργάνωση των ένστολων, τονί­ζει διά του προέδρου της κ. Ρώτα, ότι «μετά τις τυμπανοκρουσίες περί αποκατάστασης της μισθολογικής αδικίας απέναντι στους στρατιωτικούς, μετά τις δεσμεύσεις για επιστροφή των αναδρομι­κών στους δικαιούχους βάση της απόφασης του ΣτΕ, ήρθε η στιγ­μή της προσγείωσης στην ωμή πραγματικότητα!

Ξεχάστηκε κιόλας η ρήση του κυρίου πρωθυπουργού περί ηθικής υποχρέωσης της Πολιτείας έναντι των στελεχών των ΕΔ! Εκδόθηκε επιτέλους η πολυαναμενόμενη ΚΥΑ με όχι και τόσο ευ­χάριστο περιεχόμενο. Φυσικά και δεν επιστρέφονται τα αναδρο­μικά για την περίοδο 2017-2018. Καμία, εννοείται, πρόβλεψη για την επαναφορά των μισθών στα επίπεδα του 2012. Κατά τα άλλα «αποκαταστάθηκε η αδικία παρουσιαζόμενη επικοινωνιακά μετά βαΐων και κλάδων».


Την ίδια ώρα, ο κ. Κολύρης, οργανωτικός γραμματέας της ΠΟΜΕΝΣ, συμπληρώνει: «Όλη η μέριμνα των υπουργείων Άμυνας και Οικονομικών επικεντρώθηκε στην «καλή πρόθεσή» τους να μας φορολογήσουν με 20%, αλλά θα υπάρχουν και οι αναλο­γούσες κρατήσεις (ασφαλιστικές - λοιπές) σε όλα τα κλιμάκια, ανεξαρτήτως εισοδήματος... Εκτός αυτού, η φορολογική υποχρέ­ωση δεν φαίνεται να εξαντλείται στο 20%, αφού δεν γίνεται λό­γος περί αυτοτελούς φορολόγησης, αλλά το σύνολο των αναδρο­μικών θα φορολογηθεί με την κλίμακα φορολογίας εισοδήματος ως εισόδημα του 2018. Επομένως, θα υπάρξουν αδικίες, εφόσον προκύπτει είτε μεγαλύτερο κλιμάκιο φόρου εισοδήματος είτε αυ­ξημένος συντελεστής εισφοράς αλληλεγγύης, οι οποίες θα απο­φεύγονταν αν η φορολόγηση γινόταν ξεχωριστά για κάθε έτος. Πέραν τούτου, αυξημένο εισόδημα ενδεχομένως να οδηγήσει σε απώλεια κοινωνικών παροχών και επιδομάτων που λάμβαναν ορισμένα στελέχη ενόψει των χαμηλών εισοδημάτων τους».

Και καταλήγουν τα στελέχη της ΠΟΜΕΝΣ: «Δεν θέλουμε να μην πληρώνουμε τους φόρους μας κύριοι υπουργοί. Είμαστε νομοταγείς πολίτες, όχι επαίτες. Δεν αισθανόμαστε την ανάγκη να πούμε και ευχαριστώ τη στιγμή κατά την οποία τα δεδουλευμένα μας θα τα πάρουμε έως και εξίμισι χρόνια αργότερα από τον χρό­νο της αντισυνταγματικής περικοπής τους. Θέλουμε τους μισθούς μας πίσω, όπως αποφάσισε το ΣτΕ, και η κυβέρνηση αρνείται να τους επαναφέρει μη συμμορφούμενη στις δικαστικές υποδείξεις, επανειλημμένα. Φυσικά και η ΚΥΑ εκδόθηκε με στόχευση το όσο δυνατόν μικρότερο δημοσιονομικό κόστος για τα κρατικά ταμεία σε βάρος σημαντικής μερίδας των στρατιωτικών. Απόδειξη αυ­τού η πρόβλεψη της ΚΥΑ για καταβολή του αναδρομικού ποσού και ενσωμάτωσή του στα εισοδήματα του 2018! Σας θυμίζουμε, κύριε υπουργέ, πως το έτος 2018 το ανακηρύξατε "Έτος μέριμνας προσωπικού!".

Μοιάζει αστείο, κύριοι υπουργοί των Οικονομικών και Άμυνας το ότι οι σύμβουλοί σας δεν σκέφτηκαν πως εφόσον τα ανα­δρομικά θεωρηθούν ως εισόδημα του 2018 αποκλειστικά, και όχι της περιόδου 2012-2016, αυξάνεται το εισόδημα του 2018 με αποτέλεσμα πολλές χιλιάδες συνάδελφοι να ανέβουν φορολογική κλίμακα και να χάσουν τα κοινωνικά επιδόματα του επόμε­νου έτους, όπως των τέκνων, ενοικίου, τιμολόγιο της ΔΕΗ κ.λπ. Τελικά τα νοικοκυριά των στρατιωτικών μήπως καλούνται να χά­σουν;».

Γιώργος Αυτιάς

(ΤΟ ΠΑΡΑΣΚΗΝΙΟ-15/12/2018 - [Μετατροπή σε κείμενο: staratalogia.blogspot.gr])

__________________

Υ.Γ.: Το παρόν άρθρο δημιουργήθηκε σε μορφή κειμένου (με κόπο και σε βάρος της πρεσβυωπίας μας) από το ιστολόγιο μας, όπως συμβαίνει ΠΑΝΤΑ σε άρθρα εφημερίδων ή περιοδικών. Παρακαλούνται όποια «μεγάλα» site ή blog ή διάφορες ενώσεις τα αναδημοσιεύουν να βάζουν την πηγή του ιστολογίου μας ώστε να τηρείται η στοιχειώδης δεοντολογία! Οι αναρτήσεις στο ιστολόγιο μας δεν αποτελούν θέση ή άποψη δική μας άλλα Πολιτών και Blogger. Επίσης δημοσιεύονται άρθρα εφημερίδων και περιοδικών. Ιδιαίτερα άρθρα που αφορούν τις Ένοπλες Δυνάμεις - Σώματα Ασφαλείας και τους Αποστράτους των. Για τα άρθρα που αναδημοσιεύονται εδώ με πήγη, ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρουμε καθώς απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των συντακτών τους και δεν δεσμεύουν καθ’ οιονδήποτε τρόπο την ιστοσελίδα.
staratalogia
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ