2018-12-16 00:30:06
Φωτογραφία για Όλοι οι ασφαλισμένοι με Ατομικό Ηλεκτρονικό Φάκελο Υγείας - Ποιοι γιατροί θα έχουν πρόσβαση
Δήμητρα Ευθυμιάδου

Με τον δικό τους Ατομικό Ηλεκτρονικό Φάκελο Υγείας θα πορεύονται από το νέο χρόνο όλοι οι ασφαλισμένοι, καθώς θα είναι το προσωπικό τους ηλεκτρονικό ιατρικό αρχείο που θα τους συνοδεύει σε όλα τους τα βήματα στο σύστημα υγείας. 

Πρόκειται για τον φάκελο που θα περιλαμβάνει όλα τα ατομικά στοιχεία του ασφαλισμένου, αλλά και τις θεραπείες που έχει κάνει όπως και τις επισκέψεις σε γιατρούς ή νοσοκομεία. Θα περιγράφει με κάθε λεπτομέρεια τι φάρμακα έχει λάβει αλλά και τι εξετάσεις έχει πραγματοποιήσει. 

Ήδη η ΗΔΙΚΑ- η εταιρεία του δημοσίου που χειρίζεται και την ηλεκτρονική συνταγογράφηση- έχει έτοιμη την πλατφόρμα η οποία ήδη είναι ενεργοποιημένη, ενώ αναμένεται άμεσα να εκδοθεί υπουργική απόφαση για τις λεπτομέρειες του ατομικού φακέλου, όπως πχ. ποιοι θα έχουν πρόσβαση ή πως θα δίνονται οι κωδικοί κ.λ.π.. 

Ποιοι θα έχουν πρόσβαση


Πάντως η αγωνία του ιατρικού κόσμου το τελευταίο διάστημα είναι αν θα έχουν όλοι οι γιατροί συμβεβλημένοι ή μη, πρόσβαση στον ιατρικό φάκελο των ασθενών. Άλλωστε χωρίς την πρόσβαση αυτή δε θα γνωρίζουν με κάθε λεπτομέρεια το ιατρικό ιστορικό, τι φάρμακα έχει λάβει ένας ασθενής ή τι επεμβάσεις και νοσηλείες έχουν γίνει. 

Πάντως ο υπουργός Υγείας Ανδρέας Ξανθός σε συνάντηση που είχε με τον Ιατρικό Σύλλογο Ηρακλείου δεσμεύτηκε ότι πρόσβαση στον Ατομικό Ηλεκτρονικό Φάκελο Υγείας θα έχουν όλοι οι γιατροί (κρατικοί, συμβεβλημένοι, πιστοποιημένοι) όλων των ειδικοτήτων, με ευθύνη για τη συμπλήρωσή του. 

Μάλιστα όπως διευκρίνισε η αρχική συγκρότηση-ενεργοποίηση του Ατομικού Ηλεκτρονικού Φακέλου Υγείας αποτελεί υποχρέωση όλων (κρατικών, συμβεβλημένων, πιστοποιημένων) των Παθολόγων-Γεν. Ιατρών-Παιδιάτρων.
medispin
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ