2018-12-16 10:43:39
Φωτογραφία για Αττικό Ζωολογικό Πάρκο: Σκότωσαν δύο τζάγκουαρ που δραπέτευσαν ενώ ήταν ανοιχτό για το κοινό!
 Το περιστατικό συνέβη πριν από περίπου δύο εβδομάδες, αλλά... θάφτηκε, πιθανότατα

επειδή εκείνη την ώρα το πάρκο ήταν επισκέψιμο - Άγνωστο πώς κατάφεραν τα δύο άγρια ζώα να περάσουν από τον ελεγχόμενο χώρο φύλαξής τους - Δεν κινδύνεψαν εργαζόμενοι ή επισκέπτες, λέει η εταιρεία

Αίσθηση προκαλεί η είδηση ότι οι φύλακες στο Αττικό Ζωολογικό Πάρκο θανάτωσαν δύο τζάγκουαρ που ζούσαν εκεί, επειδή πέρασαν τον ελεγχόμενο χώρο φύλαξής τους. Το περιστατικό συνέβη πριν από περίπου δύο εβδομάδες, αλλά... θάφτηκε, πιθανότατα επειδή εκείνη την ώρα το πάρκο ήταν ανοιχτό για το κοινό!

Το περιστατικό επιβεβαίωσε χθες ένας εκ των ιδιοκτητών του Αττικού Ζωολογικού Πάρκου, ο Ζαν Ζακ Λεσουέρ, σε επικοινωνία του με την πρόεδρο της Πανελλαδικής Φιλοζωικής και Περιβαλλοντικής Ομοσπονδίας. Το θλιβερό συμβάν επιβεβαίωσε μέσω ανακοίνωσης και η διοίκηση της εταιρείας στην επίσημη ιστοσελίδα της, τονίζοντας ότι κατά την επιχείρηση δεν κινδύνεψε κανένας εργαζόμενος ή επισκέπτης.


Σύμφωνα με την ανακοίνωση, τα δύο άγρια ζώα, που ονομάζονταν Jenny και Spotty, πέρασαν τον ελεγχόμενο χώρο, με αποτέλεσμα να ενεργοποιηθεί το πρωτόκολλο ασφαλείας.

Όπως εξηγεί το Αττικό Ζωολογικό Πάρκο, οι ιαγουάροι εξουδετερώθηκαν από τους φροντιστές, καθώς σε τέτοια είδη ζώων δεν προβλέπεται η τακτική της αναισθησίας. Στην ανακοίνωση δεν διευκρινίζεται, ωστόσο, πώς ακριβώς κατάφεραν να δραπετεύσουν τα δύο ζώα.

Ολόκληρη η ανακοίνωση του Αττικού Ζωολογικού Πάρκου:

«Αντίο Jenny και Spotty

Σήμερα το μεσημέρι περί την ώρα 14:00 οι φροντιστές διαπίστωσαν έξοδο ζώων του Πάρκου μας από τον ελεγχόμενο χώρο φύλαξης τους.

Αμέσως τέθηκε σε εφαρμογή το πρωτόκολλο ασφαλείας που προβλέπεται για τέτοιες περιπτώσεις. Σύμφωνα με αυτό, απομονώθηκε ο χώρος και τα εν λόγω ζώα εξουδετερώθηκαν όπως προβλέπεται από τις διαδικασίες, από τους φροντιστές του Πάρκου.

Κατά τη διάρκεια της επιχείρησης αυτής, που ολοκληρώθηκε σε περίπου πέντε λεπτά, δεν κινδύνεψε κανένα μέλος του προσωπικού ή των επισκεπτών που βρίσκονταν στο Πάρκο.

Δυστυχώς, οι δύο μας ιαγουάροι, η Jenny και ο Spotty, δεν είναι πια μαζί μας, καθότι για τέτοιου είδους ζώα δεν προβλέπεται η τακτική της αναισθησίας».
anatakti
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ