2018-12-16 20:25:15
Φωτογραφία για ΑΠΟΚΛΕΙΣΤΙΚΟ! Εγκλωβισμένοι κάτοικοι σε περιοχή εκτός σχεδίου με νόμιμα ακίνητα!!
Οι κάτοικοι και Δημότες του Δήμου Σπάτων Αρτέμιδος που έχουν χτίσει κατοικίες με νόμιμες άδειες ζουν ένα δράμα διάρκειας πολλών ετών και για το οποίο κανείς δεν θέλει να βοηθήσει!!

Διαβάστε τι μας έγραψαν, ποιες ενέργειες έχουν κάνει, και σε τι αδιέξοδο έχουν φτάσει!! Δείτε και φωτογραφίες που περιγράφουν, μερικώς, το πρόβλημα! 

Ένα πρόβλημα που αντιμετωπίζει η πλειοψηφία των κατοίκων της Αρτέμιδος! Αυτό που σοκάρει είναι ο τρόπος και η λογική αντιμετώπισης αυτών των κατοίκων!

Γράφουν:

«Το πρόβλημα αφορά την ανυπόφορη πλέον κατάσταση που υφιστάμεθα και αφορά την προσβασιμότητα στις κατοικίες μας μέσω της αγροτικής οδού Ύδρας μήκους 200 μέτρων από την οποία είναι και η μόνη μας πρόσβαση.

Η περιοχή είναι εκτός σχεδίου, πλην όμως οι κατοικίες μας είναι όλες κτισμένες με νόμιμες άδειες (είναι ακριβώς στα σύνορα με τον οικισμό του Πικερμίου) είμαστε δημότες του Δήμου Σπάτων και πληρώνουμε στο ακέραιο τα Δημοτικά τέλη.


Εδώ και 14 χρόνια έχει υπάρξει επανειλημμένα προσπάθεια επικοινωνίας με τις εκάστοτε Δημοτικές αρχές και προφορικώς αλλά και με αναφορές, αλλά η δικαιολογία είτε προ κρίσης είτε κατά τη διάρκεια της κρίσης ήταν πάντοτε για εμάς η ίδια. -Δεν υπάρχουν λεφτά-

Ενίοτε ερχόταν κάποιο μηχάνημα ανακάτευε πέτρες και χώματα και μετά από έναν μήνα η κατάσταση ήταν χειρότερη από πριν.

Στην τελευταία μάλιστα τηλεφωνική επικοινωνία που είχε ο πολύτεκνος συμπολίτης μας κος Αποστολάκης με τον ίδιο το Δήμαρχο κο Δημήτρη Μάρκου για να του ζητήσει να κάνει κάτι επειδή εγνώριζε ότι ο Δήμος είχε προμηθευτεί κάποια υλικά για επισκευές οδοποιίας πήρε την εξής απίστευτη απάντηση "Εδώ που ήρθατε να μείνετε γνωρίζατε πως η περιοχή ήταν εκτός σχεδίου. Ας πηγαίνατε αλλού να αγοράσετε οικόπεδο".

Επειδή η κατάσταση αποχώρησης και επανόδου στις κατοικίες μας έχει καταστεί πλέον αφόρητη καθώς και ιδιαιτέρως επιζήμια λόγω καταστροφής των οχημάτων μας, κι επειδή θεωρούμε πως το παραπάνω αποτελεί θεμελιώδες και αναφαίρετο ανθρώπινο δικαίωμά μας.

Σας επισυνάπτουμε συνημμένα το από 23/03/2017 υπ΄αρ. αρ. πρωτ. 8701 έγγραφο του Συμπαραστάτη του Δημότη Δικηγόρου κου Χρήστου Ποθουλάκη, προς το Δήμο (έχουν κατατεθεί και οι αιτήσεις με πρωτ. 27120,21,22,23,24 /12-09-2016 από τους γείτονες). Στο έγγραφο αυτό υπάρχει και σχετικό φωτογραφικό υλικό ώστε να είναι πιο κατανοητή η έκταση του προβλήματος. Επίσης και η αρ. 25430/26-07-2017 απάντηση του Δήμου όπου πίσω από τις φράσεις "δεν υφίσταται δέσμια υποχρέωση παρέμβασης" και "ανάλογα με τις οικονομικές δυνατότητες και τα διαθέσιμα κάθε φορά μέσα", και με δεδομένο ότι από τότε έως σήμερα, πάνω από 1 χρόνο δηλαδή δεν έγινε απολύτως τίποτα, είναι ολοφάνερο το ότι δεν υπάρχει ουδεμία βούληση για επισκευή στον συγκεκριμένο δρόμο.

Έχει υπάρξει και άλλη αίτησή μας με υπογραφές 25 συνδημοτών την 16/06/2013 στο παλιό Δημαρχείο Αρτέμιδος, που ο Δήμος ισχυρίζεται ότι εχάθη κατά τη μεταφορά στα νέα γραφεία.

Επιδόθηκε εξώδικη καταγγελία στον Δήμαρχο και στην Περιφερειάρχη. Η Απάντηση της Περιφέρειας. Ο δε Δήμος μέχρι στιγμής δεν έχει απαντήσει στο εξώδικο.

Δείτε την πραγματικότητα όπως αποτυπώνεται σε μερικές φωτογραφίες:

Μετά τιμής οι κάτοικοι της οδού Ύδρας!» Ο Δήμαρχος Σπάτων-Αρτέμιδος, κ. Δ.Μάρκου, όταν τον ρωτήσαμε σχετικά, δεσμεύθηκε ότι θα στρωθεί με τσιμέντο ο  συγκεκριμένος δρόμος, διότι είναι εκτός σχεδίου και δεν επιτρέπεται ασφαλτόστρωση. Επίσης επισήμανε ότι ο συγκεκριμμένος δρόμος είναι στα όρια του Δήμου Σπάτων-Αρτέμιδος με τον Δήμο Ραφήνας-Πικερμίου και αυτό δημιουργεί κάποια διαδικαστικά προβλήματα.

Ευχόμαστε να βρει το συντομότερο λύση για να μην υποφέρουν τόσο οι συγκεκριμένοι κάτοικοι.
anatakti
ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ