2018-12-17 16:21:24
Φωτογραφία για Με απόλυτη επιτυχία διεξήχθησαν οι εργασίες του 11ου Τακτικού Συνέδριου της Πανελλήνιας Ένωσης Αξιωματικών Λιμενικού Σώματος στο Βόλο στις 15 & 16 Δεκεμβρίου 2018
Με απόλυτη επιτυχία διεξήχθησαν οι εργασίες του 11ου Τακτικού Συνεδρίου της Πανελλήνιας Ένωσης Αξιωματικών Λιμενικού Σώματος με κεντρικό σύνθημα «Όπου υπάρχει θέληση, υπάρχει δρόμος» καθιστώντας σαφή την πρόθεση των μελών του Δ.Σ. και του συνόλου των μελών της ΠΕΑΛΣ να αγωνιστούν, να διεκδικήσουν και να ανοίξουν δρόμο για ένα καλύτερο αύριο.

Στο συνέδριο, που διεξήχθη στον Βόλο στις 15& 16 Δεκεμβρίου 2018, η συμμετοχή των μελών της ΠΕΑΛΣ κυρίως από την Κεντρική και Βόρεια Ελλάδα αλλά και απ’ άλλα μέρη της Ελλάδας ήταν πρωτόγνωρη, μαζική και εποικοδομητική.

Τις εργασίες του συνεδρίου μας είχαμε την τιμή να χαιρετήσουν:

Ο Σεβασμιότατος Μητροπολίτης Δημητριάδος κ.κ. Ιγνάτιος

Ο κ. Υπουργός Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής κ. Φώτης Κουβέλης

Η κ. Υφυπουργός Εσωτερικών κα Παπανάτσιου Αικατερίνη

Η κ. Υφυπουργός Οικονομικών κα Χρυσοβελώνη Μαρίνα


Ο Βουλευτής A ΄ Πειραιά, τ. Υπουργός Ναυτιλίας και Υπεύθυνος για τα Σώματα Ασφαλείας κ. Θοδωρής Δρίτσας

Ο Βουλευτής Μαγνησίας για τον ΣΥΡΙΖΑ κ. Μπαλλής Συμεών

Ο Βουλευτής Μαγνησίας για τη Νέα Δημοκρατία κ. Μπουκώρος Χρήστος

Ο Βουλευτής Μαγνησίας για το ΚΚΕ κ. Στεργίου Κωνσταντίνος

Ο κ. Γενικός Γραμματέας Υπουργείου Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής κ. Διονύσης Τεμπονέρας

Ο κ. Γενικός Γραμματέας Λιμένων και Λιμενικής Πολιτικής κ. Χρήστος Λαμπρίδης

Ο κ. Αρχηγός Λιμενικού Σώματος, Αντιναύαρχος Λ.Σ Ράπτης Σταμάτιος

Ο Πρόεδρος του Οργανισμού Λιμένος Βόλου κ. Παντολέων Σκάγιαννης

Ο Πρόεδρος της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Αστυνομικών Υπαλλήλων  κ. Γερακαράκος Γρηγόριος

Ο Πρόεδρος της  Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Υπαλλήλων Πυροσβεστικού Σώματος κ. Σταθόπουλος Δημήτριος

Ο Αντιπρόεδρος Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Προσωπικού Λιμενικού Σώματος κ. Ελευθεράκης Γεώργιος

Ο Αντιπρόεδρος Δημοσίων Σχέσεων ΠΟΜΕΝΣ  Σγος (ΤΤΗ) Θωμάς Ντιντιός

Ο εκπρόσωπος της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Αξιωματικών Αστυνομίας κ. Καλούσιος Χρήστος

Ο Γενικός Γραμματέας Ένωσης Αποστράτων Αξιωματικών Λ.Σ. και τέως Πρόεδρος ΠΕΑΛΣ κ. Δημήτρης Σαϊτάκης

Ο εκπρόσωπος του Συνδέσμου Επιχειρήσεων Επιβατηγού Ναυτιλίας και Πρόεδρος Ελληνικού Συνδέσμου Παραδοσιακών Σκαφών Ναύαρχος ΛΣ (εα) Καβαλιέρος Νικόλαος

Ο Πρόεδρος της Ένωσης Ναυτικών Πρακτόρων κ. Ιωάννης Τσαρδακάς, ο οποίος απένειμε στον Πρόεδρο της ΠΕΑΛΣ κ. Πασσάκο Σπύρο τιμητική πλακέτα της Ένωσης Ναυτικών Πρακτόρων

Ο Πρόεδρος του Αλιευτικού Συλλόγου Βόλου κ. Χρήστος Ξηραδάκης

Χαιρετισμούς απέστειλαν

Ο Βουλευτής Λασιθίου και Τομεάρχης Ναυτιλίας της ΝΔ κ. Γιάννης Πλακιωτάκης ο οποίος δεν κατέστη δυνατό να παραστεί και να χαιρετίσει τις εργασίες του συνεδρίου της ΠΕΑΛΣ λόγω της συμμετοχής του στο Συνέδριο της Νέας Δημοκρατίας

Ο Β΄ Υπαρχηγός ΛΣ Αντιναύαρχος ΛΣ Ντούνης Αθανάσιος

Ο Επίτιμος Υπαρχηγός Ναύαρχος Τσιαδής Δημήτριος

Ο Επίτιμος Υπαρχηγός Ναύαρχος Μπαρκάτσας Γεώργιος

Παρέστησαν επίσης:

Ο κ. Πρόεδρος του Αναθεωρητικού Δικαστηρίου Αντιστράτηγος Γώγος Κωνσταντίνος

Ο κ. Α΄ Υπαρχηγός Λ.Σ.-ΕΛ.ΑΚΤ. Αντιναύαρχος ΛΣ Κλιάρης Θεόδωρος

Ο κ. Διευθυντής Δ΄ Κλάδου ΥΝΑΝΠ Υποναύαρχος ΛΣ Βαρελάς Αναστάσιος

Ο κ. Διευθυντής Εκπαίδευσης Ναυτικών Αρχιπλοίαρχος ΛΣ Τσελίκης Αλέξανδρος

Ο κ. Διοικητής της 4ης ΠΕΔΙΛΣ Πλοίαρχος ΛΣ ΚΑΝΑΛΗΣ Εμμανουήλ

Ο κ. Κεντρικός Λιμενάρχης Βόλου Πλοίαρχος ΛΣ ΚΑΝΑΚΗΣ Χρήστος

Ο κ. Αστυνομικός Διευθυντής Μαγνησίας κ. Μαρκογιαννάκης Βασίλειος

Ο κ. Υποδιοικητής της 32ης Ταξιαρχίας Πεζοναυτών Συνταγματάρχης Τηλιγαδάς Σαράντης

Ο εκπρόσωπος της Περιφερειακής Πυροσβεστικής Διοίκησης Θεσσαλίας Πύραρχος  Κόζογλου Χαράλαμπος

Ο Ταμίας Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Προσωπικού Λιμενικού Σώματος κ. Μπερτσιάς Αθανάσιος

Ο Υπεύθυνος Δημοσίων Σχέσεων της ΠΟΕΠΛΣ κ. Κουζής Βασίλειος

Ο Διευθύνων Σύμβουλος του Οργανισμού Λιμένος Βόλου κ. Γεώργιος Τοζίδης

Εξαιρετική τιμή και χαρά για όλους μας αποτέλεσε η παρουσία του Σεβασμιότατου Μητροπολίτη Δημητριάδος κ.κ. Ιγνάτιου, ο οποίος ανταποκρίθηκε άμεσα στην πρόσκλησή μας και δέχθηκε να είναι κοντά μας, μεταφέροντάς μας τις ευλογίες και τη χάρη του Θεού φωτίζοντας το νου, ζεσταίνοντας τις καρδιές και εμπνέοντας τις ψυχές όλων μας με το λόγο του.

Στο πλαίσιο του α΄ μέρους του Συνεδρίου, κατά την διάρκεια του χαιρετισμού του κ. Αρχηγού Λ.Σ.-ΕΛ.ΑΚΤ., τηρήθηκε ενός λεπτού σιγή στη μνήμη του Υποπλοιάρχου ΛΣ Κυριάκου Παπαδόπουλου.

Επιπρόσθετα, ιδιαίτερα θετική αίσθηση δημιούργησε η αναλυτική ομιλία τόσο του κ. Υπουργού Ναυτιλίας όσο και του κ. Αρχηγού Λ.Σ. –ΕΛ.ΑΚΤ. για τον Οργανισμό που υπηρετούμε αλλά και οι αναφορές τους στην δράση της ΠΕΑΛΣ.

Στο σημείο αυτό, αξίζει να σημειωθεί ότι ο κ. Υπουργός, απευθυνόμενος στον Πρόεδρο της ΠΕΑΛΣ, εξήρε το έργο της ΠΕΑΛΣ, δήλωσε ότι είναι χαρά και τιμή να παρευρίσκεται στο Συνέδριο και να έχει την δυνατότητα να ανταλλάξει απόψεις με τους Αξιωματικούς Λ.Σ., με ανθρώπους που στερήθηκαν πολλά σε προσωπικό επίπεδο για την δημόσια ασφάλεια και συνεχάρη την ΠΕΑΛΣ για την προσπάθειά της.

Όπως τόνισε, στηρίζει - και πάντα στήριζε - και ενθαρρύνει και υπερασπίστηκε το δικαίωμα στο συνδικαλισμό των υπηρετούντων στις Ε.Δ. και τα Σ.Α.. Όπως είπε η κυβέρνηση θεωρεί την συνδικαλιστική δράση των ενστόλων ως θεμελιώδες στοιχείο εκδημοκρατισμού και επίλυσης των ζητημάτων των ενστόλων.

Τα προβλήματα που τόνισε ο Πρόεδρος της ΠΕΑΛΣ στην ομιλία του είναι γνωστά, είπε,  και η πολιτική Ηγεσία καταβάλλει και θα συνεχίσει να καταβάλλει κάθε δυνατή προσπάθεια για την επίλυσή τους.

Αναφέρθηκε, επίσης, στην καταβολή των αναδρομικών μας και απευθυνόμενος στον Πρόεδρο της ΠΕΑΛΣ για ζητήματα που ο Πρόεδρος ανέφερε στην ομιλία του, δήλωσε ότι υπέγραψε την ΚΥΑ με τον Υπουργό Μεταφορών για την ελεύθερη μετακίνηση των στελεχών με τα ΜΜΜ και αναμένεται η υπογραφή του Υπουργού Οικονομικών.

Τόνισε δε στον κ. Πρόεδρο ότι είναι δίκαιο το αίτημα της ΠΕΑΛΣ και ήδη έχει υπογράψει τη νομοθετική ρύθμιση ώστε να καλυφθεί το μεταβατικό διάστημα μέχρι την αποφοίτηση των πρώτων Δοκίμων Σημαιοφόρων και Λ/Φ, να καλυφθεί το κενό αυτό και το Σώμα να λειτουργεί απρόσκοπτα.

Επίσης, επεσήμανε οτι όπως σωστά αναφέρθηκε ο Πρόεδρος της ΠΕΑΛΣ στα ασφαλιστικά ζητήματα και σε αυτά της υγειονομικής περίθαλψης έχει υπογράψει απόφαση μετακίνησης κονδυλίων ώστε απόλυτα να παρέχεται ιατροφαρμακευτική περίθαλψη.

Σε ότι αφορά στη μεταρρύθμιση της Κυβέρνησης για την εισαγωγή μέσω Πανελληνίων, ανέφερε στον κ. Πρόεδρο ότι γνωρίζει την διαφωνία της ΠΕΑΛΣ ως προς τους Αξιωματικούς αλλά θεωρεί ότι το πέρασμα του χρόνου θα δείξει ότι οι προθέσεις της Κυβέρνησης είναι αγαθές και κινούνται στην κατεύθυνση της αναβάθμισης του Σώματος.

Τέλος, ευχαρίστησε από το βήμα, τους Αξιωματικούς και όλα τα στελέχη Λ.Σ.-ΕΛ.ΑΚΤ. για τις υπηρεσίες που προσφέρουν στην πατρίδα.

Δημοσιογραφική κάλυψη των εργασιών του συνεδρίου πραγματοποίησαν τοπικά μέσα στα οποία πραγματοποίησαν δηλώσεις τόσο ο Πρόεδρος της ΠΕΑΛΣ κ. Πασσάκος Σπυρίδων όσο κι ο κ. Υπουργός Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής κ. Φώτης Κουβέλης.

Βασικό στοιχείο των εργασιών του Συνεδρίου πέραν του απολογισμού της δράσης της Ένωσης υπήρξε ο γόνιμος προβληματισμός και η ανταλλαγή απόψεων και επιχειρημάτων για τα ζητήματα που απασχολούν τους Αξιωματικούς ΛΣ και τον Οργανισμό που καλούνται να υπηρετήσουν και η εξαγωγή ασφαλών συμπερασμάτων μέσα από δημιουργικό διάλογο για την ανάδειξη των προκλήσεων του μέλλοντος.

Κεντρικό μήνυμα στην εναρκτήρια ομιλία του Πρόεδρου της Πανελλήνιας Ένωσης Αξιωματικών Λιμενικού Σώματος κ. ΠΑΣΣΑΚΟΣ Σπυρίδωνα ήταν:

«η ΠΕΑΛΣ θα συνεχίσει να αγωνίζεται για να υπάρχει το Λ.Σ., οι Αξιωματικοί Λ.Σ. που το διοικούν και οι Υπαξιωματικοί Λ.Σ. και Λιμενοφύλακες  που μας στηρίζουν και το στηρίζουν και στο μέλλον".

Ολοκληρώνοντας την ομιλία του έστειλε ένα μήνυμα προς κάθε κατεύθυνση με μια φράση, την οποία χρησιμοποιεί συχνά:

Το ΛΙΜΕΝΙΚΟ ΣΩΜΑ είναι και ιδέα.....! "Και αι ιδέαι δεν αποθνήσκουν"»

Διαβάστε ολόκληρη την ομιλία του Προέδρου της ΠΕΑΛΣ

Δείτε φωτογραφικό υλικό εργασιών διημέρου

Στο δεύτερο μέρος του Συνεδρίου, πραγματοποιήθηκε και εγκρίθηκε από τα μέλη ο Διοικητικός και ο Οικονομικός απολογισμός του έργου της ΠΕΑΛΣ ενώ οι σύνεδροι είχαν την δυνατότητα να ανταλλάξουν επιχειρήματα, να τοποθετηθούν για ζητήματα που τέθηκαν με οξύτητα και τα οποία απασχολούν τόσο τα στελέχη όσο και τον Οργανισμό που υπηρετούν, να υπερψηφίσουν τον Οικονομικό Προϋπολογισμό της Ένωσης για το επόμενο έτος και καθορίστηκε το Διεκδικητικό Πλαίσιο, βάσει του οποίου θα κινηθεί η Ένωση το προσεχές διάστημα.

Στο πλαίσιο των εργασιών του β΄ μέρους του Συνεδρίου, μετά από πρόταση προς τους συνέδρους του Αντιπροέδρου της ΠΕΑΛΣ Αντιπλοιάρχου Λ.Σ. ΜΑΡΑΓΚΟΥ Γεωργίου, απενεμήθη στον τέως Πρόεδρο και νυν Γενικό Γραμματέα της Ένωσης Αποστράτων Αξιωματικών ΛΣ  Πλοίαρχο ΛΣ ε.α. Σαϊτάκη Δ., κατόπιν έγκρισης των συνέδρων, ο τίτλος του Επίτιμου Προέδρου της Ένωσης για την προσφορά του τα 6 χρόνια στο τιμόνι της ΠΕΑΛΣ.

Επίσης, απενεμήθη τιμής ένεκεν ο θυρεός της ΠΕΑΛΣ για την προσφορά του το χρονικό διάστημα που ήταν μέλος του Δ.Σ. κ. Γραβάνη Γρηγόριο και την στήριξή του έως σήμερα

Τέλος, στο πλαίσιο της φιλοξενίας, της σύσφιξης σχέσεων και της ανταλλαγής απόψεων παρατέθηκε δείπνο στο οποίο παρευρέθη το σύνολο των καλεσμένων της ΠΕΑΛΣ, της Πολιτικής και Στρατιωτικής Ηγεσίας.

Την επόμενη μέρα των εργασιών του συνεδρίου, σε γεύμα που παρατέθηκε για τα μέλη της Ένωσης, απενεμήθη ο θυρεός της ΠΕΑΛΣ στον Πρόεδρο της ΠΟΑΞΙΑ κ. Γρηγόρη Γερακαράκο για την πολυετή προσφορά του στον συνδικαλιστικό κίνημα των εργαζομένων στα Σ.Α. και για την στήριξή του στην ΠΕΑΛΣ,

Επίσης θυρεός απενεμήθη τιμής ένεκεν στον Αρχιπλοίαρχο Λ.Σ. Τσελίκη Αλέξανδρο, ο οποίος έχει διατελέσει στο παρελθόν Αντιπρόεδρος της ΠΕΑΛΣ, για την προσφορά του στην ΠΕΑΛΣ και την διαρκή παρουσία και στήριξή του στις δράσεις της ΠΕΑΛΣ.

Τέλος, ο θυρεός της ΠΕΑΛΣ απενεμήθη τιμής ένεκεν για την στήριξή του στο έργο της ΠΕΑΛΣ στον Ιερέα του Λιμενικού Σώματος, Πατέρα Δημήτριο Βαρσαμίδη.

Τέλος ο κ. Πασσάκος ευχαρίστησε για την μεταξύ τους αγαστή συνεργασία η οποία προσδίδει κύρος στον συνδικαλισμό, επιρρώνει την ενότητα και διασφαλίζει το μέλλον.

Η ΠΕΑΛΣ ευχαριστεί την πολιτική και στρατιωτική ηγεσία που μας τίμησε με την παρουσία της αλλά και όλους τους παριστάμενους του 11ου Τακτικού Συνεδρίου και κυρίως τα μέλη της Ένωσης για την στήριξή τους.
_
bloko
ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ