2018-12-17 18:55:18
Φωτογραφία για Η Apple μπορεί να κυκλοφορήσει το iPhone με αναγνωριστικό προσώπου και αναγνωριστικό αφής
Η Apple έχει κατοχυρώσει με δίπλωμα ευρεσιτεχνίας την τεχνολογία στην οποία το Touch ID και το Face ID μπορούν να χρησιμοποιηθούν ταυτόχρονα στην ίδια συσκευή. Το νέο δίπλωμα ευρεσιτεχνίας αναφέρθηκε σήμερα από την σελίδα του 9to5Mac. 

Παρά το γεγονός ότι η λειτουργία Face ID έχει αποδειχθεί αξιόπιστη μέθοδος προστασίας, υπάρχουν περιπτώσεις στις οποίες το iPhone μπορεί να αναγνωρίσει εσφαλμένα ένα άτομο. Σε αυτήν την περίπτωση, ο χρήστης πρέπει να ξεκλειδώσει ξανά το τηλέφωνο ή να εισάγει τον κωδικό πρόσβασης.

Το νέο δίπλωμα ευρεσιτεχνίας της Apple προτείνει την αντικατάσταση αυτών των ενεργειών από το Touch ID. Με άλλα λόγια, αν το iPhone δεν αναγνωρίσει το πρόσωπο, θα προσφέρει τη χρήση ενός σαρωτή δακτυλικών αποτυπωμάτων.

Οι εικόνες που δείχνουν ένα iPhone με κουμπί Home εμφανίζονται στο δίπλωμα. Η Apple χρησιμοποιεί συχνά ξεπερασμένα smartphones για να δείξει πώς λειτουργεί η τεχνολογία. Αν η Apple παρουσιάσει ποτέ iPhone με Face ID και Touch ID, ο σαρωτή δακτυλικών αποτυπωμάτων θα είναι πιθανότατα ενσωματωμένος στην οθόνη.


Το δίπλωμα ευρεσιτεχνίας δηλώνει επίσης ότι η αναγνώριση προσώπου μπορεί να χρησιμοποιηθεί και σε έξυπνα ρολόγια. Ωστόσο, αυτό είναι μια μακρινή προοπτική, δεδομένου ότι το Apple Watch δεν έχει μια κανονική κάμερα, για να μην αναφέρουμε το σύστημα κάμερας TrueDepth.

Πρέπει να ληφθεί υπόψη ότι πρόκειται για δίπλωμα ευρεσιτεχνίας. Αυτό δεν σημαίνει ότι η εταιρεία θα απελευθερώσει σίγουρα ένα τέτοιο smartphone, αλλά είναι επίσης αδύνατο και να αποκλειστεί αυτό. Η Apple συχνά κατοχυρώνει διπλώματα ευρεσιτεχνίας για διάφορες τεχνολογίες και δεν επισημοποιείται σε όλα τα τελικά προϊόντα.
argonaytis-iphone
ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ